2025年优化学案高中英语选择性必修第一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年优化学案高中英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年优化学案高中英语选择性必修第一册人教版》

Ⅳ. 完形填空
Dario and his mother loved their new apartment. The living room was large enough for their piano. That night, the two of them 1 side by side at the piano. They played jazz music to celebrate their new home. The loud 2 filled the room and made them feel very happy.
The next morning, however, their happiness disappeared. Someone had left a 3 under their door during the night. One of their neighbours had written to complain about the sound of the piano. Dario's mother asked the building keeper if he knew anything about it. But he said that they were all 4 people and he couldn't imagine any of them had done that. Later that morning, Dario suggested that they write a letter to their neighbours and apologise for their playing.
“Maybe we could go and 5 everyone in person,” his mother said.
“What if we invited them to come here for a 6 instead?” Dario asked.
They both loved the idea. Over the next few days, they sent out invitations and prepared desserts 7 their guests. They decorated the apartment with streamers(彩带)and party lights.
Finally, the day of the party 8. Some guests brought presents. Others brought flowers. Some even brought desserts to share. One woman, Mrs Gilbert, 9 Dario's mother with a book of piano music by Chopin.
“I heard you playing the other night,” she said. “The sounds woke me out of bed. I 10 that you might play like this every night. So I wrote a short note. I hope you don't think I disliked the playing.”
Dario's mother smiled at Mrs Gilbert. “I think maybe we owe you an apology,” she said. “I didn't 11 how late it was when we were playing. Maybe we should play some quieter music at night.”
“You play, you play!” Mrs Gilbert said. “I like what you play! Just not so loud at night.” She pointed to the book she had given them. “These songs are not such 12 music.”
“These songs are beautiful music,” Dario's mother said. “We will be 13 to play them in the evening.”
“And we won't play so loud or late!” Dario said. He was already looking forward to 14 the new music. More than that, however, he was happy to see the big smile on his mother's face. It gave him a feeling of 15 and made him feel that they were home at last.
1. A. sat
B. stood
C. lay
D. walked
2. A. voice
B. ring
C. music
D. cry
3. A. note
B. poster
C. bill
D. report
4. A. proud
B. rich
C. lucky
D. nice
5. A. blame
B. instruct
C. question
D. visit
6. A. party
B. concert
C. show
D. play
7. A. to
B. with
C. for
D. from
8. A. continued
B. arrived
C. passed
D. finished
9. A. treated
B. presented
C. helped
D. served
10. A. promised
B. admitted
C. agreed
D. worried
11. A. realise
B. remember
C. understand
D. accept
12. A. sweet
B. strange
C. funny
D. loud
13. A. brave
B. sorry
C. happy
D. afraid
14. A. changing
B. practising
C. recording
D. writing
15. A. equality
B. freedom
C. warmth
D. sympathy
答案: 【语篇解读】主人公一家乔迁新居,喜悦至极,抚琴弹奏,惊扰四邻。我们的主人公是怎样“化干戈为玉帛”,实现与邻居和谐共处的呢?
1. A 由空格后的“... side by side at the piano. They played jazz music ...”可知他们是在弹钢琴,再根据常识可知他们应该是坐着(sat)弹。
2. C 根据上文可知他们在弹钢琴,所以应是音乐(music)充满了房间。
3. A 根据倒数第五段的“So I wrote a short note.”可知,此处应为note(便条)。
4. D 根据空后的“... and he couldn’t imagine any of them had done that.”可知,管理员认为那里的人们都很好(nice)。proud“骄傲的”,rich“富裕的”,lucky“幸运的”,都不符合语境。
5. D 根据上文可知,他们打算做些什么向邻居表示歉意,再根据go和in person(亲自)推断,Dario的妈妈打算亲自去拜访(visit)每个人。
6. A 根据第8空前的party可知,此处Dario建议邀请邻居来他们家开派对(party)。
7. C 空前的prepare应与for搭配,prepare sth for sb“为某人准备某物”。
8. B 根据后文“Some guests brought presents.”可知,聚会的日子终于到来了(arrived)。
9. B 根据下文可知,Mrs Gilbert送给Dario的妈妈一本钢琴曲的书。present sb with sth“赠予某人某物”。
10. D 联系空处后的内容that you might play like this every night(你们可能每天晚上都这样弹)可知,那位女士应该是担心(worried),所以才写了一个便条。
11. A 根据空处后一句“Maybe we should play some quieter music at night.(也许我们晚上应该弹较轻柔的音乐。)”可知,Dario的母亲当时没有意识到(realise)他们弹钢琴时已经很晚了。
12. D 根据上文的“Just not so loud at night.”可知,此处应为loud。
13. C 联系上一句“These songs are beautiful music ...”可推知,此处表示Dario的妈妈说他们很乐意(happy)在晚上弹奏这些音乐。be happy to do sth“乐意做某事”。
14. B 根据上文可知,这位女士送给他们肖邦的钢琴曲就是让他们弹奏的,所以Dario盼望着练习(practising)这些新曲子。
15. C 根据上文“... he was happy to see the big smile on his mother’s face.”和下文“made him feel that they were home”可知,Dario此时的感情应该是正向的,且此处要填的单词应与家和幸福相关。故选C项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭