2025年优化学案高中英语选择性必修第一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年优化学案高中英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年优化学案高中英语选择性必修第一册人教版》

完成句子
(1)布鲁斯不久就去度假了。
Bruce ____________ ____________ ____________ his vacation soon.
(2)他们会在车站接我们的。
They ____________ ____________ ____________ at the station.
(3)你明天干什么?
What ____________ ____________ ____________ tomorrow?
(4)下周的这个时候我将在度假。或许我正躺在海滩上呢。
This time next week I’ll be on vacation. Probably I ____________ ____________ ____________ ____________ ____________ ____________.
答案:
(1) will be taking
(2) will be meeting us
(3) will you do
(4) will be lying on the beach
Ⅰ. 单词拼写
1. In a world with so much information ____________(可获取的), this is an important skill.
2. Many experts think it can cause __________(潜在的)problems to such a sensitive environment.
3. Patients will have some ____________(异常的)behaviour when they are in low spirits.
4. In the end, my brother just got fed up with her ____________(不断的)complaints.
5. New technology should provide a ________(安全的)firewall against hackers.
答案: 1. available 2. potential 3. abnormal
4. constant 5. secure
Ⅱ. 完成句子
1. 对于老年人来说,了解血压的动态是一个好习惯。
________ ________ ________ ________ ________ for the elderly to keep track of their blood pressure.
2. 明天的这个时候汤姆将在做什么?
What ________ ________ ________ ________ this time tomorrow?
3. 我们从上周的课外活动中受益匪浅。
We ________ ________ ________ ________ the after - class activity last week.
4. 如果有人进入该区域,这个报警系统就会发出警告。
The alarm system ________ ________ ________ if someone enters the area.
5. 天太晚了。我主张他留下来过夜。
It was too late. I insisted that ________ ________ ________ for the night.
答案: 1. It is a good habit 2. will Tom be doing
3. benefited a lot from 4. will send out warnings
5. he should stay
Ⅲ. 阅读理解
These days there is so much attractive technology to look at: smartphones, tablets, computer games and TV screens. Much of our entertainment and education comes from using them, so it's no wonder we stare at them for too long. But even if the saying that looking at a screen for too long gives you square eyes isn't true, there is still some concern that it can affect your eyesight. So, should we be worried?
Certainly for children who spend hours staring at a screen there is a concern that their health might be at risk. The lack of physical activity can lead to an increase in their weight. But there is a fear that their eyesight is becoming worse too. Though there's not much evidence to prove this yet, recent findings have opened our eyes to the problem.
Sellgren, professor at King's College in London, said, “We know myopia, or short - sightedness, is getting much more attention. It has reached epidemic(流行性的)levels in East Asia, Singapore, the Republic of Korea...”
But can this be linked to children's obsession(痴迷)with using electronic equipment? Annegret from Moorefield Eye Hospital in London, says there are more and more learning materials online needed to be learned by children, and the children seldom take part in outdoor sports, which could be a cause of short - sightedness. Wearing glasses is one solution, but it's not ideal.
This leads to a problem: achieving short - term academic success or protecting your long - term eyesight. It's always going to be a challenge to drag children away from the screens and it's likely that more and more studying will be done online, through a screen. But despite that, Professor Hammond says, “In some countries, where 10% of children in each class per year are becoming short - sighted and most children spend at least an hour a day, even more learning through the screens, there's an argument for saying we should be trying to prevent it.” It's evident that we can't turn a blind eye. So, it's time to hit the “off” button and get our children outside.
1. What can we know about the phenomenon of short - sightedness?
A. It brings fear in parts of Asia.
B. It may be better in developed countries.
C. It appears at a younger age around the world.
D. It is very serious in some countries.
2. What can we learn from the last paragraph?
A. Hammond expressed the concern about short - sightedness.
B. Staring at screens for long can make children blind.
C. Learning online makes children look at screens for long.
D. It's easy to balance academic success and the protection of eyesight.
3. What does the text mainly talk about?
A. Learning online is affecting children physically and mentally.
B. Too much screen time is affecting children's eyesight.
C. Why is learning through the electronic screen popular?
D. How to balance screen time and the protection of eyesight?
答案: 【语篇解读】在多屏幕的现代社会中,孩子们的日常生活被各种电子屏幕所包围,他们的视力受到潜在的危害。
1. D 推理判断题。根据第三段中的“We know myopia, or short - sightedness, is getting much more attention. It has reached epidemic levels...”可知,近视受到越来越多的关注,它已在东亚、新加坡、韩国达到了流行性的程度。由此可以推断,近视现象在一些国家已经非常严重。故选D项。
2. C 细节理解题。由最后一段可知,将孩子从屏幕前拽走是一个挑战,而且越来越多的学习将通过屏幕来完成。由此可知,在线学习使孩子长时间地看屏幕。故选C项。
3. B 主旨大意题。纵观全文可知,本文主要介绍了电子屏幕充斥着孩子们的日常生活,过多地看屏幕正影响着他们的视力。故选B项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭