2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语》

假定你是李华,得知你校美国交换生Owen感冒了,你打他电话但联系不到他,请给他写一封电子邮件表达你对他的关心。内容包括:
(1)询问病情;
(2)提些建议帮助他康复;
(3)约定探望时间,表达祝福。
注意:
(1)写作词数应为80个左右;
(2)可适当增加细节,以使行文连贯。
答案:
慰问信
人称:以第一人称为主、第二人称为辅
时态:以一般现在时为主
谋篇布局:第一段:说明了解到的情况和写信目的
第二段:列出具体的建议
第三段:约定探望时间和表达祝福
[范文赏读]
Dear Owen,
I'm sorry to hear you have a cold. I tried calling but couldn't reach you,so I'm writing to express my concern and offer some recovery advice.
What worries me most(主语从句) is whether it's serious and how you feel now(两个并列的表语从句). Based on my experience,I'd like to give some tips to help you recover quickly. Make sure to drink plenty of water,take the medicine on time and maintain a balanced diet rich in fruit and vegetables(形容词短语作后置定语) to strengthen your immune system.
If possible,shall I visit you sometime this week at your convenience? Please let me know when you are available(宾语从句). Wish you a quick recovery and a healthy life.
With warm regards,
Li Hua
高分素材包
表示关心、安慰和鼓励
1.I am deeply/awfully/extremely sorry to hear/learn that... 得知……,我很难过。
2.Having known that...,I'm writing to offer my great comfort to you. 得知……,我写信安慰你。
3.Words fail me to convey my worry when I hear that... 得知……时,我无法用语言来表达我的担忧。
4.Please don't hesitate to tell me if there is anything I can do. 如果有我能做的,请尽管告诉我。
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
[2025齐鲁名师联盟开学考]Matthew kept staring at the clock on the classroom wall. The slowly moving second hand seemed to mock his anxiety. He was eager for the end of the physics class so that he could make it on time to his painting hobby group. When the bell finally rang, Matthew bolted out of the classroom like a wild horse freed from its reins, grabbing his backpack. As he rounded the corner of the hallway, he accidentally ran into a classmate, scattering(撒) his canvas and paints all over the floor. The jumbled paint boxes burst open, mixing the colors into a weird patchwork. He quickly apologized, picking up everything while starting to run again, leaving a trail of colorful footprints on the floor.
After the painting hobby group session ended, Matthew hurriedly joined the other members of the school band. They had an important performance that day. As expected, Matthew was late again, his body covered in dried colorful paints and sweating extensively. He walked briskly(麻利地) into the backstage, changed into the band’s uniform, but the paint stains were still faintly visible. Unfortunately, Matthew had not prepared his sheet music, so he appeared distracted during the performance, often hitting wrong chords and unable to keep up with the rhythm, disappointing the team. Eventually, after a long day at school, Matthew returned home, exhausted.
In his bedroom, Matthew sat at his desk, heaving a heavy sigh as he looked at the desk strewn with study books and sheet music. He needed to prepare for the upcoming exams, but he could hardly keep his eyes open. The next thing he remembered was his mother waking him up. He had fallen asleep with his head buried in the desk. As he sat up, his mother gently removed a sheet of music stuck to his cheek. She looked at her son lovingly, smoothing his messy hair. “So,” she began, “how was school today?”
Matthew nervously looked at her, taking a deep breath. “Honestly, not too good,” he admitted sheepishly(羞怯地). “I couldn’t focus in class, I bumped into a classmate, and I let the band down. It couldn’t get any worse, right?” “Well,” Matthew’s mother said gently yet seriously, “I think you’re taking on too much.” That night, before going to bed, Matthew realized that things couldn’t go on like this.
注意:
(1)续写词数应为150个左右;
(2)请按如下格式作答。
The next day, Matthew set about making changes to his busy schedule.
After Matthew put his new schedule into practice, things began to improve.
答案: 情节线:Matthew在学校同时做着好几项任务,一方面是繁重的学习任务和考试,另一方面是绘画小组和乐队表演,导致他手忙脚乱,分身乏术→在与妈妈交流之后,Matthew决定改变他繁忙的日程安排
情感线:anxiety→ eager for the end of the physics class→ He quickly apologized→ appeared distracted→ returned home,exhausted→ nervously→ admitted sheepishly(羞怯地)
原文线索:1.Matthew不仅参加了绘画兴趣小组,还加入了学校乐队。
2.筋疲力尽的Matthew还要为即将到来的考试做准备。
续写思路:根据第一段首句可知,Matthew开始改变他繁忙的日程安排。结合原文线索1和2,第一段可描写Matthew如何改变自己的日程安排,比如调整参加活动的时间和频率。再结合第二段首句可知,Matthew把他的新时间表付诸实践后,情况开始好转,说明他采取的计划是可行且有效果的。第二段可描写新的日程安排给Matthew带来的好处以及Matthew的感悟。
高分词汇:prioritize v. 优先处理,划分优先顺序
schedule v. 安排
additionally adv. 此外 distracted adj. 注意力分散的
exhausted adj. 筋疲力尽的 cut back on 减少,缩减
The next day,Matthew set about making changes to his busy schedule. He knew he had to prioritize his activities to manage his time better. First,he decided to cut back on the number of days when he attended the painting hobby group(定语从句),limiting it to twice a week instead of every day(现在分词短语作状语). Additionally,he also talked to his band leader about the possibility of scheduling extra practice sessions only on weekends. This would give him more time during weekdays to focus on his studies and prepare for exams.
After Matthew put his new schedule into practice,things began to improve. With a more manageable routine(介词短语作状语),he found it easier to concentrate in class and keep up with his homework. The reduced frequency of his painting sessions allowed him to enjoy the hobby without feeling rushed,and his artwork even showed signs of improvement due to the extra care and attention he could now afford to give(定语从句). At band practice,his performance steadily got better as he was no longer distracted or exhausted(原因状语从句). Matthew felt balanced and content,understanding that doing fewer things well brought more satisfaction than spreading himself too thin(宾语从句).

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭