2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第31页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
[2025河北邯郸期中]On my bookshelf, next to the books I loved and the ones I had never read, there was a dictionary. It wasn’t anything 41 , just a book that had been there forever.
I was going through a 42 time. Work was a mess. Then I saw the dictionary. I 43 it, and it felt good in my hands. As I opened its pages, a 44 word caught my eye: “resilience”. It is 45 as the capacity to recover 46 from difficulties and toughness. I 47 the letters with my finger, letting the meaning sink in. I kept nipping(翻动) through the pages. “Grit” is about not giving up even when things are hard. “Serendipity” is about good luck finding you when you least 48 it. And then there is “thrive”—about growing even in the face of 49 .
It seemed the dictionary was speaking directly to my 50 , not only offering definitions but giving me a little 51 . It wasn’t just a bunch of words but a book full of good 52 , which didn’t tell me everything would be okay, but showed how to find my way.
From then on my dictionary became a(n) 53 of strength. It tells me when life gets me down, I can always 54 the book, find an answer, and keep moving forward, because sometimes the help we need is right in front of us, just 55 to be opened.
41. A. cheap
B. special
C. familiar
D. difficult
42. A. tough
B. strange
C. limited
D. given
43. A. spotted
B. located
C. grabbed
D. designed
44. A. random
B. fancy
C. regular
D. secret
45. A. marked
B. signed
C. tolerated
D. defined
46. A. carefully
B. quickly
C. politely
D. normally
47. A. recognized
B. recorded
C. traced
D. compared
48. A. expect
B. refuse
C. doubt
D. challenge
49. A. regret
B. hope
C. trouble
D. competition
50. A. face
B. brain
C. sense
D. soul
51. A. push
B. agreement
C. curiosity
D. judgement
52. A. commitment
B. imagination
C. assessment
D. advice
53. A. expert
B. contrast
C. symbol
D. trial
54. A. subscribe to
B. look up
C. bring out
D. turn in
55. A. pretending
B. waiting
C. pausing
D. tending
[2025河北邯郸期中]On my bookshelf, next to the books I loved and the ones I had never read, there was a dictionary. It wasn’t anything 41 , just a book that had been there forever.
I was going through a 42 time. Work was a mess. Then I saw the dictionary. I 43 it, and it felt good in my hands. As I opened its pages, a 44 word caught my eye: “resilience”. It is 45 as the capacity to recover 46 from difficulties and toughness. I 47 the letters with my finger, letting the meaning sink in. I kept nipping(翻动) through the pages. “Grit” is about not giving up even when things are hard. “Serendipity” is about good luck finding you when you least 48 it. And then there is “thrive”—about growing even in the face of 49 .
It seemed the dictionary was speaking directly to my 50 , not only offering definitions but giving me a little 51 . It wasn’t just a bunch of words but a book full of good 52 , which didn’t tell me everything would be okay, but showed how to find my way.
From then on my dictionary became a(n) 53 of strength. It tells me when life gets me down, I can always 54 the book, find an answer, and keep moving forward, because sometimes the help we need is right in front of us, just 55 to be opened.
41. A. cheap
B. special
C. familiar
D. difficult
42. A. tough
B. strange
C. limited
D. given
43. A. spotted
B. located
C. grabbed
D. designed
44. A. random
B. fancy
C. regular
D. secret
45. A. marked
B. signed
C. tolerated
D. defined
46. A. carefully
B. quickly
C. politely
D. normally
47. A. recognized
B. recorded
C. traced
D. compared
48. A. expect
B. refuse
C. doubt
D. challenge
49. A. regret
B. hope
C. trouble
D. competition
50. A. face
B. brain
C. sense
D. soul
51. A. push
B. agreement
C. curiosity
D. judgement
52. A. commitment
B. imagination
C. assessment
D. advice
53. A. expert
B. contrast
C. symbol
D. trial
54. A. subscribe to
B. look up
C. bring out
D. turn in
55. A. pretending
B. waiting
C. pausing
D. tending
答案:
41.B 根据上文“there was a dictionary”以及下文“just a book that had been there forever”可知,此处表示这本字典并不特别,只是一本一直在那里的书。
42.A 根据下文“Work was a mess”可知,此处表示作者正经历一段艰难的时期。tough“艰难的”;strange“奇怪的”;limited“有限的”;given“已经安排好的,规定的”。
43.C 下文“and it felt good in my hands”提到握在手里感觉很好,由此可知,此处表示作者拿起了这本字典。spot“发现”;locate“找出……的准确位置”;grab“抓住,拿起”;design“设计”。
44.A 根据上文“As I opened its pages”以及下文“word caught my eye: ‘resilience’”可知,此处表示一个随机的词引起了作者的注意。random“随机的”;fancy“异常复杂的”;regular“有规律的”;secret“秘密的”。
45.D 根据下文“the capacity to recover 46 from difficulties and toughness”和列举的“‘Grit’ is about... ‘Serendipity’ is about... ‘thrive’—about growing even in the face of 49 ”可知,此处是在介绍词语的定义。resilience被定义为“从困难和艰难中迅速恢复的能力”。mark“标记”;sign“签署”;tolerate“容忍”;define“下定义”。
46.B 根据resilience的定义为“从困难和艰难中迅速恢复的能力”可知,此处指恢复速度。carefully“小心地”;quickly“快速地”;politely“礼貌地”;normally“正常地”。
47.C 根据下文“letting the meaning sink in”可知,此处表示作者用手指描着字母,即追踪着字母深入理解其意思。recognize“识别”;record“记录”;trace“追踪”;compare“比较”。
48.A 根据上文“‘Serendipity’is about good luck finding you”提到“意外的运气”,因此此处是指在你最意想不到的时候找到你。expect“期待”;refuse“拒绝”;doubt“怀疑”;challenge“挑战”。
49.C 根据上文的“Work was a mess”和下文的“It seemed the dictionary was speaking directly to me 50 ”可知,作者列举的这些单词都与自己的处境相关,再结合thrive的词义和作者的处境可知,此处应表示“茁壮成长”——甚至面临困难也能成长。regret“后悔”;hope“希望”;trouble“麻烦,困难”;competition“竞争”。
50.D 根据上文“It seemed the dictionary was speaking directly”以及下文“not only offering definitions but giving me a little 51 ”并结合语境可知,此处表示好像字典在直接与作者的灵魂对话。soul“灵魂”。
51.A 根据下文的“showed how to find my way”“keep moving forward”可知,作者认为字典不仅提供释义,而且给作者些许鼓励。push“激励,鼓励”;agreement“同意”;curiosity“好奇心”;judgement“判断”。
52.D 根据下文中的“which didn’t tell me everything would be okay, but showed how to find my way”可知,这本书告诉作者如何找到自己的路,这是建议。commitment“承诺”;imagination“想象力”;assessment“评价”;advice“建议”。
53.C 根据“From then on my dictionary became a(n)... to be opened”可知,字典告诉了作者很多道理,给了作者力量和鼓励。由此可知,此处表示它是力量的象征。expert“专家”;contrast“对比”;symbol“象征”;trial“试验”。
54.B 根据“It tells me when life gets me down, I can always 54 the book, find an answer, and keep moving forward”可知,此处表示字典告诉作者,当生活让作者沮丧时,作者总是可以查找字典,找到答案,并继续前进。subscribe to“定期订购(或订阅等)”;look up“查找”;bring out“出版”;turn in“上交”。
55.B 根据句意以及上文中的“the help we need is right in front of us”可知,此处表示我们需要的帮助就在我们面前,等着我们去打开。pretend“假装”;wait“等待”;pause“暂停”;tend“往往会”。
42.A 根据下文“Work was a mess”可知,此处表示作者正经历一段艰难的时期。tough“艰难的”;strange“奇怪的”;limited“有限的”;given“已经安排好的,规定的”。
43.C 下文“and it felt good in my hands”提到握在手里感觉很好,由此可知,此处表示作者拿起了这本字典。spot“发现”;locate“找出……的准确位置”;grab“抓住,拿起”;design“设计”。
44.A 根据上文“As I opened its pages”以及下文“word caught my eye: ‘resilience’”可知,此处表示一个随机的词引起了作者的注意。random“随机的”;fancy“异常复杂的”;regular“有规律的”;secret“秘密的”。
45.D 根据下文“the capacity to recover 46 from difficulties and toughness”和列举的“‘Grit’ is about... ‘Serendipity’ is about... ‘thrive’—about growing even in the face of 49 ”可知,此处是在介绍词语的定义。resilience被定义为“从困难和艰难中迅速恢复的能力”。mark“标记”;sign“签署”;tolerate“容忍”;define“下定义”。
46.B 根据resilience的定义为“从困难和艰难中迅速恢复的能力”可知,此处指恢复速度。carefully“小心地”;quickly“快速地”;politely“礼貌地”;normally“正常地”。
47.C 根据下文“letting the meaning sink in”可知,此处表示作者用手指描着字母,即追踪着字母深入理解其意思。recognize“识别”;record“记录”;trace“追踪”;compare“比较”。
48.A 根据上文“‘Serendipity’is about good luck finding you”提到“意外的运气”,因此此处是指在你最意想不到的时候找到你。expect“期待”;refuse“拒绝”;doubt“怀疑”;challenge“挑战”。
49.C 根据上文的“Work was a mess”和下文的“It seemed the dictionary was speaking directly to me 50 ”可知,作者列举的这些单词都与自己的处境相关,再结合thrive的词义和作者的处境可知,此处应表示“茁壮成长”——甚至面临困难也能成长。regret“后悔”;hope“希望”;trouble“麻烦,困难”;competition“竞争”。
50.D 根据上文“It seemed the dictionary was speaking directly”以及下文“not only offering definitions but giving me a little 51 ”并结合语境可知,此处表示好像字典在直接与作者的灵魂对话。soul“灵魂”。
51.A 根据下文的“showed how to find my way”“keep moving forward”可知,作者认为字典不仅提供释义,而且给作者些许鼓励。push“激励,鼓励”;agreement“同意”;curiosity“好奇心”;judgement“判断”。
52.D 根据下文中的“which didn’t tell me everything would be okay, but showed how to find my way”可知,这本书告诉作者如何找到自己的路,这是建议。commitment“承诺”;imagination“想象力”;assessment“评价”;advice“建议”。
53.C 根据“From then on my dictionary became a(n)... to be opened”可知,字典告诉了作者很多道理,给了作者力量和鼓励。由此可知,此处表示它是力量的象征。expert“专家”;contrast“对比”;symbol“象征”;trial“试验”。
54.B 根据“It tells me when life gets me down, I can always 54 the book, find an answer, and keep moving forward”可知,此处表示字典告诉作者,当生活让作者沮丧时,作者总是可以查找字典,找到答案,并继续前进。subscribe to“定期订购(或订阅等)”;look up“查找”;bring out“出版”;turn in“上交”。
55.B 根据句意以及上文中的“the help we need is right in front of us”可知,此处表示我们需要的帮助就在我们面前,等着我们去打开。pretend“假装”;wait“等待”;pause“暂停”;tend“往往会”。
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
[中国元素][2025河北沧州质检]Chinese have been increasingly buying flowers and plants 56. (boost) emotions and beautify living spaces, fueling rosy business growth for retailers(零售商).
So far this year, more than 100 million people 57. (buy) flowers, plants and related gardening goods online, 58. leads to the shift of the traditional view that flower and plant buyers are mainly those with plenty of free time. Busy urban consumers have found joy in tending to flowers and house plants in their leisure time.
China is the world’s 59. (large) producer of flowers and an important trader and consumer. The country has more than 5,000 large - scale flower companies, with about 5.3 million people 60. (involve) in the industry.
Shi Xin, 34, the 61. (own) of Plant X, an online store that mainly sells tropical (热带的) plants, said, “Growing tropical plants is like buying designer toys for many young consumers, and they recognize the value of such plants. Sharing photos of plants with others is also 62. way of social networking. We are 63. (optimism) about the growth potential of tropical plants in China. Some experienced green fingers even spend much money 64. (purchase) potted plants and present them to their friends. In addition, many people are still unfamiliar 65. the hobby, so there are likely to be more sales growth opportunities.”
[中国元素][2025河北沧州质检]Chinese have been increasingly buying flowers and plants 56. (boost) emotions and beautify living spaces, fueling rosy business growth for retailers(零售商).
So far this year, more than 100 million people 57. (buy) flowers, plants and related gardening goods online, 58. leads to the shift of the traditional view that flower and plant buyers are mainly those with plenty of free time. Busy urban consumers have found joy in tending to flowers and house plants in their leisure time.
China is the world’s 59. (large) producer of flowers and an important trader and consumer. The country has more than 5,000 large - scale flower companies, with about 5.3 million people 60. (involve) in the industry.
Shi Xin, 34, the 61. (own) of Plant X, an online store that mainly sells tropical (热带的) plants, said, “Growing tropical plants is like buying designer toys for many young consumers, and they recognize the value of such plants. Sharing photos of plants with others is also 62. way of social networking. We are 63. (optimism) about the growth potential of tropical plants in China. Some experienced green fingers even spend much money 64. (purchase) potted plants and present them to their friends. In addition, many people are still unfamiliar 65. the hobby, so there are likely to be more sales growth opportunities.”
答案:
56.to boost 考查非谓语动词。中国人越来越多地购买花卉和植物来提升情绪并美化生活空间,对零售商来说,这促进了前景美好的业务增长。句子的谓语是“have been... buying”,空处作非谓语。结合句意和and beautify可知,此处作目的状语,应用动词不定式。
57.have bought 考查时态和主谓一致。到今年为止,已有超过1亿人在网上购买了花卉、植物和相关园艺商品,这导致了“花卉和植物的买家主要是那些有足够空闲时间的人”这一传统观点的转变。空处是主句的谓语,由时间状语“So far this year”可知,此处应用现在完成时,且主语“more than 100 million people”是复数,故填have bought。
58.which 考查定语从句。空处引导非限制性定语从句,且在从句中作主语,指代空前的主句内容,故填which。
抢分技巧
58题为无提示词设空,则答案为冠词、介词、连词或代词。
(1)空后leads to是动词短语,故排除介词和冠词。
(2)如果空处填and/but/yet等并列连词,则leads to对应的主语是more than 100 million people。主谓不一致,故排除并列连词。
(3)如果填代词it,则“So far this year... gardening goods online”和“58. it leads to the shift of the traditional view that flower and plant buyers are mainly those with plenty of free time”之间缺连词,语法结构错误,故排除代词it。
(4)本句句子较长,可删除部分结构(如同位语从句)帮助理解:So far this year, more than 100 million people have bought flowers, plants and related gardening goods online, 58. leads to the shift of the traditional view that flower and plant buyers are mainly those with plenty of free time(同位语从句).
此处填状语从句引导词和名词性从句引导词在语法上都有误,考虑空处填定语从句的关系词。结合空前的逗号可知,此处引导非限制性定语从句,空处在从句中作主语,结合句意可知,空处指代主句内容,故填which。
59.largest 考查形容词最高级。中国是世界上最大的花卉生产国,也是重要的花卉贸易国和消费国。由空前the world’s推知,此处应用形容词最高级。
60.involved 考查非谓语动词。全国有5 000多家大型花卉企业,约530万人从事该行业。此处符合“with + 宾语 + 宾语补足语”的结构。involve sb. in sth.“使某人参与某事”。空处作宾语补足语,又involve与宾语people之间是逻辑上的动宾关系,故用动词 - ed形式。
61.owner 考查名词。34岁的Shi Xin是Plant X的店主,Plant X是一家主要销售热带植物的网店。“61. (own) of Plant X”,说明主语Shi Xin的身份,结合空后的of可知,此处应用owner,表示“物主,所有权人,主人”。
62.a 考查冠词。和他人分享植物的照片也是一种网络社交的方式。网络社交不止一种方式,和他人分享植物的照片只是其中一种。way意为“途径,方式”,是可数名词。此处表示泛指且way的发音以辅音音素开头,故填a。
63.optimistic 考查形容词。我们对热带植物在中国的发展潜力是很乐观的。空处作表语,故用形容词。be optimistic about意为“对……感到乐观”。
64.purchasing 考查非谓语动词。一些经验丰富的园艺高手甚至花很多钱购买盆栽并赠送给朋友。“spend + 时间/金钱等 + doing sth.”是固定用法,故填purchasing。
65.with 考查介词。此外,还有很多人仍然不熟悉这项爱好,所以可能还有更多的销量增长机会。be unfamiliar with意为“对……不熟悉”,为固定搭配,故填with。
57.have bought 考查时态和主谓一致。到今年为止,已有超过1亿人在网上购买了花卉、植物和相关园艺商品,这导致了“花卉和植物的买家主要是那些有足够空闲时间的人”这一传统观点的转变。空处是主句的谓语,由时间状语“So far this year”可知,此处应用现在完成时,且主语“more than 100 million people”是复数,故填have bought。
58.which 考查定语从句。空处引导非限制性定语从句,且在从句中作主语,指代空前的主句内容,故填which。
抢分技巧
58题为无提示词设空,则答案为冠词、介词、连词或代词。
(1)空后leads to是动词短语,故排除介词和冠词。
(2)如果空处填and/but/yet等并列连词,则leads to对应的主语是more than 100 million people。主谓不一致,故排除并列连词。
(3)如果填代词it,则“So far this year... gardening goods online”和“58. it leads to the shift of the traditional view that flower and plant buyers are mainly those with plenty of free time”之间缺连词,语法结构错误,故排除代词it。
(4)本句句子较长,可删除部分结构(如同位语从句)帮助理解:So far this year, more than 100 million people have bought flowers, plants and related gardening goods online, 58. leads to the shift of the traditional view that flower and plant buyers are mainly those with plenty of free time(同位语从句).
此处填状语从句引导词和名词性从句引导词在语法上都有误,考虑空处填定语从句的关系词。结合空前的逗号可知,此处引导非限制性定语从句,空处在从句中作主语,结合句意可知,空处指代主句内容,故填which。
59.largest 考查形容词最高级。中国是世界上最大的花卉生产国,也是重要的花卉贸易国和消费国。由空前the world’s推知,此处应用形容词最高级。
60.involved 考查非谓语动词。全国有5 000多家大型花卉企业,约530万人从事该行业。此处符合“with + 宾语 + 宾语补足语”的结构。involve sb. in sth.“使某人参与某事”。空处作宾语补足语,又involve与宾语people之间是逻辑上的动宾关系,故用动词 - ed形式。
61.owner 考查名词。34岁的Shi Xin是Plant X的店主,Plant X是一家主要销售热带植物的网店。“61. (own) of Plant X”,说明主语Shi Xin的身份,结合空后的of可知,此处应用owner,表示“物主,所有权人,主人”。
62.a 考查冠词。和他人分享植物的照片也是一种网络社交的方式。网络社交不止一种方式,和他人分享植物的照片只是其中一种。way意为“途径,方式”,是可数名词。此处表示泛指且way的发音以辅音音素开头,故填a。
63.optimistic 考查形容词。我们对热带植物在中国的发展潜力是很乐观的。空处作表语,故用形容词。be optimistic about意为“对……感到乐观”。
64.purchasing 考查非谓语动词。一些经验丰富的园艺高手甚至花很多钱购买盆栽并赠送给朋友。“spend + 时间/金钱等 + doing sth.”是固定用法,故填purchasing。
65.with 考查介词。此外,还有很多人仍然不熟悉这项爱好,所以可能还有更多的销量增长机会。be unfamiliar with意为“对……不熟悉”,为固定搭配,故填with。
查看更多完整答案,请扫码查看