2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第91页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
[2025河南部分学校联考]On a wet and windy Wednesday morning in January, my husband and daughter slept soundly in warm beds. I found myself running up hills, 41 for my biggest challenge - an ultramarathon. I’m doing this to raise money for Mental Health Mates, the walking network that I 42 eight years ago.
I have had obsessive compulsive disorder(强迫症) since childhood. Like physical illnesses, most mental illnesses are treatable if caught early - but they 43 are. The lack of 44 landed me in suffering, making my illness 45. Since my daughter was born a decade ago, I have made it my life’s work to try and make sure she won’t grow up in a world where mental illnesses are 46.
Mental Health Mates was part of this 47. Forcing myself out of the house one January day in 2016 for a run, I 48 why there weren’t any exercise initiatives for people with mental health issues. I put a post out to see if anyone wanted to come for a 49 on Valentine’s Day. Surprisingly, 20 people 50. I did another one the following weekend, and then another.
It was 51 Mental Health Mates, and the friends I made through it, that I had the 52 to start training for my first marathon. In reality, I’m more interested in the superhuman tales of the people getting out there not to train their bodies, but their 53.
My mental illness recovered, largely because of the 54 I discovered while moving forward. Although I still have bad days, I know they will 55.
41. A. preparing B. standing
C. competing D. longing
42. A. discovered B. reported
C. launched D. anticipated
43. A. mostly B. really
C. absolutely D. barely
44. A. training B. treatment
C. rescue D. consideration
45. A. worse B. more special
C. rarer D. more curable
46. A. addressed B. prevented
C. tracked D. ignored
47. A. adventure B. achievement
C. attempt D. announcement
48. A. wondered B. decided
C. argued D. realized
49. A. chat B. debate
C. walk D. ride
50. A. gave in B. showed up
C. looked on D. stood out
51. A. thanks to B. as for
C. apart from D. instead of
52. A. wisdom B. courage
C. freedom D. secret
53. A. skills B. patience
C. knowledge D. minds
54. A. cause B. opportunity
C. truth D. tendency
55. A. come B. lift
C. last D. permit
[2025河南部分学校联考]On a wet and windy Wednesday morning in January, my husband and daughter slept soundly in warm beds. I found myself running up hills, 41 for my biggest challenge - an ultramarathon. I’m doing this to raise money for Mental Health Mates, the walking network that I 42 eight years ago.
I have had obsessive compulsive disorder(强迫症) since childhood. Like physical illnesses, most mental illnesses are treatable if caught early - but they 43 are. The lack of 44 landed me in suffering, making my illness 45. Since my daughter was born a decade ago, I have made it my life’s work to try and make sure she won’t grow up in a world where mental illnesses are 46.
Mental Health Mates was part of this 47. Forcing myself out of the house one January day in 2016 for a run, I 48 why there weren’t any exercise initiatives for people with mental health issues. I put a post out to see if anyone wanted to come for a 49 on Valentine’s Day. Surprisingly, 20 people 50. I did another one the following weekend, and then another.
It was 51 Mental Health Mates, and the friends I made through it, that I had the 52 to start training for my first marathon. In reality, I’m more interested in the superhuman tales of the people getting out there not to train their bodies, but their 53.
My mental illness recovered, largely because of the 54 I discovered while moving forward. Although I still have bad days, I know they will 55.
41. A. preparing B. standing
C. competing D. longing
42. A. discovered B. reported
C. launched D. anticipated
43. A. mostly B. really
C. absolutely D. barely
44. A. training B. treatment
C. rescue D. consideration
45. A. worse B. more special
C. rarer D. more curable
46. A. addressed B. prevented
C. tracked D. ignored
47. A. adventure B. achievement
C. attempt D. announcement
48. A. wondered B. decided
C. argued D. realized
49. A. chat B. debate
C. walk D. ride
50. A. gave in B. showed up
C. looked on D. stood out
51. A. thanks to B. as for
C. apart from D. instead of
52. A. wisdom B. courage
C. freedom D. secret
53. A. skills B. patience
C. knowledge D. minds
54. A. cause B. opportunity
C. truth D. tendency
55. A. come B. lift
C. last D. permit
答案:
41.A 根据空前的“I found myself running up hills”可知,当作者的丈夫和女儿还在睡梦中时,作者在爬山。再结合空后的“for my biggest challenge — an ultramarathon”可知,作者正在为超级马拉松做准备。
42.C 根据空前的“I'm doing this to raise money for Mental Health Mates,the walking network”以及第三段描述的作者创办该组织的经历可知,Mental Health Mates是作者八年前创办的一个竞走网络。discover“发现”;report“报道”;launch“发起,创立”;anticipate“预期,预料”。
43.D 根据空前的“Like physical illnesses,most mental illnesses are treatable if caught early”可知,像身体疾病一样,大多数精神疾病如果发现得早是可以治疗的。再结合but可知,此处表示转折,“但它们却几乎没有(barely)得到治疗”。
44.B 根据空前的“Like physical illnesses,most mental illnesses are treatable if caught early — but they 43 are”以及空后的“landed me in suffering,making my illness 45 ”可知,如果作者的强迫症被发现得早并且早些得到治疗,是可以治愈的,但是现在作者的强迫症因为缺乏治疗(treatment),变得更严重了。training“训练”;rescue“救援”;consideration“考虑”。
45.A 参见上题解析。
46.D 根据上文描述的作者创建Mental Health Mates组织以及与心理疾病抗争的经历可知,此处是指自从作者的女儿出生后,作者一直致力于让自己的女儿生活在精神疾病不再被忽视的(ignored)世界中。address“处理”;prevent“阻止”;track“追踪”。
47.C 根据上文的“Since my daughter was born a decade ago... where mental illnesses are 46 ”可知,自从作者女儿十年前出生以来,作者就致力于确保她不会成长在一个忽视精神疾病的世界里,由此作者创建了Mental Health Mates,这是作者做出的尝试(attempt)的一部分。
48.A 根据空后的“why there weren't any exercise initiatives for people with mental health issues”可知,作者想知道(wondered)为什么没有任何针对有心理健康问题的人的锻炼倡议。
49.C 根据上文中的“I'm doing this to raise money for Mental Health Mates,the walking network”可知,作者创建的Mental Health Mates项目与竞走有关,故此处指作者发了个帖子,看看有没有人和她一起在情人节这一天竞走(walk)。
50.B 根据空前的Surprisingly和空后的“I did another one the following weekend,and then another”可知,令作者惊讶的是,作者的帖子得到了他人的回应,有20个人出现了(showed up)。give in“屈服”;look on“旁观”;stand out“显眼”。
51.A 根据空后的“Mental Health Mates,and the friends I made through it”以及“to start training for my first marathon”可知,多亏了(thanks to)Mental Health Mates和作者的朋友们,作者才有勇气开始第一次马拉松训练。as for“至于”;apart from“除了”;instead of“代替”。
52.B 参见上题解析。
53.D 根据空前的“I'm more interested in the superhuman tales of the people getting out there not to train their bodies”以及but可知,作者更感兴趣的是那些锻炼心智(minds)而非身体的人的非凡故事。
54.C 根据空前的“My mental illness recovered”和空后提到的作者的感悟可知,作者的精神疾病之所以痊愈了,是因为作者在不断前进中发现的真相(truth)。
55.B 根据空前的“Although I still have bad days”可知,前后内容构成了让步关系,即虽然作者仍然有糟糕的日子,但作者相信它们会消失(lift)。
42.C 根据空前的“I'm doing this to raise money for Mental Health Mates,the walking network”以及第三段描述的作者创办该组织的经历可知,Mental Health Mates是作者八年前创办的一个竞走网络。discover“发现”;report“报道”;launch“发起,创立”;anticipate“预期,预料”。
43.D 根据空前的“Like physical illnesses,most mental illnesses are treatable if caught early”可知,像身体疾病一样,大多数精神疾病如果发现得早是可以治疗的。再结合but可知,此处表示转折,“但它们却几乎没有(barely)得到治疗”。
44.B 根据空前的“Like physical illnesses,most mental illnesses are treatable if caught early — but they 43 are”以及空后的“landed me in suffering,making my illness 45 ”可知,如果作者的强迫症被发现得早并且早些得到治疗,是可以治愈的,但是现在作者的强迫症因为缺乏治疗(treatment),变得更严重了。training“训练”;rescue“救援”;consideration“考虑”。
45.A 参见上题解析。
46.D 根据上文描述的作者创建Mental Health Mates组织以及与心理疾病抗争的经历可知,此处是指自从作者的女儿出生后,作者一直致力于让自己的女儿生活在精神疾病不再被忽视的(ignored)世界中。address“处理”;prevent“阻止”;track“追踪”。
47.C 根据上文的“Since my daughter was born a decade ago... where mental illnesses are 46 ”可知,自从作者女儿十年前出生以来,作者就致力于确保她不会成长在一个忽视精神疾病的世界里,由此作者创建了Mental Health Mates,这是作者做出的尝试(attempt)的一部分。
48.A 根据空后的“why there weren't any exercise initiatives for people with mental health issues”可知,作者想知道(wondered)为什么没有任何针对有心理健康问题的人的锻炼倡议。
49.C 根据上文中的“I'm doing this to raise money for Mental Health Mates,the walking network”可知,作者创建的Mental Health Mates项目与竞走有关,故此处指作者发了个帖子,看看有没有人和她一起在情人节这一天竞走(walk)。
50.B 根据空前的Surprisingly和空后的“I did another one the following weekend,and then another”可知,令作者惊讶的是,作者的帖子得到了他人的回应,有20个人出现了(showed up)。give in“屈服”;look on“旁观”;stand out“显眼”。
51.A 根据空后的“Mental Health Mates,and the friends I made through it”以及“to start training for my first marathon”可知,多亏了(thanks to)Mental Health Mates和作者的朋友们,作者才有勇气开始第一次马拉松训练。as for“至于”;apart from“除了”;instead of“代替”。
52.B 参见上题解析。
53.D 根据空前的“I'm more interested in the superhuman tales of the people getting out there not to train their bodies”以及but可知,作者更感兴趣的是那些锻炼心智(minds)而非身体的人的非凡故事。
54.C 根据空前的“My mental illness recovered”和空后提到的作者的感悟可知,作者的精神疾病之所以痊愈了,是因为作者在不断前进中发现的真相(truth)。
55.B 根据空前的“Although I still have bad days”可知,前后内容构成了让步关系,即虽然作者仍然有糟糕的日子,但作者相信它们会消失(lift)。
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
[2025安徽六校教育研究会素质检测]Is it harmful for us to wear sunglasses all the time? In 56. ____________ word, yes. Sure, most of us probably should wear sunglasses, especially outdoors 57. ____________ (protect) our eyes against damaging ultraviolet ( UV ) rays(紫外线). However, wearing sunglasses when you don’t need UV protection can damage your eyesight in the long run. If you 58. ____________ (routine) wear sunglasses in fairly dark indoor environments, less natural light will reach your eyes. The reduction in light 59. ____________ (expose) may disturb your body clock and thus affect your sleep schedule. Besides, the extended use of sunglasses can lead to increased light sensitivity when you are not wearing them, 60. ____________ (make) your eyes more vulnerable to bright light. Wearing sunglasses can make your eyes feel extreme tiredness, 61. ____________ can in turn lead to headaches and unbalanced movement.
Sunglasses 62. ____________ adequate(足够的) UV protection can not be worn, especially outdoors. This can be particularly true of sunglasses bought from dollar stores where traditionally everything 63. ____________ (price) at 1. They are usually of 64. ____________ (poor) quality than sunglasses bought in big stores. When shopping for sunglasses, always look for those clearly showing that they provide 100% protection. It’s also necessary to have your sunglasses 65. ____________ (test) by a professional organization to make sure their UV protection is adequate.
[2025安徽六校教育研究会素质检测]Is it harmful for us to wear sunglasses all the time? In 56. ____________ word, yes. Sure, most of us probably should wear sunglasses, especially outdoors 57. ____________ (protect) our eyes against damaging ultraviolet ( UV ) rays(紫外线). However, wearing sunglasses when you don’t need UV protection can damage your eyesight in the long run. If you 58. ____________ (routine) wear sunglasses in fairly dark indoor environments, less natural light will reach your eyes. The reduction in light 59. ____________ (expose) may disturb your body clock and thus affect your sleep schedule. Besides, the extended use of sunglasses can lead to increased light sensitivity when you are not wearing them, 60. ____________ (make) your eyes more vulnerable to bright light. Wearing sunglasses can make your eyes feel extreme tiredness, 61. ____________ can in turn lead to headaches and unbalanced movement.
Sunglasses 62. ____________ adequate(足够的) UV protection can not be worn, especially outdoors. This can be particularly true of sunglasses bought from dollar stores where traditionally everything 63. ____________ (price) at 1. They are usually of 64. ____________ (poor) quality than sunglasses bought in big stores. When shopping for sunglasses, always look for those clearly showing that they provide 100% protection. It’s also necessary to have your sunglasses 65. ____________ (test) by a professional organization to make sure their UV protection is adequate.
答案:
56.a 考查冠词。in a word意为“总之”,为固定短语。
57.to protect 考查非谓语动词。当然,我们大多数人可能都应该戴墨镜,尤其是在户外,以保护我们的眼睛免受有害的紫外线伤害。空处所在句已有谓语动词,空处作非谓语,结合句意可知,此处应用动词不定式作目的状语。
58.routinely 考查副词。如果你经常在相当黑暗的室内环境中戴墨镜,那么到达你眼睛的自然光就会减少。空处作状语修饰动词wear,表示“日常地,常规地”,故填routinely。
59.exposure 考查名词。阳光照射的减少可能会扰乱你的生物钟,从而影响你的睡眠时间表。空处位于介词后,应用名词形式,故填exposure。
60.making 考查非谓语动词。此外,长时间使用墨镜会导致你在不戴墨镜时对光的敏感度增加,使你的眼睛更容易受到强光的影响。空处所在句已有谓语动词,空处为非谓语。make与其逻辑主语之间为主谓关系,应用现在分词形式作结果状语。
61.which 考查定语从句。戴墨镜会让你的眼睛感到非常疲劳,这种疲劳相应地又会导致头痛和运动失调。空处引导非限制性定语从句,指代tiredness,且在从句中作主语,故填which。
62.without 考查介词。没有足够紫外线防护的墨镜不能戴,尤其是在户外。“62. adequate(足够的) UV protection”为介词短语作后置定语。根据句意可知,空处意为“没有”,用介词without。
63.is priced 考查动词的时态、语态和主谓一致。从一美元店购买的太阳镜尤其如此,在一美元店,传统上所有东西的价格都是1美元。空处在where引导的定语从句中作谓语。根据主句时态可知,从句时态为一般现在时;主语everything为第三人称单数,且与price之间为动宾关系,应用被动语态。故填is priced。
64.poorer 考查形容词的比较级。它们的质量通常比在大商店购买的墨镜差。结合句意并根据空后的than可知,空处应用形容词的比较级形式。
65.tested 考查非谓语动词。还有必要让你的墨镜经过专业机构的检测,以确保其紫外线防护力足够。此处是have sth. done结构,意为“让他人为你做某事”。
57.to protect 考查非谓语动词。当然,我们大多数人可能都应该戴墨镜,尤其是在户外,以保护我们的眼睛免受有害的紫外线伤害。空处所在句已有谓语动词,空处作非谓语,结合句意可知,此处应用动词不定式作目的状语。
58.routinely 考查副词。如果你经常在相当黑暗的室内环境中戴墨镜,那么到达你眼睛的自然光就会减少。空处作状语修饰动词wear,表示“日常地,常规地”,故填routinely。
59.exposure 考查名词。阳光照射的减少可能会扰乱你的生物钟,从而影响你的睡眠时间表。空处位于介词后,应用名词形式,故填exposure。
60.making 考查非谓语动词。此外,长时间使用墨镜会导致你在不戴墨镜时对光的敏感度增加,使你的眼睛更容易受到强光的影响。空处所在句已有谓语动词,空处为非谓语。make与其逻辑主语之间为主谓关系,应用现在分词形式作结果状语。
61.which 考查定语从句。戴墨镜会让你的眼睛感到非常疲劳,这种疲劳相应地又会导致头痛和运动失调。空处引导非限制性定语从句,指代tiredness,且在从句中作主语,故填which。
62.without 考查介词。没有足够紫外线防护的墨镜不能戴,尤其是在户外。“62. adequate(足够的) UV protection”为介词短语作后置定语。根据句意可知,空处意为“没有”,用介词without。
63.is priced 考查动词的时态、语态和主谓一致。从一美元店购买的太阳镜尤其如此,在一美元店,传统上所有东西的价格都是1美元。空处在where引导的定语从句中作谓语。根据主句时态可知,从句时态为一般现在时;主语everything为第三人称单数,且与price之间为动宾关系,应用被动语态。故填is priced。
64.poorer 考查形容词的比较级。它们的质量通常比在大商店购买的墨镜差。结合句意并根据空后的than可知,空处应用形容词的比较级形式。
65.tested 考查非谓语动词。还有必要让你的墨镜经过专业机构的检测,以确保其紫外线防护力足够。此处是have sth. done结构,意为“让他人为你做某事”。
查看更多完整答案,请扫码查看