2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第22页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
Ⅱ
[思辨能力][2025江苏部分学校期初调研]The expression “Genius is 1% inspiration and 99% perspiration (汗水)” is often attributed to Thomas Edison. But nowadays, I think we should update the saying: “Success is 1% inspiration and 99% preparation.”
Indeed, ideas are shooting around faster than ever, but most are worthless because no one puts effort into implementing(贯彻) them. And as we're in a service economy now, implementation requires hours and hours not of sweat but of preparation. You must do it all: reading, researching, falling into one rabbit hole after another on the Internet to find the right series of test cases and quotes to make your point, and presenting your idea briefly and clearly.
Preparation is everything! Watch the amazing video of the Perseverance rover landing on Mars. The onboard camera shows the terrain (地形). After the landing, I'm pretty sure one of the scientists exclaims, “Hey, that's my rock.” In mission preparation, the entire landing area was digitized. The planners knew the placement of every rock and dip in terrain.
Churchill famously memorized his speeches and practiced giving them over and over in his bathtub. His speeches didn't sound like they were read from a piece of paper; they felt like a stream of consciousness. In his finest hours he showed the value of preparation.
But, you may ask, why put in any extra effort? ChatGPT can pass Advanced Placement tests, entrance exams for law and medical schools, and even the bar exam. That probably says more about how poor those tests are than about AI's ability. But even though AI can answer almost any question you throw at it, it is worthless in an elevator when your boss asks you what you think about new product ideas or sales prospects in Omaha.
The only answer comes from that 99% preparation. Study everything, not only the task you've been assigned. Dig deep. Come up with ideas and potential solutions. Work on an elevator speech for what excites you. Don't wing it. Prepare. And trust me, the feeling you get from preparation - induced success is better than anything you can buy. Preparation will make you super great.
1. What can we learn from paragraph 2?
A. The service economy makes ideas worthless.
B. Implementation does not take much time these days.
C. Ideas are of no use without preparation and hard work.
D. Implementation requires more inspiration than preparation.
2. How does the author try to persuade readers to accept his argument?
A. By listing examples.
B. By sharing his experience.
C. By providing research results.
D. By referring to experts' words.
3. What point is the author trying to make by mentioning ChatGPT?
A. ChatGPT is capable of passing various tests.
B. Preparation can help you perform better than AI.
C. Elevator conversations require high social skills.
D. Standard tests do not fully represent one's abilities.
4. What does the text mainly talk about?
A. How we can achieve success with little sweat.
B. Why perspiration still matters in modern times.
C. How we should make preparation for our future.
D. Why preparation can pave the way for your success.
[思辨能力][2025江苏部分学校期初调研]The expression “Genius is 1% inspiration and 99% perspiration (汗水)” is often attributed to Thomas Edison. But nowadays, I think we should update the saying: “Success is 1% inspiration and 99% preparation.”
Indeed, ideas are shooting around faster than ever, but most are worthless because no one puts effort into implementing(贯彻) them. And as we're in a service economy now, implementation requires hours and hours not of sweat but of preparation. You must do it all: reading, researching, falling into one rabbit hole after another on the Internet to find the right series of test cases and quotes to make your point, and presenting your idea briefly and clearly.
Preparation is everything! Watch the amazing video of the Perseverance rover landing on Mars. The onboard camera shows the terrain (地形). After the landing, I'm pretty sure one of the scientists exclaims, “Hey, that's my rock.” In mission preparation, the entire landing area was digitized. The planners knew the placement of every rock and dip in terrain.
Churchill famously memorized his speeches and practiced giving them over and over in his bathtub. His speeches didn't sound like they were read from a piece of paper; they felt like a stream of consciousness. In his finest hours he showed the value of preparation.
But, you may ask, why put in any extra effort? ChatGPT can pass Advanced Placement tests, entrance exams for law and medical schools, and even the bar exam. That probably says more about how poor those tests are than about AI's ability. But even though AI can answer almost any question you throw at it, it is worthless in an elevator when your boss asks you what you think about new product ideas or sales prospects in Omaha.
The only answer comes from that 99% preparation. Study everything, not only the task you've been assigned. Dig deep. Come up with ideas and potential solutions. Work on an elevator speech for what excites you. Don't wing it. Prepare. And trust me, the feeling you get from preparation - induced success is better than anything you can buy. Preparation will make you super great.
1. What can we learn from paragraph 2?
A. The service economy makes ideas worthless.
B. Implementation does not take much time these days.
C. Ideas are of no use without preparation and hard work.
D. Implementation requires more inspiration than preparation.
2. How does the author try to persuade readers to accept his argument?
A. By listing examples.
B. By sharing his experience.
C. By providing research results.
D. By referring to experts' words.
3. What point is the author trying to make by mentioning ChatGPT?
A. ChatGPT is capable of passing various tests.
B. Preparation can help you perform better than AI.
C. Elevator conversations require high social skills.
D. Standard tests do not fully represent one's abilities.
4. What does the text mainly talk about?
A. How we can achieve success with little sweat.
B. Why perspiration still matters in modern times.
C. How we should make preparation for our future.
D. Why preparation can pave the way for your success.
答案:
1.C 细节理解题。根据第二段中的“Indeed, ideas are shooting around faster than ever, but most are worthless because no one puts effort into implementing(贯彻) them”可知,想法的涌现比以往任何时候都要快,但大多数都是毫无价值的,因为没有人投入精力去实现它们。由此可知,没有准备和努力的想法是没有用的。
2.A 推理判断题。结合全文内容可知,作者的论点与“准备很重要”相关。文章第三段第一句“Preparation is everything!”再现了作者的论点,第三段通过“毅力号”火星探测器登陆火星的例子论证作者的论点。第四段通过丘吉尔认真准备演讲说明了“the value of preparation”。由此可知,作者通过举例子说明自己的论点。
3.B 推理判断题。根据文章第五段中的“But even though AI can answer... or sales prospects in Omaha”可知,尽管人工智能几乎可以回答你提出的任何问题,但当你的老板在电梯里问你对奥马哈市的新产品创意或销售前景的看法时,人工智能却毫无价值。这实际上也是在突出准备的重要性,即准备可以让你在需要时表现得比 AI 更好。
4.D 主旨大意题。根据文章第一段中的“Success is 1% inspiration and 99% preparation”、第三段的“Preparation is everything!”、第四段的“the value of preparation”、第六段的“The only answer comes from that 99% preparation ”和“Preparation will make you super great”可知,整篇文章主要围绕“准备”这一主题展开,通过多个例子和论述来强调准备对于成功的重要性。
2.A 推理判断题。结合全文内容可知,作者的论点与“准备很重要”相关。文章第三段第一句“Preparation is everything!”再现了作者的论点,第三段通过“毅力号”火星探测器登陆火星的例子论证作者的论点。第四段通过丘吉尔认真准备演讲说明了“the value of preparation”。由此可知,作者通过举例子说明自己的论点。
3.B 推理判断题。根据文章第五段中的“But even though AI can answer... or sales prospects in Omaha”可知,尽管人工智能几乎可以回答你提出的任何问题,但当你的老板在电梯里问你对奥马哈市的新产品创意或销售前景的看法时,人工智能却毫无价值。这实际上也是在突出准备的重要性,即准备可以让你在需要时表现得比 AI 更好。
4.D 主旨大意题。根据文章第一段中的“Success is 1% inspiration and 99% preparation”、第三段的“Preparation is everything!”、第四段的“the value of preparation”、第六段的“The only answer comes from that 99% preparation ”和“Preparation will make you super great”可知,整篇文章主要围绕“准备”这一主题展开,通过多个例子和论述来强调准备对于成功的重要性。
查看更多完整答案,请扫码查看