2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语》

二 完形填空 >>>
[2025海南一诊]By nature, I’m a shy person. I am uncomfortable in unfamiliar situations, and I 1 being the “new kid” in a group of people.
After retirement I moved to be near my daughter, but sometimes I still felt somewhat 2 . When I told my daughter I still didn’t know anyone else there, she said, “Nobody’s going to come knocking on your door. Get out and 3 them.”
One afternoon, I 4 a small advertisement in our local newspaper asking for Support Volunteers to 5 at the fire department. After much 6 , I called and was told they were starting a class to train new volunteers. When I 7 that everyone was going to be a newbie(新手) at the same time, I smiled.
I was 8 on the first day. But when I met the other new volunteers, I 9 discovered what a group of people they were. They came from different walks of life. Volunteers, in general, are special because they’re 10 their time and energy, but this particular group was made up of retired people with 11 similar to my own — They wanted to be active and 12 ; and most of all, they wanted to be a 13 person for the community instead of sitting around the house.
During my years as a fire - department volunteer, not only did I overcome my 14 , but I became more confident and wasn’t afraid to put myself out there. I’m glad I had the 15 to make that original phone call.
1. A. practice
B. dislike
C. risk
D. imagine
2. A. lonely
B. embarrassed
C. confused
D. regretful
3. A. observe
B. persuade
C. interview
D. meet
4. A. selected
B. posted
C. noticed
D. assessed
5. A. pay a visit
B. help out
C. clean up
D. make a speech
6. A. comparison
B. negotiation
C. hesitation
D. explanation
7. A. admitted
B. realized
C. promised
D. remembered
8. A. promoted
B. ignored
C. nervous
D. shocked
9. A. initially
B. immediately
C. constantly
D. optimistically
10. A. donating
B. saving
C. exchanging
D. maximizing
11. A. schedules
B. memories
C. purposes
D. qualifications
12. A. praised
B. connected
C. cared
D. considered
13. A. wise
B. creative
C. useful
D. popular
14. A. shyness
B. selfishness
C. carelessness
D. forgetfulness
15. A. challenge
B. ambition
C. courage
D. right
答案: 1.B 根据上文的“By nature,I'm a shy person. I am uncomfortable in unfamiliar situations”可知,作者天生是个害羞的人,在不熟悉的环境中会感到不自在。因此,他不喜欢(dislike)成为一群人中的“新人”。
2.A 根据下文“When I told my daughter I still didn't know anyone else there”可知,退休后,作者搬到了离女儿近一点的地方,但他仍然不认识任何人,所以感觉有点儿孤独(lonely)。embarrassed“尴尬的”;confused“困惑的”;regretful“后悔的”。
3.D 根据上文“I still didn't know anyone else there”以及“Nobody's going to come knocking on your door”可知,作者仍然不认识其他人,所以女儿让作者主动去结识他人。observe“观察”;persuade“劝说”;interview“采访”;meet“相识,结识”。
4.C 根据下文“a small advertisement in our local newspaper”可知,作者是在报纸上注意到(noticed)这则广告的。select“挑选”;post“发布”;assess“评估”。
5.B 根据下文中的“starting a class to train new volunteers”可知,消防部门是在寻找志愿者帮忙(help out)。
6.C 根据上文的“I'm a shy person”可知,作者很害羞,所以在打电话之前犹豫了很久。comparison“比较”;negotiation“谈判”;hesitation“犹豫”;explanation“解释”。
7.B 根据上文“I called and was told they were starting a class to train new volunteers”可知,作者被告知他们要培训新志愿者,他意识到(realized)每个人都是新手。admit“承认”;promise“承诺”;remember“记得”。
8.C 根据上文的“I'm a shy person”以及下文的the first day和But可知,作者当志愿者的第一天是紧张的(nervous)。promote“晋升”;ignore“忽视”;shocked“震惊的”。
9.B 根据下文“They came from different walks of life”可知,他们来自各行各业,这是作者一开始不知道的,所以作者是立刻(immediately)发现的。initially“最初”;constantly“不断地”;optimistically“乐观地”。
10.A 根据上文“Volunteers, in general, are special”并结合常识可知,志愿者通常很特别,因为他们奉献了自己的时间和精力。
11.C 根据上文“this particular group was made up of retired people”和下文“They wanted to be active and 12 ; and most of all, they wanted to be a 13 person for the community instead of sitting around the house”可知,作者和这群已经退休的志愿者们有着相似的目的(purpose)。
12.B 根据上文“similar to my own”可知,他们和作者一样,想要保持活跃以及和他人保持联系(connected)。
13.C 根据上文“They wanted to be active and 12 ”以及下文“for the community instead of sitting around the house”可知,他们想成为对社区有用的(useful)人而不是在家中无所事事。
14.A 根据上文“By nature,I'm a shy person”和“During my years as a fire - department volunteer”可知,作者天生害羞,但担任消防部门志愿者的经历使作者克服了害羞(shyness)。selfishness“自私”;carelessness“粗心”;forgetfulness“健忘”。
15.C 根据全文叙述,尤其是上文中的“I became more confident and wasn't afraid to put myself out there”可知,这些年的志愿经历改变了作者,因此他很高兴自己当初有勇气(courage)打了那个电话。
三 语法填空 >>>
[2025浙江Z20名校联盟一次联考]The development of the movie industry in India is mostly conditional upon the actions of present - day companies. Therefore, the latter is concerned about increasing 1. ____________ ( it ) influence by entering into a new partnership with western film production companies. This practice has proved to be beneficial in terms of ensuring the growth of the industry so far, 2. ____________ ( evidence ) by the successful cooperation between DreamWorks and Reliance Entertainment in India.
The two companies 3. ____________ ( be ) partners over the past seven years, and it is sufficient time to make 4. ____________ ( conclusion ) on the profitability and the overall feasibility(可行性) of such policies. Another indication of the benefits gained 5. ____________ the Dream Works - Reliance Entertainment partnership is their agreement 6. ____________ ( continue ) the relationship.
The trend for Indian film production companies to become partners with western filmmakers 7. ____________ ( link ) to the overall growth of the industry and its patterns as well. The country is experiencing a period of consistent development and releases more movies than the United States. 8. ____________, there is a challenge posed by shifting audience preferences, which increasingly favor Western movies over Indian movies. This way, even the positive environment conditioned by the large market readily available is incapable of 9. ____________ ( overcome ) the new situation. Thus, the Indian movie industry’s further development solely depends on domestic companies’ capability to cooperate with western filmmakers, 10. ____________ will facilitate the promotion of a product appealing to diverse audiences.
答案: 1.its 考查代词。因此,后者关注的是通过与西方电影制作公司建立新的合作伙伴关系来增加它的影响力。空处位于名词前,表示“它的”,应用形容词性物主代词,故填its。
2.evidenced 考查非谓语动词。到目前为止,这种做法已被证明对确保该行业的增长是有益的,印度梦工厂与信实娱乐之间的成功合作便是明证。句中已有谓语has proved,空处应用非谓语动词。evidence与其逻辑主语之间是动宾关系,意为“证实”,应用过去分词形式。故填evidenced。
3.have been 考查动词的时态和主谓一致。这两家公司在过去的7年里一直是合作伙伴,有足够的时间对这些政策的盈利能力和整体可行性做出结论。分析句子结构可知,空处作谓语。根据时间状语为“over the past seven years”可知,此处应用现在完成时;主语The two companies为复数,谓语动词应用复数。故填have been。
4.conclusions 考查名词复数。conclusion意为“结论”,为可数名词且空前无限定词,故填conclusions。
5.from 考查介词。梦工厂和信实娱乐合作的另一个好处是他们同意继续保持这种关系。gain...from...是固定搭配,表示“从……中获得……”,故填from。
6.to continue 考查非谓语动词。agreement to do sth.意为“同意做某事”,为固定用法。
7.is linked 考查动词的时态、语态和主谓一致。印度电影制作公司与西方电影制作人成为合作伙伴的趋势也与该行业的整体增长及其模式有关。空处在句中作谓语,且此处描述的是一种趋势或者状态,应用一般现在时;主语The trend是第三人称单数,与link之间为动宾关系,故用被动语态。故填is linked。
8.However 考查副词。空前提到“这个国家正在经历一个持续发展的时期,发行的电影比美国多”,空后提到“观众偏好的变化带来了挑战,他们越来越喜欢西方电影而不是印度电影”,空处前后为转折关系,且空处位于句首并用逗号隔开,应填However。
9.overcoming 考查非谓语动词。这样,即使以现成的大市场为条件的积极环境也无法克服新形势。be incapable of doing sth.意为“无法做某事”,为固定搭配。
10.which 考查定语从句。因此,印度电影业的进一步发展完全取决于国内公司与西方电影制作人的合作能力,这将有助于推广一种吸引不同观众的产品。空处引导非限制性定语从句,且在从句中作主语,先行词为前面整个主句,故填which。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭