2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语》

七选五 >>
环境保护 [2025湖南名校联合体一次联考]Wherever you go, you’ll notice the plastic crisis faced by the planet. Many people are now seeking creative solutions to this problem. 1 You can do this by building a vertical(垂直的) garden with recycled plastic bottles—a brilliant idea which can be adapted to suit almost any household in any environment.
An example from India shows how this inventive technique is truly changing lives. The Mehra family were locally hot news last June when they showed off the vertical garden they had created at their home. The family used over 175, 000 plastic bottles to create the garden, fixing the bottles to their outside walls and filling them with over 33 varieties of plants. The plants are watered by a simple drip system. 2
3 Whether you live in an apartment or have a small backyard, vertical gardens allow you to utilize vertical wall space effectively. You can transform bare walls into vibrant green spaces, adding beauty and life to otherwise unused areas.
If you struggle with ordinary gardening due to joint or muscle problems, vertical gardening can help you enjoy caring for plants without having to bend too much. 4 Just enjoying the lovely view of these vertical gardens is a positive thing in itself, but the act of setting up and caring for one will help to create inner balance and have further calming benefits in a stressful world.
Whether you create your own small vertical plastic garden at your home, or increasingly, whether large institutions take the concept on board, every vertical garden created this way is recycling waste plastic. 5
A. The key is, what can be used to replace plastic products?
B. Vertical gardens are perfect for maximizing limited space.
C. It actively reduces pollution and creates a sense of wellbeing.
D. Incredibly, this has lowered the internal temperature of their home.
E. Besides, interaction with plants has a positive effect on mental health.
F. What if we put waste plastic to good use and meanwhile enrich lives?
G. Additionally, vertical gardening offers advantages for physical health.
答案: 1.F 词汇复现线索。上文“Wherever... Many people are now seeking creative solutions to this problem”提到了地球面临的塑料危机,许多人正在为这个问题寻求创造性的解决方案。根据下文的“You can do this by building a vertical (垂直的) garden with recycled plastic bottles... environment”可知,解决方案是用回收的塑料瓶建造一个垂直花园。F项“如果我们把废塑料好好利用,同时丰富生活,会怎么样呢?”承上启下,符合语境。F项中的waste plastic对应空前的plastic crisis和空后的recycled plastic bottles,enrich lives与garden的功能一致。
2.D 代词指代和词汇复现线索。根据上文“The family used... a simple drip system”可知,这个家庭用了超过17.5万个塑料瓶来建造花园,把瓶子固定在房子的外墙上,里面种满了超过33种植物。这些植物由一种简单的滴灌系统浇灌。D项“令人难以置信的是,这降低了他们家的内部温度”承接上文,说明这家人这么做的影响。D项的their home指代空前的The family并对应their home。
3.B 词汇复现线索。根据下文“Whether you live... utilize vertical wall space effectively... unused areas”可知,垂直花园能让你有效地利用垂直墙的空间。你可以把光秃秃的墙壁变成充满活力的绿色空间,为未使用的区域增添美丽和生机。故B项“垂直花园是使有限空间最大化的完美选择”引出下文,符合语境。B项中的maximizing limited space与下文的“utilize vertical wall space effectively”意思相近。
4.E 逻辑关系和词汇复现线索。上文的“vertical gardening... bend too much”介绍了垂直花园对身体的好处:人不用多次弯腰。根据下文“Just enjoying... have further calming benefits in a stressful world”可知,只是欣赏这些垂直花园的美景本身就是一件积极的事情,但建立和照顾一个花园的行为将有助于创造内心的平衡,并在一个充满压力的世界中进一步平静下来。这是垂直花园对心理的积极影响。E项“此外,与植物的互动对心理健康有积极的影响”引出下文有关心理健康的内容,符合语境。E项中的mental health呼应“inner balance and have further calming benefits”。
5.C 代词指代线索。根据上文“Whether you create... recycling waste plastic”可知,无论你是在家里创建自己的小型垂直塑料花园,还是越来越多的大型机构采用这个概念,以这种方式创建的每个垂直花园都是在回收废弃塑料。C项“它积极地减少污染并创造一种幸福感”承接上文,是垂直花园回收废弃塑料带来的好处,符合语境。C项中的It指代空前的“vertical garden created this way”。
三 完形填空 >>
[2025豫西北教研联盟一模]My son just completed high school. When he leaves for college in the fall, I’ll 1 his lessons in teenage slang(俚语). His slang has offered me an accidental but useful portrait(描述) of how he and his generation 2 the world.
From one generation to the next, the terms changed, but the 3 typically didn’t. New words were routinely 4 to express familiar concepts: one generation’s “cool” 5 another’s “dope” and so on.
Members of my son’s generation have a vastly superior approach to slang. They’ve created a language that 6 the new and distinct reality they face. “Mid” is an obvious 7 in my son’s usage. Things that are mid are things that are average or 8 below. “I think that band is kind of mid. Just not my cup of tea. ” It’s a brilliant, precise word for a mildly 9 world.
But my favorite new slang word is “based”—short for “based in fact” or “based in reality” and often used as a term of agreement when someone 10 a debatable opinion.
The kids themselves are bright. That is why I’m so 11 to my son who gave me a chance to 12 the language of his generation. One purpose of slang is to demonstrate generational 13 , yet slang has brought my son and me closer. The current 14 created slang and they’ve proved themselves more 15 than we were.
1. A. teach
B. prepare
C. miss
D. attend
2. A. see
B. change
C. impact
D. shape
3. A. users
B. meanings
C. forms
D. targets
4. A. searched
B. defined
C. abused
D. adopted
5. A. leads
B. becomes
C. causes
D. follows
6. A. dates from
B. brings about
C. relies on
D. responds to
7. A. example
B. tool
C. exception
D. expression
8. A. amazingly
B. terribly
C. slightly
D. unreasonably
9. A. exciting
B. excellent
C. odd
D. disappointing
10. A. seeks
B. states
C. exchanges
D. analyzes
11. A. helpful
B. similar
C. grateful
D. sensitive
12. A. compare
B. approach
C. assess
D. interpret
13. A. ability
B. dreams
C. shortcomings
D. distinction
14. A. teenagers
B. children
C. adults
D. seniors
15. A. realistic
B. considerate
C. innovative
D. energetic
答案: 1.C 根据上文“When he leaves for college in the fall”及下文“his lessons in teenage slang(俚语)”“That is why I'm so 11 to my son who gave me a chance to 12 the language of his generation”可知,作者儿子要去上大学了,作者会想念儿子的俚语课。miss“想念”。
2.A 根据“His slang has offered... the world”可知,儿子的俚语为作者提供了一个偶然但有用的描述,展示了他和他那一代人是如何看待这个世界的。see“看待,认为”;change“改变”;impact“影响”;shape“塑造”。
3.B 根据下文“New words were routinely 4 to express familiar concepts”可知,这些俚语发生了变化,但基本含义没有变化。form“形式”;target“目标”。
4.D 根据下文“to express familiar concepts”“often used as a term of agreement when someone 10 a debatable opinion”可知,新词汇被用来表达熟悉的概念:一代人的“cool”变成了另一代人的“dope”。search“搜索”;define“给……下定义”;abuse“滥用”;adopt“采用,采纳”。
5.B 根据空前的“to express familiar concepts”可知,这些俚语发生了变化,但基本含义没有变化,一代人的“cool”变成了另一代人的“dope”。lead“控制,掌管”;become“变成”;cause“导致”;follow“在……后发生,仿效”。
6.D 根据下文“the new and distinct reality they face”可知,他们创造了一种回应他们所面临的新而独特的现实的语言。date from“追溯到”;bring about“导致”;rely on“依靠”;respond to“回应”。
7.A 根据“They've created a language... son's usage”可知,作者的儿子那一代人创造了一种回应他们所面临的新而独特的现实的语言。在他们的用法中,“Mid”是一个明显的例子。example“例子”;tool“工具”;exception“例外”;expression“表达”。
8.C 根据“Things that are mid are things that are average or 8 below”可知,slightly below与average的意思相近。amazingly“惊人地”;terribly“非常,很”;slightly“稍微”;unreasonably“不合理地”。
9.D 根据上文“Things that are mid are things that are average or 8 below”“Just not my cup of tea”可知,mid是一个绝妙而精确的词,用来形容一个有点令人失望的世界。exciting“令人激动的”;excellent“极好的”;odd“奇怪的”;disappointing“令人失望的”。
10.B 根据第四段可知,作者最喜欢的俚语新词是“based”,它是“based in fact”或“based in reality”的缩写,当有人陈述一个有争议的观点时,它经常被用作表示同意的术语。seek“寻找”;state“陈述”;exchange“交换”;analyze“分析”。
11.C 根据下文“who gave me a chance to 12 the language of his generation”“slang has brought my son and me closer”可知,这就是为什么作者对自己的儿子如此感激,因为他给了作者一个机会去了解他那一代人的语言。helpful“有帮助的”;similar“相似的”;grateful“感激的”;sensitive“敏感的”。
12.B 根据上文的“his lessons in teenage slang (俚语)”可知,此处指了解儿子这一代的语言。compare“比较”;approach“接近,了解”;assess“评估”;interpret“解释”。
13.D 根据“One purpose of slang is to demonstrate generational 13, yet slang has brought my son and me closer”可知,俚语的一个目的是展示代际差异,然而俚语却让作者和儿子更亲近了。ability“才能”;dream“梦想”;shortcoming“缺点”;distinction“差异”。
14.A 根据上文的“Members of my son's generation... created a language”“The kids themselves are bright”可知,当前的青少年创造了俚语。
15.C 根据上文“Members of my son's generation have a vastly superior approach to slang”“created slang”可知,儿子那一代人对俚语的理解要高明得多。当前的青少年创造了俚语,并且证明了他们比作者这一代人更有创新性。realistic“现实的”;considerate“体贴的”;innovative“创新的”;energetic“精力充沛的”。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭