2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第123页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
B
[2025北京市房山区开学考]One day I was unwrapping a birthday gift from my teenage son Jason—a blouse more stylish than I felt comfortable wearing. My first thought when I opened the tissue paper and saw the blouse was that it was another candidate to hang in the back of my dresser. I felt like the most important person didn’t care enough about me to think about my likes and dislikes.
“What do you think, Mom?” Jason asked, hardly waiting for me to pull the blouse out of the box. “I thought it would look so nice on you.” He smiled at me with anticipation. At that moment, I realized Jason saw me as someone who would be open to receiving and wearing something more elegant than my usual clothes. He wanted to give me something special. It was a flash of sudden recognition. Then everything changed.
He insisted that I try it on. “I know just the skirt to try it with,” I said genuinely. When I returned with them on, Jason was waiting. “It looks just like I thought it would. It’s pretty on you, Mom,” Jason said. I tried to stop the tears that were welling in the corner of my eyes. “Thank you, honey. It’s a beautiful blouse. I can tell you put a lot of thought into picking it out.” Jason probably wondered why I was so emotional over the gift. It made me think back on the gifts I’d ignored. Maybe the people who gave me the gifts saw something in me that I didn’t see. That opened me up to change and growth.
In the years since, I received my son’s presents. I have rarely felt disappointed when a gift doesn’t match my interests or desires. I’ve started appreciating the thoughts and efforts behind every gift and accepted it with gratitude. This change has made holidays more joyful and deepened my gratitude to family and friends. There’s surely something special about receiving a gift that is perfectly suited for you. But I’ve found it just as special to receive all gifts with an open mind and a grateful heart.
24. How did the author feel in the beginning when receiving the blouse?
A. Curious.
B. Relieved.
C. Dissatisfied.
D. Guilty.
25. What mainly changed the author’s attitude toward Jason’s gift?
A. The praise from Jason.
B. The skirt matching the blouse.
C. The recognition of her own potential.
D. The understanding of Jason’s thoughts.
26. How did the author deal with gifts afterwards?
A. She decided not to care about gifts.
B. She became more grateful for gifts.
C. She felt happier to send others gifts.
D. She was more careful in selecting gifts.
27. Which statement will the author agree with?
A. What suits you is the best for you.
B. Beauty is in the eye of the beholder.
C. An open mind is the source of progress.
D. Unspoken gratitude is often the most heartfelt.
[2025北京市房山区开学考]One day I was unwrapping a birthday gift from my teenage son Jason—a blouse more stylish than I felt comfortable wearing. My first thought when I opened the tissue paper and saw the blouse was that it was another candidate to hang in the back of my dresser. I felt like the most important person didn’t care enough about me to think about my likes and dislikes.
“What do you think, Mom?” Jason asked, hardly waiting for me to pull the blouse out of the box. “I thought it would look so nice on you.” He smiled at me with anticipation. At that moment, I realized Jason saw me as someone who would be open to receiving and wearing something more elegant than my usual clothes. He wanted to give me something special. It was a flash of sudden recognition. Then everything changed.
He insisted that I try it on. “I know just the skirt to try it with,” I said genuinely. When I returned with them on, Jason was waiting. “It looks just like I thought it would. It’s pretty on you, Mom,” Jason said. I tried to stop the tears that were welling in the corner of my eyes. “Thank you, honey. It’s a beautiful blouse. I can tell you put a lot of thought into picking it out.” Jason probably wondered why I was so emotional over the gift. It made me think back on the gifts I’d ignored. Maybe the people who gave me the gifts saw something in me that I didn’t see. That opened me up to change and growth.
In the years since, I received my son’s presents. I have rarely felt disappointed when a gift doesn’t match my interests or desires. I’ve started appreciating the thoughts and efforts behind every gift and accepted it with gratitude. This change has made holidays more joyful and deepened my gratitude to family and friends. There’s surely something special about receiving a gift that is perfectly suited for you. But I’ve found it just as special to receive all gifts with an open mind and a grateful heart.
24. How did the author feel in the beginning when receiving the blouse?
A. Curious.
B. Relieved.
C. Dissatisfied.
D. Guilty.
25. What mainly changed the author’s attitude toward Jason’s gift?
A. The praise from Jason.
B. The skirt matching the blouse.
C. The recognition of her own potential.
D. The understanding of Jason’s thoughts.
26. How did the author deal with gifts afterwards?
A. She decided not to care about gifts.
B. She became more grateful for gifts.
C. She felt happier to send others gifts.
D. She was more careful in selecting gifts.
27. Which statement will the author agree with?
A. What suits you is the best for you.
B. Beauty is in the eye of the beholder.
C. An open mind is the source of progress.
D. Unspoken gratitude is often the most heartfelt.
答案:
24.C 推理判断题。根据第一段“it was another candidate... didn't care enough about me to think about my likes and dislikes”可知,作者看到儿子送的衬衫时,第一个想到的是,它又是一件挂在衣橱后面的候选衬衫。她觉得最重要的人没有足够关心她,没有考虑她的喜恶。由此可知,作者不满意。
25.D 细节理解题。根据第二段的“I realized Jason saw me as... It was a flash of sudden recognition. Then everything changed”可知,作者意识到儿子认为她是一个愿意接受并穿上比平时衣物更优雅的衣服的人,他想给作者特别的东西。这是作者突然的认识。然后一切都变了。由此可知,作者突然理解了儿子的想法,所以改变了对这件礼物的态度。
26.B 细节理解题。根据倒数第二段中的“It made me... That opened me up to change and growth”和最后一段中的“I have rarely felt disappointed... accepted it with gratitude”可知,以前作者会忽略一些礼物。现在当礼物不符合她的兴趣或愿望时,她会欣赏每一份礼物背后的想法和努力,并感激地接受它。
27.C 推理判断题。根据全文尤其是第三段的“That opened me up to change and growth”和最后一段的“But I've found it just as special to receive all gifts with an open mind and a grateful heart”可知,儿子给作者送礼物这件事让作者改变了心态,回顾以前收到的礼物,作者明白了送礼人背后的想法和努力,此后开始保持开放心态、心怀感激地接受礼物。作者发现,以开放的心态和感恩的心接受所有礼物同样特别。C项“开放的心态是进步的源泉”符合题意。A项“适合你的就是最好的”;B项“情人眼里出西施”;D项“无言的感激往往是最真挚的”。
25.D 细节理解题。根据第二段的“I realized Jason saw me as... It was a flash of sudden recognition. Then everything changed”可知,作者意识到儿子认为她是一个愿意接受并穿上比平时衣物更优雅的衣服的人,他想给作者特别的东西。这是作者突然的认识。然后一切都变了。由此可知,作者突然理解了儿子的想法,所以改变了对这件礼物的态度。
26.B 细节理解题。根据倒数第二段中的“It made me... That opened me up to change and growth”和最后一段中的“I have rarely felt disappointed... accepted it with gratitude”可知,以前作者会忽略一些礼物。现在当礼物不符合她的兴趣或愿望时,她会欣赏每一份礼物背后的想法和努力,并感激地接受它。
27.C 推理判断题。根据全文尤其是第三段的“That opened me up to change and growth”和最后一段的“But I've found it just as special to receive all gifts with an open mind and a grateful heart”可知,儿子给作者送礼物这件事让作者改变了心态,回顾以前收到的礼物,作者明白了送礼人背后的想法和努力,此后开始保持开放心态、心怀感激地接受礼物。作者发现,以开放的心态和感恩的心接受所有礼物同样特别。C项“开放的心态是进步的源泉”符合题意。A项“适合你的就是最好的”;B项“情人眼里出西施”;D项“无言的感激往往是最真挚的”。
C
[中国元素][2025四川德阳一检]China has recently been offering visa - free(免签) entry for 15 days to citizens from a range of countries, mostly European ones like France, Germany and Spain. This program, starting from December 2023, has continued to expand. Australia, New Zealand, and Poland were included from June 2024, and 9 countries including Romania, Malta and Japan from Nov. 30, 2024. The duration has doubled. Additionally, citizens from over 50 countries, including the United States, can now enjoy visa - free transit(中转), staying in China for 72 or 144 hours depending on their port of entry, provided they are traveling onwards to another destination.
However, transit travelers must remain within certain areas. For instance, those flying into Shanghai can only explore the city and the neighboring provinces of Jiangsu and Zhejiang. China has also promised to reduce logistical headaches for foreigners. The common apps, WeChat and Alipay, which most Chinese use for every aspect of daily life, can now be linked to international credit cards, not just Chinese ones. Moreover, in May, the government told hotels not to refuse foreign guests, which was once common in some areas.
In the first half of this year, there were 14.6 million arrivals from overseas, according to Chinese statistics. Most of them were visa - free. That’s 2.5 times as many as China had during the same period last year, but well below the 24 million in the first half of 2019.
On a recent Friday in Shanghai, Luka Lefevre, 24, and Charlotte Collet, 21, were packing as much sightseeing as possible into a 10 - hour layover(中途停留) between Paris and Vietnam. They had visited Yu Garden, a temple complex, and were taking photos on East Nanjing Road, a major shopping street. But they had trouble using their phones to pay for things, and had to pay in cash.
Swiss students Maeline Lachaud and Nadia Hofmann praised the convenience of linking their credit cards to Alipay while traveling through Xi’an, Chongqing and now Shanghai, though Lachaud, a first - time visitor, admitted she relied heavily on Hofmann, who is majoring in Chinese studies and had visited China once before.
28. What can we know about the program in paragraph 1?
A. It is continually covering more countries.
B. It enables transit travelers to stay in any province.
C. It allows visa - free entry for 30 days to Europeans.
D. It provides 72 - to 144 - hour visa - free transit for travelers.
29. What do the underlined words “logistical headaches” refer to in paragraph 2?
A. Difficulties in finding tourist attractions.
B. Restrictions of traveling in many aspects.
C. Problems with using Chinese payment apps.
D. Challenges in booking hotels online in China.
30. It can be concluded that Luka and Charlotte__________.
A. made the most of their short stay
B. had much time to explore the city
C. had extensive knowledge of China
D. spoke highly of the shopping experience
31. What’s the best title for the text?
A. China’s travel guide: entry tips and tricks
B. China’s tourism booms: easier entry for all
C. Travel China: experience trouble - free journeys
D. Explore China: visa - free policy simplifies travel
[中国元素][2025四川德阳一检]China has recently been offering visa - free(免签) entry for 15 days to citizens from a range of countries, mostly European ones like France, Germany and Spain. This program, starting from December 2023, has continued to expand. Australia, New Zealand, and Poland were included from June 2024, and 9 countries including Romania, Malta and Japan from Nov. 30, 2024. The duration has doubled. Additionally, citizens from over 50 countries, including the United States, can now enjoy visa - free transit(中转), staying in China for 72 or 144 hours depending on their port of entry, provided they are traveling onwards to another destination.
However, transit travelers must remain within certain areas. For instance, those flying into Shanghai can only explore the city and the neighboring provinces of Jiangsu and Zhejiang. China has also promised to reduce logistical headaches for foreigners. The common apps, WeChat and Alipay, which most Chinese use for every aspect of daily life, can now be linked to international credit cards, not just Chinese ones. Moreover, in May, the government told hotels not to refuse foreign guests, which was once common in some areas.
In the first half of this year, there were 14.6 million arrivals from overseas, according to Chinese statistics. Most of them were visa - free. That’s 2.5 times as many as China had during the same period last year, but well below the 24 million in the first half of 2019.
On a recent Friday in Shanghai, Luka Lefevre, 24, and Charlotte Collet, 21, were packing as much sightseeing as possible into a 10 - hour layover(中途停留) between Paris and Vietnam. They had visited Yu Garden, a temple complex, and were taking photos on East Nanjing Road, a major shopping street. But they had trouble using their phones to pay for things, and had to pay in cash.
Swiss students Maeline Lachaud and Nadia Hofmann praised the convenience of linking their credit cards to Alipay while traveling through Xi’an, Chongqing and now Shanghai, though Lachaud, a first - time visitor, admitted she relied heavily on Hofmann, who is majoring in Chinese studies and had visited China once before.
28. What can we know about the program in paragraph 1?
A. It is continually covering more countries.
B. It enables transit travelers to stay in any province.
C. It allows visa - free entry for 30 days to Europeans.
D. It provides 72 - to 144 - hour visa - free transit for travelers.
29. What do the underlined words “logistical headaches” refer to in paragraph 2?
A. Difficulties in finding tourist attractions.
B. Restrictions of traveling in many aspects.
C. Problems with using Chinese payment apps.
D. Challenges in booking hotels online in China.
30. It can be concluded that Luka and Charlotte__________.
A. made the most of their short stay
B. had much time to explore the city
C. had extensive knowledge of China
D. spoke highly of the shopping experience
31. What’s the best title for the text?
A. China’s travel guide: entry tips and tricks
B. China’s tourism booms: easier entry for all
C. Travel China: experience trouble - free journeys
D. Explore China: visa - free policy simplifies travel
答案:
28.A 细节理解题。根据第一段的“This program, starting from December 2023, has continued to expand... provided they are traveling onwards to another destination”可知,从2023年12月开始,该计划将继续扩大。澳大利亚、新西兰、波兰从2024年6月开始加入,罗马尼亚、马耳他、日本等9个国家从2024年11月30日开始加入。持续时间翻了一番。由此可知,该项目持续涵盖更多国家。
29.B 短语猜测题。根据画线短语后的“The common apps, WeChat and Alipay... not to refuse foreign guests, which was once common in some areas”可知,大多数中国人日常生活的方方面面都在使用的应用程序微信和支付宝,现在可以与国际信用卡相关联,而且政府要求酒店不要拒绝外国客人,这在一些地区曾经很常见。由此可知,支付应用程序和住宿这两个方面都是减少出行限制的措施,故B项“在许多方面的出行限制因素”与画线短语“后勤麻烦”对应。C项不够全面,未包含住宿问题。
30.A 细节理解题。根据第四段“were packing as much sightseeing as possible... had visited Yu Garden... East Nanjing Road”可知,Luka和Charlotte尽可能多地观光。他们参观了豫园并在南京东路上拍照。由此可知,两人充分利用了短暂的停留时间。
31.D 标题判断题。结合全文可知,本文主要介绍了中国对于外国游客的签证政策变化、对外国旅游者体验的影响,包括免签政策、移动支付便利性以及旅游者在中国旅行的实际经历。故D项“探索中国:免签政策使旅游更简单”最适合做文章标题。
29.B 短语猜测题。根据画线短语后的“The common apps, WeChat and Alipay... not to refuse foreign guests, which was once common in some areas”可知,大多数中国人日常生活的方方面面都在使用的应用程序微信和支付宝,现在可以与国际信用卡相关联,而且政府要求酒店不要拒绝外国客人,这在一些地区曾经很常见。由此可知,支付应用程序和住宿这两个方面都是减少出行限制的措施,故B项“在许多方面的出行限制因素”与画线短语“后勤麻烦”对应。C项不够全面,未包含住宿问题。
30.A 细节理解题。根据第四段“were packing as much sightseeing as possible... had visited Yu Garden... East Nanjing Road”可知,Luka和Charlotte尽可能多地观光。他们参观了豫园并在南京东路上拍照。由此可知,两人充分利用了短暂的停留时间。
31.D 标题判断题。结合全文可知,本文主要介绍了中国对于外国游客的签证政策变化、对外国旅游者体验的影响,包括免签政策、移动支付便利性以及旅游者在中国旅行的实际经历。故D项“探索中国:免签政策使旅游更简单”最适合做文章标题。
查看更多完整答案,请扫码查看