2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第84页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
四 读后续写 >>>
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
[2025晋豫名校联盟一检]It was the first time the three girls, Maya, Sarah and Mary had met each other. And they would share the same apartment for the coming university life. They moved into the apartment on the afternoon two days before the kick - off ceremony of the new term. The apartment was near their campus. It was perfect for them, which was furnished in a simple style, neat and clean. The three girls went through the apartment. There were three bedrooms, a shared kitchen and a small living room. It was time for them to pick their bedrooms.
“Any one of them is fine with me,” Maya said softly. So they chose their respective bedrooms randomly. They went to their respective rooms and began to unpack.
Sarah and Mary were excited and happy to leave independently away from their parents. However, Maya was to some extent homesick. From her suitcase, Maya carefully removed a framed(加外框的) photograph of her family. Maya put the photograph at her bedside, next to the reading lamp. Staring at her parents’ smiling faces in the photo, Maya couldn’t help crying. She missed her parents so much. Sarah and Mary wandered in. “How about going out and getting some dinner?” “I’m ready,” Maya said, quickly wiped the tears on her face and forced a smile.
The three of them had dinner at a restaurant, not far from their apartment building. During dinner they chatted about their backgrounds and lives, but they didn’t express themselves freely in their conversation. They were three strangers, cautiously getting to know one another. Maya showed little appetite for the pizza. “My mom’s pancakes are always mouth - watering,” she said.
When they returned to their apartment, Mary was too excited to sleep. When Sarah knocked at her door, Mary was lying in bed, thinking about the future. “Shall we do something to cheer Maya up?” Sarah asked.
注意:
(1)续写词数应为150个左右;
(2)请按如下格式作答。

阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
[2025晋豫名校联盟一检]It was the first time the three girls, Maya, Sarah and Mary had met each other. And they would share the same apartment for the coming university life. They moved into the apartment on the afternoon two days before the kick - off ceremony of the new term. The apartment was near their campus. It was perfect for them, which was furnished in a simple style, neat and clean. The three girls went through the apartment. There were three bedrooms, a shared kitchen and a small living room. It was time for them to pick their bedrooms.
“Any one of them is fine with me,” Maya said softly. So they chose their respective bedrooms randomly. They went to their respective rooms and began to unpack.
Sarah and Mary were excited and happy to leave independently away from their parents. However, Maya was to some extent homesick. From her suitcase, Maya carefully removed a framed(加外框的) photograph of her family. Maya put the photograph at her bedside, next to the reading lamp. Staring at her parents’ smiling faces in the photo, Maya couldn’t help crying. She missed her parents so much. Sarah and Mary wandered in. “How about going out and getting some dinner?” “I’m ready,” Maya said, quickly wiped the tears on her face and forced a smile.
The three of them had dinner at a restaurant, not far from their apartment building. During dinner they chatted about their backgrounds and lives, but they didn’t express themselves freely in their conversation. They were three strangers, cautiously getting to know one another. Maya showed little appetite for the pizza. “My mom’s pancakes are always mouth - watering,” she said.
When they returned to their apartment, Mary was too excited to sleep. When Sarah knocked at her door, Mary was lying in bed, thinking about the future. “Shall we do something to cheer Maya up?” Sarah asked.
注意:
(1)续写词数应为150个左右;
(2)请按如下格式作答。
答案:
情节线:三个女孩Maya、Sarah和Mary在大学开学前搬进同一间公寓→公寓离校园很近,布局简单、整洁,非常适合她们→Sarah和Mary对独立生活感到兴奋,但Maya有些想家→晚餐时,三人在餐馆聚餐,虽然彼此还不太熟悉,但聊了一些关于各自背景和生活的话题→Maya对比萨没什么食欲,想念妈妈做的煎饼→回到公寓后,Sarah提议做些事情来让Maya开心起来
情感线:Sarah and Mary were excited and happy→Maya couldn't help crying→Maya quickly wiped the tears on her face and forced a smile→Mary was too excited to sleep
原文线索:1.Maya有些想家。
2.Maya说:“我妈妈做的煎饼总是让人垂涎欲滴。”
续写思路:由第一段首句“Sarah的提议得到了Mary的热烈响应”可知,第一段可描写Sarah和Mary决定给Maya惊喜的过程。结合原文线索1、2和续写第二段首句可知,Sarah和Mary选择给Maya做煎饼来让她开心起来。由第二段首句“当Maya醒来时,煎饼已经摆在桌子上了”可知,第二段可描写Maya收到惊喜后的反应以及三个女孩一起欢乐聊天的过程。
高分词汇:struggle with与……斗争 make up one's mind下定决心 go through经历(尤为艰难时期) gratitude n. 感激之情,感谢 relieve v. 解除,减轻,缓和(不快或痛苦)
Sarah's suggestion was met with enthusiasm from Mary. They both knew that Maya was struggling with homesickness, and they wanted to make her feel more at home. “Let's plan a surprise for her tomorrow,” Mary whispered, her eyes sparkling with excitement(独立主格). They made up their mind to make home - made pancakes for Maya, something that would remind her of home - cooked meals. They wanted to make it clear that they were all in this together and that Maya was not alone(宾语从句). The next morning, Sarah and Mary woke up early and started cooking.
As Maya woke up, the pancakes were ready on the table. Maya walked out, rubbing her eyes(动词 - ing短语作状语), and was greeted by the sight of her new roommates setting the table. “Good morning, Maya!” they cheerfully greeted. Maya's eyes widened with surprise and gratitude. She couldn't believe they had gone through all this trouble just for her(宾语从句). As they sat down to eat(状语从句), the girls chatted more openly than the night before. They shared stories about their families, their dreams, and their fears. The laughter and the warmth of the moment began to relieve Maya's homesickness.
情感线:Sarah and Mary were excited and happy→Maya couldn't help crying→Maya quickly wiped the tears on her face and forced a smile→Mary was too excited to sleep
原文线索:1.Maya有些想家。
2.Maya说:“我妈妈做的煎饼总是让人垂涎欲滴。”
续写思路:由第一段首句“Sarah的提议得到了Mary的热烈响应”可知,第一段可描写Sarah和Mary决定给Maya惊喜的过程。结合原文线索1、2和续写第二段首句可知,Sarah和Mary选择给Maya做煎饼来让她开心起来。由第二段首句“当Maya醒来时,煎饼已经摆在桌子上了”可知,第二段可描写Maya收到惊喜后的反应以及三个女孩一起欢乐聊天的过程。
高分词汇:struggle with与……斗争 make up one's mind下定决心 go through经历(尤为艰难时期) gratitude n. 感激之情,感谢 relieve v. 解除,减轻,缓和(不快或痛苦)
Sarah's suggestion was met with enthusiasm from Mary. They both knew that Maya was struggling with homesickness, and they wanted to make her feel more at home. “Let's plan a surprise for her tomorrow,” Mary whispered, her eyes sparkling with excitement(独立主格). They made up their mind to make home - made pancakes for Maya, something that would remind her of home - cooked meals. They wanted to make it clear that they were all in this together and that Maya was not alone(宾语从句). The next morning, Sarah and Mary woke up early and started cooking.
As Maya woke up, the pancakes were ready on the table. Maya walked out, rubbing her eyes(动词 - ing短语作状语), and was greeted by the sight of her new roommates setting the table. “Good morning, Maya!” they cheerfully greeted. Maya's eyes widened with surprise and gratitude. She couldn't believe they had gone through all this trouble just for her(宾语从句). As they sat down to eat(状语从句), the girls chatted more openly than the night before. They shared stories about their families, their dreams, and their fears. The laughter and the warmth of the moment began to relieve Maya's homesickness.
查看更多完整答案,请扫码查看