2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语》

听第10段材料,回答第17至20题。
17. What does the speaker say about checking books out?
A. It can be done on the phone.
B. Only a library card is needed.
C. Students can do it themselves.
18. How long can CDs be kept by students?
A. For one week. B. For two weeks.
C. For three weeks.
19. What is the late fee for a book?
A. 10 cents a day. B. 15 cents a day.
C. 25 cents a day.
20. What should students do as for a reserved book?
A. Pick it up within three days.
B. Send an email to the librarian.
C. Contact the person who borrowed it.
答案: B、A、B、A
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
       A
[2025湖南九校联盟一次联考]The 2024 Nature Restoration Law aims to renew and protect 20 percent of the European Union’s (EU’s) decreased land by 2030. Europe is launching hundreds of bold rewilding initiatives in the following places, which leads to a lot of benefits for wildlife and people.
Apennines
Hunting, poisoning, and traffic accidents endanger some 60 Marsican bears in the central Apennines. Removing outdated fencing helps them move freely and the number of tourists is strictly controlled.
Kraansvlak
Bison(野牛) introduced to work as landscape engineers feed on trees invading easily destroyed sand hills. The result: a sustainable ecosystem and habitat.
Koitajoki
Work to restore thousands of acres of peatlands (泥炭地) has been beneficial to birds, flood reduction, and ecosystems under the water, aiding fish such as Finland’s last natural salmon.
Carpathian Mountains
The government’s calling on sustainable tourism leads to decreasing tourist numbers. The region is seeing the return of wildlife to abandoned farmland.
Conservation and Rewilding
These two restoration models are guided by different approaches and long - term goals.

21. What’s the intention of launching the Nature Restoration Law?
A. To protect the world’s land.
B. To conduct wildlife research.
C. To promote biological initiatives.
D. To preserve the EU’s declining areas.
22. What’s the common approach used in Apennines and Carpathian Mountains?
A. Limiting visitors.
B. Forbidding hunting.
C. Restoring abandoned lands.
D. Dismissing outdated measures.
23. Which area is more suitable to apply rewilding?
A. Tiny habitats.
B. Rich farmland.
C. Preindustrial sites.
D. Wide - ranging landscape.
答案: 21.D 细节理解题。根据第一段中的“The 2024 Nature Restoration Law aims to renew and protect... decreased land by 2030”可知,该法案是为了保护欧盟缩减的土地面积。
22.A 细节理解题。根据Apennines部分的“the number of tourists is strictly controlled”和Carpathian Mountains部分的“The government’s calling on sustainable tourism leads to decreasing tourist numbers”可知,两地都采用了限制游客的方法保护环境。
23.D 细节理解题。根据表格中Rewilding对应的“The large landscape, marginal farmland(边缘农田), or postindustrial sites”可知,大规模景观更适合这种方法。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭