2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第23页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
二 七选五 >>
[2025江苏南通二调]Bruner's scaffolding (脚手架) theory suggests that children need support and active help from their teachers and parents to become independent learners. 1 As they gain more independence and confidence, the help from teachers and parents decreases until the students are independent learners. 2 It is used to support construction workers and is removed as a building project nears completion.
In a primary school classroom, for example, Bruner's scaffolding theory can be applied as children learn how to read. At first, the teacher might do most or all of the reading aloud to students, pronouncing all words for them, defining unfamiliar vocabulary words, and explaining the meaning of the text. 3 They might read aloud in small groups, tackling words and meanings but still asking questions when needed. As they gain more independence, students will take on more of the responsibility for learning how to read. They start responding to the text verbally (口头地) and in writing, seeking out the meaning of new vocabulary words and reading fluently. 4 The more students practice reading and become confident and proficient at it, the less they will depend on the help from their teachers.
Bruner's scaffolding theory can be used across all ages, grade levels and subjects. By applying this approach consistently, educators can help students handle increasingly complex tasks on their own. This gradual release of responsibility prepares learners to face new challenges independently, promoting continuous growth and development. Through scaffolding students can acquire specific skills and knowledge. 5
A. This is similar to scaffolding.
B. Scaffolding is an essential part of construction.
C. Reading is not the only way to acquire knowledge.
D. After some time, students will begin to read more independently.
E. They also develop the confidence and strategies for lifelong learning.
F. When they start learning, children rely on those with more knowledge.
G. They can even use higher - level thinking strategies to understand the text.
[2025江苏南通二调]Bruner's scaffolding (脚手架) theory suggests that children need support and active help from their teachers and parents to become independent learners. 1 As they gain more independence and confidence, the help from teachers and parents decreases until the students are independent learners. 2 It is used to support construction workers and is removed as a building project nears completion.
In a primary school classroom, for example, Bruner's scaffolding theory can be applied as children learn how to read. At first, the teacher might do most or all of the reading aloud to students, pronouncing all words for them, defining unfamiliar vocabulary words, and explaining the meaning of the text. 3 They might read aloud in small groups, tackling words and meanings but still asking questions when needed. As they gain more independence, students will take on more of the responsibility for learning how to read. They start responding to the text verbally (口头地) and in writing, seeking out the meaning of new vocabulary words and reading fluently. 4 The more students practice reading and become confident and proficient at it, the less they will depend on the help from their teachers.
Bruner's scaffolding theory can be used across all ages, grade levels and subjects. By applying this approach consistently, educators can help students handle increasingly complex tasks on their own. This gradual release of responsibility prepares learners to face new challenges independently, promoting continuous growth and development. Through scaffolding students can acquire specific skills and knowledge. 5
A. This is similar to scaffolding.
B. Scaffolding is an essential part of construction.
C. Reading is not the only way to acquire knowledge.
D. After some time, students will begin to read more independently.
E. They also develop the confidence and strategies for lifelong learning.
F. When they start learning, children rely on those with more knowledge.
G. They can even use higher - level thinking strategies to understand the text.
答案:
1.F 逻辑关系线索。上文提到脚手架理论表明孩子们需要老师和父母的支持和积极帮助才能成为独立的学习者。下文的“As they gain more independence and confidence, the help from teachers and parents decreases until the students are independent learners”表明,随着孩子获得更多独立和自信,老师和家长的帮助会减少。因此空处应与孩子一开始的学习需要依靠家长和老师的帮助有关,故F项“当他们开始学习时,孩子们依赖那些有更多知识的人”承上启下,符合语境,和下文有一个时间上的循序渐进的关系。
2.A 代词指代和词汇复现线索。结合上文中的scaffolding(脚手架)和下文“It is used to support construction workers and is removed as a building project nears completion”可知,It应该是指脚手架,它用于支撑建筑工人,并在建筑项目接近完工时被拆除。再根据本段一开始提到的“Bruner's scaffolding(脚手架) theory”可知,孩子们的学习方式类似于脚手架,故A项“This is similar to scaffolding”承上启下,符合语境。A项中的scaffolding是原词复现,This指代空前提到的学习方式。
3.D 逻辑关系和词汇复现线索。根据上文“At first, the teacher might do most... explaining the meaning of the text”可知,一开始,老师可能会为学生大声朗读大部分或全部内容,为他们读所有单词,解释不熟悉的词汇,并解释文本的含义。下文的“They might read aloud in small groups, tackling words and meanings but still asking questions when needed... reading fluently”表明,学生可能会在小组中大声朗读,处理单词和含义,但在需要时仍会提出问题。这表明学生逐渐自主。结合学习课程可知,D项“一段时间后,学生会开始更加自主地读”在时间上承接上文,同时引出下文学生自主性增强的具体做法,符合语境。D项中的read是原词复现,independently对应下文的independence。
4.G 逻辑关系和代词指代线索。根据上文“As they gain more independence... reading fluently”和下文“The more students practice reading and become confident and proficient at it, the less they will depend on the help from their teachers”可知,随着孩子们更独立,他们将承担更多学习阅读的责任,比如开始口头和书面回应文本,寻找新词汇的含义,并流利地阅读。学生越多地练习阅读,变得自信和熟练,他们就越不依赖老师的帮助。G项“他们甚至可以使用更高层次的思维策略来理解文本”承上启下,也是再次表明学生学习能力提升的表现。G项中的They与空前的They一致,指代学生。
5.E 逻辑关系和代词指代线索。根据上文“By applying this approach consistently, educators can help students... students can acquire specific skills and knowledge”可知,通过持续地应用脚手架理论,教育工作者可以帮助学生自己处理日益复杂的任务,使学生能够独立面对新的挑战,促进持续的成长和发展,学生可以获得特定的技能和知识,这是脚手架理论的作用。E项“他们也培养了终身学习的信心和策略”也是脚手架理论的作用,承接上文,符合语境。E项中的also表示并列,They指代上一句中的students。
2.A 代词指代和词汇复现线索。结合上文中的scaffolding(脚手架)和下文“It is used to support construction workers and is removed as a building project nears completion”可知,It应该是指脚手架,它用于支撑建筑工人,并在建筑项目接近完工时被拆除。再根据本段一开始提到的“Bruner's scaffolding(脚手架) theory”可知,孩子们的学习方式类似于脚手架,故A项“This is similar to scaffolding”承上启下,符合语境。A项中的scaffolding是原词复现,This指代空前提到的学习方式。
3.D 逻辑关系和词汇复现线索。根据上文“At first, the teacher might do most... explaining the meaning of the text”可知,一开始,老师可能会为学生大声朗读大部分或全部内容,为他们读所有单词,解释不熟悉的词汇,并解释文本的含义。下文的“They might read aloud in small groups, tackling words and meanings but still asking questions when needed... reading fluently”表明,学生可能会在小组中大声朗读,处理单词和含义,但在需要时仍会提出问题。这表明学生逐渐自主。结合学习课程可知,D项“一段时间后,学生会开始更加自主地读”在时间上承接上文,同时引出下文学生自主性增强的具体做法,符合语境。D项中的read是原词复现,independently对应下文的independence。
4.G 逻辑关系和代词指代线索。根据上文“As they gain more independence... reading fluently”和下文“The more students practice reading and become confident and proficient at it, the less they will depend on the help from their teachers”可知,随着孩子们更独立,他们将承担更多学习阅读的责任,比如开始口头和书面回应文本,寻找新词汇的含义,并流利地阅读。学生越多地练习阅读,变得自信和熟练,他们就越不依赖老师的帮助。G项“他们甚至可以使用更高层次的思维策略来理解文本”承上启下,也是再次表明学生学习能力提升的表现。G项中的They与空前的They一致,指代学生。
5.E 逻辑关系和代词指代线索。根据上文“By applying this approach consistently, educators can help students... students can acquire specific skills and knowledge”可知,通过持续地应用脚手架理论,教育工作者可以帮助学生自己处理日益复杂的任务,使学生能够独立面对新的挑战,促进持续的成长和发展,学生可以获得特定的技能和知识,这是脚手架理论的作用。E项“他们也培养了终身学习的信心和策略”也是脚手架理论的作用,承接上文,符合语境。E项中的also表示并列,They指代上一句中的students。
三 完形填空 >>
[2025长沙一中调研]I want to share a journey of my discovery. I 1 with a Bachelor of Arts and continued my work in 2 through my 20s. My 3 was my life. That I spent 14 hours practicing every day and performed eight shows a week forced me to 4 trips and classes, and to my despair, I was 5 advised to apply myself to my job.
One day I 6 and reexamined my life. The most 7 parts of my life were not on a stage. That led to a 8 in direction — a career that allowed me to spend more time with those I loved.
So I arrived at Columbia Business School to 9 my MBA for building a career in consulting which could make me 10. But the world I was entering felt all 11. My peers (同龄人) were working day and night. I was offered opportunities which required 12 late - night calls. I was told ending work before midnight was lazy. The notion that some might perceive my pursuit of balance as lazy is disheartening. Conventional consulting doesn't work for me, but I realized having my own consulting business 13 — so I started one.
I interviewed business leaders who shared the advice they had ever given to their younger 14 was not to spend much time working. They wished they had gone to their kids' sports games. I taped their 15 to my wall as a reminder: What matters is how you live, not how you work.
1. A. lived
B. graduated
C. came
D. struggled
2. A. acting
B. painting
C. editing
D. computing
3. A. curiosity
B. passion
C. cause
D. motivation
4. A. miss
B. recommend
C. want
D. schedule
5. A. occasionally
B. immediately
C. barely
D. constantly
6. A. moved forward
B. slowed down
C. held on
D. gave in
7. A. bitter
B. demanding
C. meaningful
D. complicated
8. A. release
B. barrier
C. consequence
D. shift
9. A. request
B. pursue
C. admire
D. guarantee
10. A. competitive
B. wealthy
C. adorable
D. refreshed
11. A. special
B. real
C. familiar
D. awesome
12. A. consistent
B. useful
C. voluntary
D. reasonable
13. A. impresses
B. counts
C. succeeds
D. bothers
14. A. selves
B. students
C. employees
D. friends
15. A. speeches
B. objectives
C. insights
D. doubts
[2025长沙一中调研]I want to share a journey of my discovery. I 1 with a Bachelor of Arts and continued my work in 2 through my 20s. My 3 was my life. That I spent 14 hours practicing every day and performed eight shows a week forced me to 4 trips and classes, and to my despair, I was 5 advised to apply myself to my job.
One day I 6 and reexamined my life. The most 7 parts of my life were not on a stage. That led to a 8 in direction — a career that allowed me to spend more time with those I loved.
So I arrived at Columbia Business School to 9 my MBA for building a career in consulting which could make me 10. But the world I was entering felt all 11. My peers (同龄人) were working day and night. I was offered opportunities which required 12 late - night calls. I was told ending work before midnight was lazy. The notion that some might perceive my pursuit of balance as lazy is disheartening. Conventional consulting doesn't work for me, but I realized having my own consulting business 13 — so I started one.
I interviewed business leaders who shared the advice they had ever given to their younger 14 was not to spend much time working. They wished they had gone to their kids' sports games. I taped their 15 to my wall as a reminder: What matters is how you live, not how you work.
1. A. lived
B. graduated
C. came
D. struggled
2. A. acting
B. painting
C. editing
D. computing
3. A. curiosity
B. passion
C. cause
D. motivation
4. A. miss
B. recommend
C. want
D. schedule
5. A. occasionally
B. immediately
C. barely
D. constantly
6. A. moved forward
B. slowed down
C. held on
D. gave in
7. A. bitter
B. demanding
C. meaningful
D. complicated
8. A. release
B. barrier
C. consequence
D. shift
9. A. request
B. pursue
C. admire
D. guarantee
10. A. competitive
B. wealthy
C. adorable
D. refreshed
11. A. special
B. real
C. familiar
D. awesome
12. A. consistent
B. useful
C. voluntary
D. reasonable
13. A. impresses
B. counts
C. succeeds
D. bothers
14. A. selves
B. students
C. employees
D. friends
15. A. speeches
B. objectives
C. insights
D. doubts
答案:
1.B 根据下文的“with a Bachelor of Arts”和“So I arrived at Columbia Business School to 9 my MBA”可知,作者毕业时已获得文学士学位。
2.A 根据下文的“I spent 14 hours practicing every day and performed eight shows a week”“parts of my life were not on a stage”可知,作者毕业后,每天花14个小时练习,每周演出8场。由此可知,作者的工作是表演。
3.C 根据下文中的“That I spent 14 hours practicing every day and performed... apply myself to my job”“not to spend much time working”可知,作者将大量时间花在工作上,事业就是作者的生命。curiosity“好奇”;passion“激情”;cause“事业”;motivation“动机”。
4.A 根据上文的“I spent 14 hours practicing every day and performed eight shows a week”和下文的“parts of my life were not on a stage... spend more time with those I loved”可知,作者花大量时间在工作上,错过了旅行和课程。miss“错过”;recommend“推荐”;want“想要”;schedule“计划表”。
5.D 根据“That I spent 14 hours practicing... apply myself to my job”可知,作者花大量时间在工作上,错过了旅行和课程,但令作者绝望的是,她经常被建议专注于工作。occasionally“偶然”;immediately“立刻”;barely“几乎不”;constantly“经常地”。
6.B 根据上文的“I spent 14 hours practicing every day and performed eight shows a week”和下文的“and reexamined my life”可知,之前作者的工作很紧凑,此处指她放慢了脚步,重新审视了自己的生活。move forward“前进”;slow down“减缓”;hold on“坚持下去”;give in“让步,投降”。
7.C 根据上文中的“My 3 was my life”“to my despair, I was 5 advised to apply myself to my job”和下文的“a career that allowed me to spend more time with those I loved”可知,作者之前认为工作就是生命,重新审视自己的生活后认为生命中最重要的部分不是在舞台上,而是花时间在自己爱的人身上。bitter“令人不快的”;demanding“要求高的”;meaningful“重要的”;complicated“复杂的”。
8.D 根据上文中的“I spent 14 hours practicing every day and performed eight shows a week”和“The most 7 parts of my life were not on a stage”可知,作者之前重视舞台,现在认为生命中最重要的部分不在舞台上,这是转变。release“解脱”;barrier“障碍”;consequence“后果”;shift“转换,转变”。
9.B 根据“So I arrived at Columbia Business School to 9 my MBA for building a career in consulting”可知,作者来到哥伦比亚商学院攻读MBA,希望在咨询行业发展,即她追求工商管理学硕士学位。request“请求”;pursue“追求”;admire“赞赏”;guarantee“保证”。
10.D 根据上文中的“That led to a 8 in direction — a career that allowed me to spend more time with those I loved”可知,作者想要转变职业,来到哥伦比亚商学院攻读MBA,希望在咨询行业发展,这能让作者精神焕发。competitive“有竞争力的”;wealthy“富有的”;adorable“可爱的”;refreshed“精神焕发的”。
11.C 根据空前的“I spent 14 hours practicing every day and performed eight shows a week... advised to apply myself to my job”和空后的“My peers (同龄人) were working day and night... ending work before midnight was lazy”可知,作者之前花大量时间工作,仍被一直建议努力工作,这令她感到绝望。作者想要改变职业于是读了MBA。但同龄人一直昼夜工作,并告诉作者在半夜前结束工作是懒惰的。由此可知,作者所进入的世界让她感到非常熟悉。special“特别的”;real“真实的”;familiar“熟悉的”;awesome“极好的;可怕的”。
12.A 根据“My peers(同龄人) were working day and night. I was offered opportunities which required 12 late-night calls. I was told ending work before midnight was lazy”并结合同龄人昼夜工作的状态可知,作者需要一直深夜打电话。consistent“连续的,一贯的”;useful“有用的”;voluntary“无偿的,自愿性的”;reasonable“合情合理的”。
13.B 根据“I was told ending work before midnight was lazy... Conventional consulting doesn't work for me... I started one”可知,传统的咨询不适合作者,但她意识到拥有自己的咨询业务很重要。impress“使钦佩”;count“重要”;succeed“成功”;bother“麻烦”。
14.A 根据语境和下文中的“They wished they had gone to their kids' sports games”可知,作者采访商业巨头时,很多人希望能去看孩子们的体育比赛。由此可推断,此处应是他们给曾经年轻的自己的建议。
15.C 根据上文的“the advice... not to spend much time working”和下文的“What matters is how you live, not how you work”可知,作者把他们的见解贴在墙上,提醒自己重要的是如何生活,而不是如何工作。speech“演讲”;objective“目标”;insight“深刻见解”;doubt“怀疑”。
2.A 根据下文的“I spent 14 hours practicing every day and performed eight shows a week”“parts of my life were not on a stage”可知,作者毕业后,每天花14个小时练习,每周演出8场。由此可知,作者的工作是表演。
3.C 根据下文中的“That I spent 14 hours practicing every day and performed... apply myself to my job”“not to spend much time working”可知,作者将大量时间花在工作上,事业就是作者的生命。curiosity“好奇”;passion“激情”;cause“事业”;motivation“动机”。
4.A 根据上文的“I spent 14 hours practicing every day and performed eight shows a week”和下文的“parts of my life were not on a stage... spend more time with those I loved”可知,作者花大量时间在工作上,错过了旅行和课程。miss“错过”;recommend“推荐”;want“想要”;schedule“计划表”。
5.D 根据“That I spent 14 hours practicing... apply myself to my job”可知,作者花大量时间在工作上,错过了旅行和课程,但令作者绝望的是,她经常被建议专注于工作。occasionally“偶然”;immediately“立刻”;barely“几乎不”;constantly“经常地”。
6.B 根据上文的“I spent 14 hours practicing every day and performed eight shows a week”和下文的“and reexamined my life”可知,之前作者的工作很紧凑,此处指她放慢了脚步,重新审视了自己的生活。move forward“前进”;slow down“减缓”;hold on“坚持下去”;give in“让步,投降”。
7.C 根据上文中的“My 3 was my life”“to my despair, I was 5 advised to apply myself to my job”和下文的“a career that allowed me to spend more time with those I loved”可知,作者之前认为工作就是生命,重新审视自己的生活后认为生命中最重要的部分不是在舞台上,而是花时间在自己爱的人身上。bitter“令人不快的”;demanding“要求高的”;meaningful“重要的”;complicated“复杂的”。
8.D 根据上文中的“I spent 14 hours practicing every day and performed eight shows a week”和“The most 7 parts of my life were not on a stage”可知,作者之前重视舞台,现在认为生命中最重要的部分不在舞台上,这是转变。release“解脱”;barrier“障碍”;consequence“后果”;shift“转换,转变”。
9.B 根据“So I arrived at Columbia Business School to 9 my MBA for building a career in consulting”可知,作者来到哥伦比亚商学院攻读MBA,希望在咨询行业发展,即她追求工商管理学硕士学位。request“请求”;pursue“追求”;admire“赞赏”;guarantee“保证”。
10.D 根据上文中的“That led to a 8 in direction — a career that allowed me to spend more time with those I loved”可知,作者想要转变职业,来到哥伦比亚商学院攻读MBA,希望在咨询行业发展,这能让作者精神焕发。competitive“有竞争力的”;wealthy“富有的”;adorable“可爱的”;refreshed“精神焕发的”。
11.C 根据空前的“I spent 14 hours practicing every day and performed eight shows a week... advised to apply myself to my job”和空后的“My peers (同龄人) were working day and night... ending work before midnight was lazy”可知,作者之前花大量时间工作,仍被一直建议努力工作,这令她感到绝望。作者想要改变职业于是读了MBA。但同龄人一直昼夜工作,并告诉作者在半夜前结束工作是懒惰的。由此可知,作者所进入的世界让她感到非常熟悉。special“特别的”;real“真实的”;familiar“熟悉的”;awesome“极好的;可怕的”。
12.A 根据“My peers(同龄人) were working day and night. I was offered opportunities which required 12 late-night calls. I was told ending work before midnight was lazy”并结合同龄人昼夜工作的状态可知,作者需要一直深夜打电话。consistent“连续的,一贯的”;useful“有用的”;voluntary“无偿的,自愿性的”;reasonable“合情合理的”。
13.B 根据“I was told ending work before midnight was lazy... Conventional consulting doesn't work for me... I started one”可知,传统的咨询不适合作者,但她意识到拥有自己的咨询业务很重要。impress“使钦佩”;count“重要”;succeed“成功”;bother“麻烦”。
14.A 根据语境和下文中的“They wished they had gone to their kids' sports games”可知,作者采访商业巨头时,很多人希望能去看孩子们的体育比赛。由此可推断,此处应是他们给曾经年轻的自己的建议。
15.C 根据上文的“the advice... not to spend much time working”和下文的“What matters is how you live, not how you work”可知,作者把他们的见解贴在墙上,提醒自己重要的是如何生活,而不是如何工作。speech“演讲”;objective“目标”;insight“深刻见解”;doubt“怀疑”。
查看更多完整答案,请扫码查看