2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第33页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
答案:
I
[2025广东广州调研]For many, the term “orienteering” (定向越野) might bring back images of school trips. The reality of it can be very different, though, and it's a sport with strong links to athletics. Kris Jones, a British international on the track, was also a silver medalist at the 2022 World Orienteering Championships.
This July, I decided to explore the sport by joining in the Edinburgh “sprint orienteering” running through the famous city streets. The aim of the sport is to navigate (导航) between checkpoints marked on a special orienteering map. There is no set route so the skill and fun come from trying to find the best way to go, with the ultimate goal being to complete the course in the quickest time.
As someone who is used to the convenience of using my phone for navigation, the idea of relying on a traditional map - and - compass approach felt formidable. However, once I got into the swing of things and learned to hold a map in the correct way, the excitement of navigating from one checkpoint to the next quickly got me moving.
The unpredictable nature of the race and not knowing the whereabouts of other competitors do keep the rush of excitement flowing. You have no idea where you are going or what you are going to see until you pick up the map.
I think the sport taking place in an open field off play is really exciting for people to watch. People can stand and watch athletes running past their doorstep. Different athletes will be following different routes. It's never like a marathon where you might see one athlete a minute ahead in front and you know they are going to win.
For orienteering to grow as a sport, it needs greater visibility in top - class events. A distant past argument is that it is not an audience - friendly sport, but modern technology now shakes that belief. With the use of mobile phones, drones and body cameras, orienteering can be enjoyed by a much wider audience.
1. What does the author want to say by mentioning Kris Jones?
A. The athlete made great achievements.
B. Orienteering is physically demanding.
C. Taking up orienteering has many benefits.
D. Schools place a high value on orienteering.
2. What does the underlined word “formidable” in paragraph 3 mean?
A. Familiar.
B. Exciting.
C. Reliable.
D. Challenging.
3. What makes orienteering different from a marathon to the audience?
A. The uncertainty of the result.
B. The set routine through a city.
C. The traditional map for navigation.
D. The visibility of runners’ positions.
4. What does the last paragraph imply?
A. The running routes should be designed to vary.
B. Orienteering is bound to be a world - class event.
C. Orienteering is actually an audience - friendly sport.
D. Technology can be adopted to popularize the game.
[2025广东广州调研]For many, the term “orienteering” (定向越野) might bring back images of school trips. The reality of it can be very different, though, and it's a sport with strong links to athletics. Kris Jones, a British international on the track, was also a silver medalist at the 2022 World Orienteering Championships.
This July, I decided to explore the sport by joining in the Edinburgh “sprint orienteering” running through the famous city streets. The aim of the sport is to navigate (导航) between checkpoints marked on a special orienteering map. There is no set route so the skill and fun come from trying to find the best way to go, with the ultimate goal being to complete the course in the quickest time.
As someone who is used to the convenience of using my phone for navigation, the idea of relying on a traditional map - and - compass approach felt formidable. However, once I got into the swing of things and learned to hold a map in the correct way, the excitement of navigating from one checkpoint to the next quickly got me moving.
The unpredictable nature of the race and not knowing the whereabouts of other competitors do keep the rush of excitement flowing. You have no idea where you are going or what you are going to see until you pick up the map.
I think the sport taking place in an open field off play is really exciting for people to watch. People can stand and watch athletes running past their doorstep. Different athletes will be following different routes. It's never like a marathon where you might see one athlete a minute ahead in front and you know they are going to win.
For orienteering to grow as a sport, it needs greater visibility in top - class events. A distant past argument is that it is not an audience - friendly sport, but modern technology now shakes that belief. With the use of mobile phones, drones and body cameras, orienteering can be enjoyed by a much wider audience.
1. What does the author want to say by mentioning Kris Jones?
A. The athlete made great achievements.
B. Orienteering is physically demanding.
C. Taking up orienteering has many benefits.
D. Schools place a high value on orienteering.
2. What does the underlined word “formidable” in paragraph 3 mean?
A. Familiar.
B. Exciting.
C. Reliable.
D. Challenging.
3. What makes orienteering different from a marathon to the audience?
A. The uncertainty of the result.
B. The set routine through a city.
C. The traditional map for navigation.
D. The visibility of runners’ positions.
4. What does the last paragraph imply?
A. The running routes should be designed to vary.
B. Orienteering is bound to be a world - class event.
C. Orienteering is actually an audience - friendly sport.
D. Technology can be adopted to popularize the game.
答案:
1.B 推理判断题。由文章第一段的“For many, the term ‘orienteering’ (定向越野) . . . and it’s a sport with strong links to athletics”可知,对于许多人来说,“定向越野”这个词可能会让他们回想起学校郊游的场景。然而,它的实际情况可能大不相同,这是一项与田径运动紧密相关的运动。由此可知,定向越野运动并不轻松。接下来Kris Jones的例子证明了这一表述。因此作者提到Kris Jones是为了说明这项运动对体力的要求。
2.D 词义猜测题。由文章第三段内容可知,作者习惯用手机进行导航,但在熟悉情况后可以学着正确地使用传统地图了,由此可推知,他一开始认为依靠地图和指南针进行导航非常困难。故D项符合题意。
3.A 细节理解题。由文章第五段的“Different athletes will be following different routes. . . they are going to win”可知,在定向越野运动中,不同的运动员将遵循不同的路线。这和马拉松不一样,在看马拉松比赛时,你可能会看到一个运动员领先一分钟,你就知道他会赢。由此可知,定向越野与马拉松不同之处在于,观众无法预测比赛的结果。
4.D 推理判断题。由文章最后一段的“With the use of mobile phones, drones and body cameras, orienteering can be enjoyed by a much wider audience”可知,随着手机、无人机和随身相机的使用,定向越野可以被更多的观众喜爱,即可以采用技术来推广这项运动。
2.D 词义猜测题。由文章第三段内容可知,作者习惯用手机进行导航,但在熟悉情况后可以学着正确地使用传统地图了,由此可推知,他一开始认为依靠地图和指南针进行导航非常困难。故D项符合题意。
3.A 细节理解题。由文章第五段的“Different athletes will be following different routes. . . they are going to win”可知,在定向越野运动中,不同的运动员将遵循不同的路线。这和马拉松不一样,在看马拉松比赛时,你可能会看到一个运动员领先一分钟,你就知道他会赢。由此可知,定向越野与马拉松不同之处在于,观众无法预测比赛的结果。
4.D 推理判断题。由文章最后一段的“With the use of mobile phones, drones and body cameras, orienteering can be enjoyed by a much wider audience”可知,随着手机、无人机和随身相机的使用,定向越野可以被更多的观众喜爱,即可以采用技术来推广这项运动。
查看更多完整答案,请扫码查看