2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第86页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
[2025浙江强基联盟联考]
Missing Pieces Project: Add Your Pieces to the Big Picture
All over England are places with stories to tell: from buildings to battlefields, some on your doorstep, others just a day trip away. Their stories are still being written, and they won’t be complete until you share your side.
The Missing Pieces Project invites you to share your pictures and stories of the unique, significant and memorable places on the National Heritage List for England. The List is a register of all nationally protected historic buildings and sites across England. Your view of a place is as unique as you are, so every snapshot and story you add is an important piece of the picture. And the more pieces of the picture we have, the better we can work together to protect what makes these places special. Whether you have a connection to a place already or you’re discovering it for the first time, your views add important new pieces to the picture.
Images: from phone snaps to scans of old photos and architects’ drawings, from wide angles to close - ups
Stories: from memories of holidays, school trips and family events to information about grand openings and transformations
Photos must be ones you took yourself, from public land or rights of way, or with permission from the landowner. To add an historic image, you must have the rights to it. See the Missing Pieces Project terms and conditions for more information.
Sign in and make a difference.
21. How can you contribute to the project?
A. By scanning a portrait of a great architect.
B. By taking a picture of a newly - built museum.
C. By writing a special story of your trip to France.
D. By sharing memories of a protected English site.
22. What is required for a photo taken on a private land?
A. Quality information.
B. Public permission.
C. The owner’s support.
D. A right background.
23. What can we know about the Missing Pieces Project?
A. It advertises fine art pieces online.
B. It aims to preserve historic places.
C. It has gained popularity among young people.
D. It emphasizes the importance of photography skills.
B
[2025河南安阳一模]When you hit middle age, there are some universal truths you begin to notice and accept, and that goes double when you’re traveling with your parents. You really are turning into your mother(or father)... and maybe that is not such a terrible thing.
I recently spent six days visiting my parents in their winter snowbird home just outside of Tampa, Florida. It felt strange at first, me being a “kid” again at age 50. It was a rare window when I wasn’t caring for my own kids or my parents, who were still healthy and mobile and didn’t yet need my care. I could relax. I could play. Without any responsibilities or distractions, I could savor(尽情享受) just being a daughter.
On this trip, I realized just how much I see myself in my parents. I was a little surprised to realize this fact didn’t make me roll my eyes and make an “I’m turning into my mother” joke. Instead, I found myself smiling and embracing turning into my mother and father, because that’s exactly who I’ve always been.
Traveling with my aging parents, I not only realized how lucky I am, but also knew this could be our last trip together, just the three of us. I couldn’t help but reflect on how delicate life is and how precious these moments of being together are. I can’t think of anyone at my age who is in the same situation with their parents.
On the drive to the airport, Dad launched into his usual sort of closing paragraph that he does at the end of every visit. He mentioned the highlights of the week and asked about everyone else’s favorite memories from our time together. Then he shifted to what we wanted to do the next time. I smiled, realizing I do this closing paragraph too, when I’m saying goodbye to my girls.
24. What does the underlined word “that” in paragraph 1 refer to?
A. Turning into a copy of your parents.
B. Traveling with parents at middle age.
C. Getting a deeper understanding of life.
D. Holding opinions different from your parents.
25. Why did the author describe the trip as a rare window?
A. Because it offered a valuable memory.
B. Because it was a period to free herself from worries.
C. Because it was a good chance to reflect on herself.
D. Because there was little time left for her aging parents.
26. What conclusion does the author try to draw while traveling with her parents?
A. We are always kids in our parents’ eyes.
B. Parents’ present situation mirrors our future.
C. Be grateful and treasure the time with parents.
D. A closing speech to a child is a must for every parent.
27. What’s the text mainly about?
A. A wonderful trip with family.
B. The healing power of traveling.
C. A middle - aged daughter’s reflection.
D. The importance of keeping parents company.
C
[2025长郡中学集团联考]You see a fantastic offer, like a hotel room. You decide to book. Then it turns out there is a service fee. Then a cleaning fee. Then a few other extra costs. By the time you pay the final price, it is no longer the fantastic offer you thought. Welcome to the world of drip pricing - the practice of promoting something at an attractive headline price and then, once you’ve committed to the purchase process, hitting you with unavoidable add - ons that are “dripped”.
In most cases, you see through all additionally added mandatory(强制的) fees, and even though you could relinquish the deal, you choose to bite the bullet and complete the deal. Resistance to the idea of starting the search all over again is not simply a matter of laziness or indecision. There’s a profound psychological mechanism at play here, called the present bias(偏好).
In the paper, Doing It Now or Later, economist Matthew Rabin defines people’s present - biased preference via an example of choosing between doing seven hours of unpleasant activity on April 1 and eight hours two weeks later: If asked on February 1, most people will choose the earlier option. But come April 1, given the same choice, most of us tend to put off work till April 15. In simple terms, the inconvenience of doing something “right now” often feels disproportionately large.
Beyond the challenge of starting over, there’s another psychological phenomenon that drip pricing uses - loss aversion(厌恶). Imagine you’re booking tickets for a show. Initially attracted by the headline price, you’re now presented with different seating categories. Seeing a VIP ticket is within your budget, you decide to fork out. But then, during the checkout process, the drip begins. You realize you could have chosen lower - category seats, but by this stage, you’ve already imagined yourself enjoying the show from those nice seats. Going back to a cheaper seat will feel like a loss.
Buyers would benefit from a ban on drip pricing. Many countries are taking steps to protect consumers from drip pricing. The effectiveness of such measures, however, is uncertain. Nonetheless, you can hopefully make a more informed decision by understanding why the strategy works.
28. Which of the following is an example of drip pricing?
A. An airline introduces a bonus after choosing their flight.
B. A travel agency offers a membership account when booking a trip.
C. Rent - A - Car charges wear and tear fees beyond the advertised price.
D. Ticketmaster provides optional items at later stages of your purchase.
29. What does the underlined word “relinquish” in paragraph 2 mean?
A. Reach. B. Abandon.
C. Sign. D. Expand.
30. How will Rabin explain people’s refusal to cancel an order and remake one?
A. People are likely to blindly stick to their initial intentions.
B. People struggle to make a decision among multiple choices.
C. People tend to tolerate additional costs within their budget.
D. People like to grab earlier rewards and delay immediate costs.
31. What is the author’s main purpose in writing the text?
A. To explain why people fall into the drip pricing trick.
B. To educate customers on how to deal with drip pricing.
C. To call on governments to protect consumers’ interests.
D. To introduce two psychological phenomena about spending.
D
[环保意识][2025山东潍坊大联考]The Malagasy baobab tree, whose thick trunks and tiny branches dot Madagascar’s landscape, should not, by rights, have survived to the present day. Scientists believe that its large seeds were once spread by the giant tortoises and lemur monkeys that wandered the island. When these species went extinct over one thousand years ago owing to human activity, the baobab tree should have disappeared too. It did not. Seheno Andriantsaralaza at the University of Antananarivo and Onja Razafindratsima at the University of California, now think they may know the reason.
Together with their colleagues, the scientists monitored 15 tree canopies(树冠) in a western region of Madagascar, to identify any animals that might have claimed the role of baobab - seed spreader. The researchers also set up camera traps around seed - containing fruits lying on the ground, and searched any faeces (粪便) that they encountered along the way for the presence of seeds.
They report in the journal Biotropica that a native rodent(啮齿动物) known as the western bunch - tailed rat was caught on camera handling whole fruits on four occasions. Although there was no footage of the rat breaking the fruits open, the team did chance upon 13 fruits that had been chewed into and had their seeds removed. Though the bite marks were not clear enough to identify an initiator, this was clear evidence that a seed - distributing animal was out there. They then found the ecological equivalent of a smoking gun: baobab seeds in seven different piles of bush - pig faeces.
While the finding is important in its own right, it also provides valuable evidence that introduced species may not be entirely harmful. Madagascar’s bush - pigs, for example, though not native, have made themselves essential to the survival of truly native species. Similar relationships are suspected to hold in South America between rabbits native to Europe and plants with no seed distributors. For Dr Andriantsaralaza, that suggests the full ecological role of introduced species should be considered before talk of extinction begins.
32. What made scientists think the baobab tree should have disappeared?
A. The extinction of its seed spreader.
B. The destruction of human activities.
C. The inadaptation of the baobab tree.
D. The increase of its natural enemies.
33. What are camera traps used for?
A. Seeking seed - containing fruits.
B. Recording the animals’ faeces.
C. Monitoring the baobab tree canopies.
D. Identifying the distributors of seeds.
34. Which is most probably the seed - eater according to the report?
A. The bush - pig.
B. The bunch - tailed rat.
C. The European rabbit.
D. The giant tortoise.
35. What message does the last paragraph seem to convey?
A. Protecting the baobab tree is a must.
B. Non - native species are not always harmful.
C. Seed - distributing methods change with time.
D. Endangered species are necessary for ecology.
A
[2025浙江强基联盟联考]
Missing Pieces Project: Add Your Pieces to the Big Picture
All over England are places with stories to tell: from buildings to battlefields, some on your doorstep, others just a day trip away. Their stories are still being written, and they won’t be complete until you share your side.
The Missing Pieces Project invites you to share your pictures and stories of the unique, significant and memorable places on the National Heritage List for England. The List is a register of all nationally protected historic buildings and sites across England. Your view of a place is as unique as you are, so every snapshot and story you add is an important piece of the picture. And the more pieces of the picture we have, the better we can work together to protect what makes these places special. Whether you have a connection to a place already or you’re discovering it for the first time, your views add important new pieces to the picture.
Images: from phone snaps to scans of old photos and architects’ drawings, from wide angles to close - ups
Stories: from memories of holidays, school trips and family events to information about grand openings and transformations
Photos must be ones you took yourself, from public land or rights of way, or with permission from the landowner. To add an historic image, you must have the rights to it. See the Missing Pieces Project terms and conditions for more information.
Sign in and make a difference.
21. How can you contribute to the project?
A. By scanning a portrait of a great architect.
B. By taking a picture of a newly - built museum.
C. By writing a special story of your trip to France.
D. By sharing memories of a protected English site.
22. What is required for a photo taken on a private land?
A. Quality information.
B. Public permission.
C. The owner’s support.
D. A right background.
23. What can we know about the Missing Pieces Project?
A. It advertises fine art pieces online.
B. It aims to preserve historic places.
C. It has gained popularity among young people.
D. It emphasizes the importance of photography skills.
B
[2025河南安阳一模]When you hit middle age, there are some universal truths you begin to notice and accept, and that goes double when you’re traveling with your parents. You really are turning into your mother(or father)... and maybe that is not such a terrible thing.
I recently spent six days visiting my parents in their winter snowbird home just outside of Tampa, Florida. It felt strange at first, me being a “kid” again at age 50. It was a rare window when I wasn’t caring for my own kids or my parents, who were still healthy and mobile and didn’t yet need my care. I could relax. I could play. Without any responsibilities or distractions, I could savor(尽情享受) just being a daughter.
On this trip, I realized just how much I see myself in my parents. I was a little surprised to realize this fact didn’t make me roll my eyes and make an “I’m turning into my mother” joke. Instead, I found myself smiling and embracing turning into my mother and father, because that’s exactly who I’ve always been.
Traveling with my aging parents, I not only realized how lucky I am, but also knew this could be our last trip together, just the three of us. I couldn’t help but reflect on how delicate life is and how precious these moments of being together are. I can’t think of anyone at my age who is in the same situation with their parents.
On the drive to the airport, Dad launched into his usual sort of closing paragraph that he does at the end of every visit. He mentioned the highlights of the week and asked about everyone else’s favorite memories from our time together. Then he shifted to what we wanted to do the next time. I smiled, realizing I do this closing paragraph too, when I’m saying goodbye to my girls.
24. What does the underlined word “that” in paragraph 1 refer to?
A. Turning into a copy of your parents.
B. Traveling with parents at middle age.
C. Getting a deeper understanding of life.
D. Holding opinions different from your parents.
25. Why did the author describe the trip as a rare window?
A. Because it offered a valuable memory.
B. Because it was a period to free herself from worries.
C. Because it was a good chance to reflect on herself.
D. Because there was little time left for her aging parents.
26. What conclusion does the author try to draw while traveling with her parents?
A. We are always kids in our parents’ eyes.
B. Parents’ present situation mirrors our future.
C. Be grateful and treasure the time with parents.
D. A closing speech to a child is a must for every parent.
27. What’s the text mainly about?
A. A wonderful trip with family.
B. The healing power of traveling.
C. A middle - aged daughter’s reflection.
D. The importance of keeping parents company.
C
[2025长郡中学集团联考]You see a fantastic offer, like a hotel room. You decide to book. Then it turns out there is a service fee. Then a cleaning fee. Then a few other extra costs. By the time you pay the final price, it is no longer the fantastic offer you thought. Welcome to the world of drip pricing - the practice of promoting something at an attractive headline price and then, once you’ve committed to the purchase process, hitting you with unavoidable add - ons that are “dripped”.
In most cases, you see through all additionally added mandatory(强制的) fees, and even though you could relinquish the deal, you choose to bite the bullet and complete the deal. Resistance to the idea of starting the search all over again is not simply a matter of laziness or indecision. There’s a profound psychological mechanism at play here, called the present bias(偏好).
In the paper, Doing It Now or Later, economist Matthew Rabin defines people’s present - biased preference via an example of choosing between doing seven hours of unpleasant activity on April 1 and eight hours two weeks later: If asked on February 1, most people will choose the earlier option. But come April 1, given the same choice, most of us tend to put off work till April 15. In simple terms, the inconvenience of doing something “right now” often feels disproportionately large.
Beyond the challenge of starting over, there’s another psychological phenomenon that drip pricing uses - loss aversion(厌恶). Imagine you’re booking tickets for a show. Initially attracted by the headline price, you’re now presented with different seating categories. Seeing a VIP ticket is within your budget, you decide to fork out. But then, during the checkout process, the drip begins. You realize you could have chosen lower - category seats, but by this stage, you’ve already imagined yourself enjoying the show from those nice seats. Going back to a cheaper seat will feel like a loss.
Buyers would benefit from a ban on drip pricing. Many countries are taking steps to protect consumers from drip pricing. The effectiveness of such measures, however, is uncertain. Nonetheless, you can hopefully make a more informed decision by understanding why the strategy works.
28. Which of the following is an example of drip pricing?
A. An airline introduces a bonus after choosing their flight.
B. A travel agency offers a membership account when booking a trip.
C. Rent - A - Car charges wear and tear fees beyond the advertised price.
D. Ticketmaster provides optional items at later stages of your purchase.
29. What does the underlined word “relinquish” in paragraph 2 mean?
A. Reach. B. Abandon.
C. Sign. D. Expand.
30. How will Rabin explain people’s refusal to cancel an order and remake one?
A. People are likely to blindly stick to their initial intentions.
B. People struggle to make a decision among multiple choices.
C. People tend to tolerate additional costs within their budget.
D. People like to grab earlier rewards and delay immediate costs.
31. What is the author’s main purpose in writing the text?
A. To explain why people fall into the drip pricing trick.
B. To educate customers on how to deal with drip pricing.
C. To call on governments to protect consumers’ interests.
D. To introduce two psychological phenomena about spending.
D
[环保意识][2025山东潍坊大联考]The Malagasy baobab tree, whose thick trunks and tiny branches dot Madagascar’s landscape, should not, by rights, have survived to the present day. Scientists believe that its large seeds were once spread by the giant tortoises and lemur monkeys that wandered the island. When these species went extinct over one thousand years ago owing to human activity, the baobab tree should have disappeared too. It did not. Seheno Andriantsaralaza at the University of Antananarivo and Onja Razafindratsima at the University of California, now think they may know the reason.
Together with their colleagues, the scientists monitored 15 tree canopies(树冠) in a western region of Madagascar, to identify any animals that might have claimed the role of baobab - seed spreader. The researchers also set up camera traps around seed - containing fruits lying on the ground, and searched any faeces (粪便) that they encountered along the way for the presence of seeds.
They report in the journal Biotropica that a native rodent(啮齿动物) known as the western bunch - tailed rat was caught on camera handling whole fruits on four occasions. Although there was no footage of the rat breaking the fruits open, the team did chance upon 13 fruits that had been chewed into and had their seeds removed. Though the bite marks were not clear enough to identify an initiator, this was clear evidence that a seed - distributing animal was out there. They then found the ecological equivalent of a smoking gun: baobab seeds in seven different piles of bush - pig faeces.
While the finding is important in its own right, it also provides valuable evidence that introduced species may not be entirely harmful. Madagascar’s bush - pigs, for example, though not native, have made themselves essential to the survival of truly native species. Similar relationships are suspected to hold in South America between rabbits native to Europe and plants with no seed distributors. For Dr Andriantsaralaza, that suggests the full ecological role of introduced species should be considered before talk of extinction begins.
32. What made scientists think the baobab tree should have disappeared?
A. The extinction of its seed spreader.
B. The destruction of human activities.
C. The inadaptation of the baobab tree.
D. The increase of its natural enemies.
33. What are camera traps used for?
A. Seeking seed - containing fruits.
B. Recording the animals’ faeces.
C. Monitoring the baobab tree canopies.
D. Identifying the distributors of seeds.
34. Which is most probably the seed - eater according to the report?
A. The bush - pig.
B. The bunch - tailed rat.
C. The European rabbit.
D. The giant tortoise.
35. What message does the last paragraph seem to convey?
A. Protecting the baobab tree is a must.
B. Non - native species are not always harmful.
C. Seed - distributing methods change with time.
D. Endangered species are necessary for ecology.
答案:
A
21.D 细节理解题。根据第二段中的“The Missing Pieces Project invites you... on the National Heritage List for England”可知,“缺失的碎片项目”邀请人们分享英国国家遗产名录上的独特、重要和令人难忘的地方的照片和故事,所以可以通过分享受保护的英国遗址的记忆来参与该项目。
22.C 细节理解题。根据倒数第二段的“Photos must be ones you took yourself,from public land or rights of way,or with permission from the landowner”可知,照片必须是你自己拍的,在私人土地上拍摄的照片必须有土地所有者的许可。
23.B 细节理解题。根据全文叙述,尤其是第二段中的“work together to protect what makes these places special”可知,这个项目的目的是保护历史遗址。
B
24.A 代词指代题。根据第一段中的“You really are turning into your mother(or father)... and maybe that is not such a terrible thing”可知,你真正在变成你的母亲(或父亲),也许这并不是一件可怕的事情。画线词“that”指的是“变成父母的翻版”这件事。
25.B 细节理解题。根据题干中的关键词a rare window可将答案定位到第二段。根据第二段中的“It was a rare window when I wasn't caring for my own kids... I could savor(尽情享受) just being a daughter”可知,作者认为这场旅行是一段难得的时间,因为在这段时间里,她不需要照顾自己的孩子和父母,她可以放松,可以玩。没有任何责任或干扰,可以尽情享受做一个女儿的乐趣。
26.C 推理判断题。根据倒数第二段中的“Traveling with my aging parents,I not only realized how lucky I am... how precious these moments of being together are”可知,和年迈的父母一起旅行,作者不仅意识到自己是多么幸运,而且知道这可能是自己和父母三人最后一次一起旅行。作者意识到与父母在一起的时刻是多么的珍贵。故可推知,作者在与父母旅行时得出的结论是要感恩并珍惜与父母在一起的时光。
27.C 主旨大意题。根据全文内容可知,本文主要讲述了人到中年的作者由一次与父母一起单独旅行的经历所引发的思考。故C项“一个中年女儿的反思”能够概括本文的内容。
C
28.C 推理判断题。根据第一段中的“the practice of promoting something at an attractive... unavoidable add - ons that are ‘dripped’”可知,滴漏式定价是一种以吸引人的标题价格促销商品的做法,一旦你决定要买,就会用不可避免的“滴漏式”附加费用来打击你。故可推知,Rent - A - Car在广告价格之外收取磨损费属于滴漏式定价。
29.B 词义猜测题。画线词前的“In most cases,you see through all additionally added mandatory(强制的) fees,and even though you could”提到大多数情况下,你看透了所有额外的强制性费用,画线词后的“you choose to bite the bullet and complete the deal”提到你选择硬着头皮完成交易。因此此处是指尽管你可以放弃这笔交易,表示语义上的转折。relinquish意为“放弃”。
30.D 推理判断题。根据第三段中Rabin在论文中所举的例子可知,如果在2月1日被问及这个问题,大多数人会选择更早的选项。但到了4月1日,如果面临同样的选择,我们大多数人倾向于把工作推迟到4月15日。故可推知,人们倾向于喜欢早一点得到奖励并推迟立即付出的代价。
31.A 写作意图题。根据全文内容可知,文章主要介绍了滴漏式定价的策略,解释了导致人们陷入这种定价策略的心理原因。因此,作者写这篇文章的主要目的是解释为什么人们会落入滴漏式定价的陷阱。
D
32.A 细节理解题。根据第一段的“Scientists believe that its large seeds were once spread... the baobab tree should have disappeared too”可知,科学家们认为马达加斯加猴面包树的大种子曾由在岛上漫游的巨型陆龟和狐猴传播。当这些物种因人类活动而在一千多年前灭绝时,猴面包树本应随之消失。因此,猴面包树种子传播者的灭绝使得科学家们认为猴面包树应该已经消失了。
33.D 推理判断题。根据题干中的关键词camera traps可将答案定位到第二段。根据第二段的“set up camera traps around seed - containing fruits... along the way for the presence of seeds”可知,研究人员还在含有种子的果实周围的地面上设置了摄像机陷阱;再根据第三段中的“the western bunch - tailed rat was caught on camera handling whole fruits on four occasions”可知,一只西部簇尾鼠被摄像机拍到四次啃咬果实的画面。故可推知,研究人员设置摄像机陷阱是为了识别种子的传播者。
34.A 推理判断题。根据第三段的“They then found the ecological equivalent of a smoking gun:baobab seeds in seven different piles of bush - pig faeces”可知,研究人员找到了生态学上的确凿证据:在七堆灌丛野猪的粪便中发现了猴面包树的种子。故可推知,可能性最大的种子食用者是灌丛野猪。
35.B 推理判断题。根据最后一段的“it also provides valuable evidence that introduced species may not be entirely harmful”以及“For Dr Andriantsaralaza,that suggests the full ecological role of introduced species should be considered before talk of extinction begins”可知,马达加斯加猴面包树依靠本土及引入物种传播种子而得以幸存的例子告诉我们非本土物种可能并不总是有害的。在谈论物种灭绝之前,应该考虑引进物种的生态作用。
21.D 细节理解题。根据第二段中的“The Missing Pieces Project invites you... on the National Heritage List for England”可知,“缺失的碎片项目”邀请人们分享英国国家遗产名录上的独特、重要和令人难忘的地方的照片和故事,所以可以通过分享受保护的英国遗址的记忆来参与该项目。
22.C 细节理解题。根据倒数第二段的“Photos must be ones you took yourself,from public land or rights of way,or with permission from the landowner”可知,照片必须是你自己拍的,在私人土地上拍摄的照片必须有土地所有者的许可。
23.B 细节理解题。根据全文叙述,尤其是第二段中的“work together to protect what makes these places special”可知,这个项目的目的是保护历史遗址。
B
24.A 代词指代题。根据第一段中的“You really are turning into your mother(or father)... and maybe that is not such a terrible thing”可知,你真正在变成你的母亲(或父亲),也许这并不是一件可怕的事情。画线词“that”指的是“变成父母的翻版”这件事。
25.B 细节理解题。根据题干中的关键词a rare window可将答案定位到第二段。根据第二段中的“It was a rare window when I wasn't caring for my own kids... I could savor(尽情享受) just being a daughter”可知,作者认为这场旅行是一段难得的时间,因为在这段时间里,她不需要照顾自己的孩子和父母,她可以放松,可以玩。没有任何责任或干扰,可以尽情享受做一个女儿的乐趣。
26.C 推理判断题。根据倒数第二段中的“Traveling with my aging parents,I not only realized how lucky I am... how precious these moments of being together are”可知,和年迈的父母一起旅行,作者不仅意识到自己是多么幸运,而且知道这可能是自己和父母三人最后一次一起旅行。作者意识到与父母在一起的时刻是多么的珍贵。故可推知,作者在与父母旅行时得出的结论是要感恩并珍惜与父母在一起的时光。
27.C 主旨大意题。根据全文内容可知,本文主要讲述了人到中年的作者由一次与父母一起单独旅行的经历所引发的思考。故C项“一个中年女儿的反思”能够概括本文的内容。
C
28.C 推理判断题。根据第一段中的“the practice of promoting something at an attractive... unavoidable add - ons that are ‘dripped’”可知,滴漏式定价是一种以吸引人的标题价格促销商品的做法,一旦你决定要买,就会用不可避免的“滴漏式”附加费用来打击你。故可推知,Rent - A - Car在广告价格之外收取磨损费属于滴漏式定价。
29.B 词义猜测题。画线词前的“In most cases,you see through all additionally added mandatory(强制的) fees,and even though you could”提到大多数情况下,你看透了所有额外的强制性费用,画线词后的“you choose to bite the bullet and complete the deal”提到你选择硬着头皮完成交易。因此此处是指尽管你可以放弃这笔交易,表示语义上的转折。relinquish意为“放弃”。
30.D 推理判断题。根据第三段中Rabin在论文中所举的例子可知,如果在2月1日被问及这个问题,大多数人会选择更早的选项。但到了4月1日,如果面临同样的选择,我们大多数人倾向于把工作推迟到4月15日。故可推知,人们倾向于喜欢早一点得到奖励并推迟立即付出的代价。
31.A 写作意图题。根据全文内容可知,文章主要介绍了滴漏式定价的策略,解释了导致人们陷入这种定价策略的心理原因。因此,作者写这篇文章的主要目的是解释为什么人们会落入滴漏式定价的陷阱。
D
32.A 细节理解题。根据第一段的“Scientists believe that its large seeds were once spread... the baobab tree should have disappeared too”可知,科学家们认为马达加斯加猴面包树的大种子曾由在岛上漫游的巨型陆龟和狐猴传播。当这些物种因人类活动而在一千多年前灭绝时,猴面包树本应随之消失。因此,猴面包树种子传播者的灭绝使得科学家们认为猴面包树应该已经消失了。
33.D 推理判断题。根据题干中的关键词camera traps可将答案定位到第二段。根据第二段的“set up camera traps around seed - containing fruits... along the way for the presence of seeds”可知,研究人员还在含有种子的果实周围的地面上设置了摄像机陷阱;再根据第三段中的“the western bunch - tailed rat was caught on camera handling whole fruits on four occasions”可知,一只西部簇尾鼠被摄像机拍到四次啃咬果实的画面。故可推知,研究人员设置摄像机陷阱是为了识别种子的传播者。
34.A 推理判断题。根据第三段的“They then found the ecological equivalent of a smoking gun:baobab seeds in seven different piles of bush - pig faeces”可知,研究人员找到了生态学上的确凿证据:在七堆灌丛野猪的粪便中发现了猴面包树的种子。故可推知,可能性最大的种子食用者是灌丛野猪。
35.B 推理判断题。根据最后一段的“it also provides valuable evidence that introduced species may not be entirely harmful”以及“For Dr Andriantsaralaza,that suggests the full ecological role of introduced species should be considered before talk of extinction begins”可知,马达加斯加猴面包树依靠本土及引入物种传播种子而得以幸存的例子告诉我们非本土物种可能并不总是有害的。在谈论物种灭绝之前,应该考虑引进物种的生态作用。
查看更多完整答案,请扫码查看