2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语》

二 七选五 >>
[2025山东省实验中学一诊]Creativity isn't something that comes naturally to everyone. If you aren't an artist or someone in an “arty” field, you might wonder why creativity is important. Here, you may find the answer.
1. Creativity is the key to the door of expression, no matter what form of creativity you choose. It could be painting or anything that brings interesting things out. All conveys how you really feel on the inside and reveals things you may not be comfortable about.
Feeling discouraged and frustrated about something? 2. It takes your mind off what's bothering you while you're still engaging your mind in something more fun. Actually, creating something, like baking, drawing, etc., is like running the engine of your mind.
Thinking creatively always opens up possibilities. 3. Oftentimes, people get stuck in the mindset and patterns they used to employ to solve difficulties. While the old way might still get the job done, if your problem - solving was more creative, it could give you new perspectives to help you do better.
Creativity has been proven in extensive research to relieve both stress and anxiety. Sometimes, among life's responsibilities, we forget that we need and deserve downtime and self - care. 4. It's like a cure for your mental health.
When you think creatively and overcome challenges, you're proving to yourself that you're a capable person. Creativity plays a part on your way to self - recognition. 5.
A. Creativity makes you more productive.
B. Doing something creative can help you shake off a bad mood.
C. Turning to creativity can give you more of what you need in this area.
D. Organizing your thoughts creatively makes them more real and clearer.
E. Freedom of expression is considered important to a person's well - being.
F. That's because with creativity, people can see things from different angles.
G. During this lengthy road, creativity allows you to be aware of your strengths.
答案: 1.E 词汇复现线索。根据下文中的“Creativity is the key to the door of expression, no matter what form of creativity you choose”可知,无论你选择何种形式的创造力,创造力都是打开表达之门的钥匙,E项中的expression对应句中的expression。E项“表达自由被认为对一个人的幸福很重要”强调了表达对人们的重要性,引出下文,符合语境。
2.B 逻辑关系和代词指代线索。根据上文中的“discouraged and frustrated about something”可知,对某些事感到气馁和沮丧是指人们表现出来的负面情绪,可以推测空处是在给出解决办法,B项“做一些有创意的事情可以帮助你摆脱坏心情”符合语境。下文中的It指代B项中的Doing something creative。
3.F 根据上文中的“opens up possibilities”可知,创造性地思考总能打开可能性,F项“那是因为有了创造力,人们可以从不同的角度看问题”承接上文,解释创造性思考能打开可能性的原因,故F项符合语境。
4.C 逻辑关系线索。空前提到广泛的研究已经证明,创造力可以缓解压力和焦虑,有时候,在生活的责任中,我们忘记了我们需要并且值得休息和自我照顾。结合下文中的“like a cure for your mental health”可知,空处是在说明创造力在自我照顾方面的作用。故C项符合语境。
5.G 空前提到当你创造性地思考并克服挑战时,你就是在向自己证明你是一个有能力的人。创造力在你自我认知的道路上扮演着重要的角色,说明空处是对此进一步解释,指出创造力可以帮助对自己有更加深刻的了解,认识到自己的优缺点。故G项符合语境。
三 完形填空 >>
[环保意识][2025河北保定名校协作体期中]Sargassum is the smelly seaweed piling up on beaches across the Caribbean. It isn’t something most people 1. kindly. But for Omar de Vazquez, a gardener, it was something like a 2.
Years ago, as part of his gardening business, Omar launched a beach cleanup service to 3. the leafy seaweed. But, as its 4. intensified, he started considering how to turn it into something useful, and in 2018 he 5. a way to use it in building blocks. He started his company—Sargablock to market the bricks which are being 6. by the United Nations Development Programme (UNDP) as a sustainable solution to a current environmental problem.
“When I look at Sargablock, it’s like looking in a 7.,” he says, comparing his company to overcoming his personal 8., including alcohol addiction. “That was a time when I felt unwanted and 9., like the sargassum people complained about.”
Luckily, Omar grew up in nature and poverty, which 10. his character and turned him into someone who takes action. He wanted to make something good out of something everyone saw as bad. Omar then put his idea into 11., mixing 40% sargassum with other organic materials, which he then put into a block - forming machine. The process was 12.
The UNDP selected Omar’s work for their Accelerator Lab, which 13. and recognizes innovative solutions to environmental challenges globally. The idea is that some of the most timely and creative 14. come from locals suffering from environmental dilemmas 15.
1. A. look upon
B. bring in
C. give up
D. come across
2. A. game
B. gift
C. race
D. trouble
3. A. access
B. harvest
C. remove
D. process
4. A. heat
B. image
C. presence
D. movement
5. A. worked out
B. called for
C. showed off
D. turned down
6. A. highlighted
B. undervalued
C. overturned
D. withdrawn
7. A. window
B. mirror
C. dictionary
D. puzzle
8. A. struggles
B. fears
C. desires
D. opinions
9. A. appreciated
B. infected
C. interrupted
D. rejected
10. A. fitted
B. shaped
C. revealed
D. described
11. A. operation
B. words
C. bills
D. profit
12. A. straightforward
B. transforming
C. natural
D. consuming
13. A. combines
B. provides
C. identifies
D. drafts
14. A. responses
B. reminders
C. appeals
D. issues
15. A. alongside
B. offshore
C. underneath
D. firsthand
答案: 1.A 根据上文中的“Sargassum is the smelly seaweed piling up on beaches across the Caribbean”可知,马尾藻是一种堆积在加勒比海海滩上的臭海藻,大多数人应该不喜欢这种东西。look upon意为“看待”,在此处符合句意,表达人们对马尾藻的态度不是积极的。bring in“引入”;give up“放弃”;come across“遇到”。
2.B 根据下文中的“But, as its 4 intensified... he 5 a way to use it in building blocks”可知,Omar找到了利用这种海藻的方法,对他而言这是一种机遇,所以用gift“礼物”来形容最贴切。game“游戏”;race“竞赛”;trouble“麻烦”。
3.C 根据上文中的“Omar launched a beach cleanup service to”可知,Omar发起了一项海滩清理服务,所以要清除海藻。access“访问”;harvest“收获”;remove“移除”;process“处理”。
4.C 根据下文中的“he started considering how to turn it into something useful, and in 2018 he 5 a way to use it in building blocks”可知,海藻的存在越来越严重,他开始考虑其他方法应对。heat“热”;image“形象”;presence“存在”;movement“运动”。
5.A 根据下文中的“a way to use it in building blocks”可知,他找到了利用海藻的方法。work out“找到”;call for“需要”;show off“炫耀”;turn down“拒绝”。
6.A 根据后文的“by the United Nations Development Programme (UNDP) as a sustainable solution to a current environmental problem”可知,这种砖是解决一项当前环境问题的可持续解决方案,联合国开发计划署对此进行强调。highlight“突出,强调”;undervalue“低估”;overturn“推翻”;withdraw“撤回”。
7.B 根据下文中的“That was a time when I felt unwanted and 9, like the sargassum people complained about”可知,这里比喻Sargablock像一面镜子反映出Omar的个人经历。window“窗户”;mirror“镜子”;dictionary“字典”;puzzle“谜题”。
8.A 根据前文的“comparing his company to overcoming his personal”和下文中的“including alcohol addiction”可知,他把自己的公司比作克服自己的个人困难。struggle“挣扎”;fear“恐惧”;desire“渴望”;opinion“观点”。
9.D 根据下文中的“like the sargassum people complained about”可知,本句描述Omar当时的感受,就像人们抱怨的马尾藻一样,他也被拒绝。appreciate“欣赏”;infect“感染”;interrupt“打断”;reject“拒绝”。
10.B 根据上文中的“Luckily, Omar grew up in nature and poverty”和下文中的“his character and turned him into someone who takes action”可知,这里指自然和贫困的环境对他的性格形成有影响,这些塑造了他的性格。fit“适合”;shape“塑造”;reveal“揭示”;describe“描述”。
11.A 根据下文中的“mixing 40% sargassum with other organic materials, which he then put into a block - forming machine”可知,Omar将他的想法付诸实践,创造了新的操作模式。put sth. into operation“实施;使……运转”。operation“操作”;word“话语”;bill“账单”;profit“利润”。
12.B 根据下文中的“The UNDP selected Omar's work for their Accelerator Lab, which 13 and recognizes innovative solutions to environmental challenges globally”可知,他的新方法得到联合国开发计划署的认可,这个过程正在转变海藻的处理方式。straightforward“直接的”;transforming“转变的”;natural“自然的”;consuming“消耗的”。
13.C 根据后文的“and recognizes innovative solutions to environmental challenges globally”可知,该实验室负责识别和认可应对全球环境挑战的创新解决方案,identify意为“识别,确认”,符合实验室寻找并确认创新方案的职责。combine“结合”;provide“提供”;draft“起草”。
14.A 根据下文中的“come from locals”可知,联合国开发计划署认为最及时、最具创意的回应来自那些直接遭受环境困境的当地人。response“应对,反应,回应”;reminder“提醒物”;appeal“呼吁”;issue“问题”。
15.D 根据前文的“come from locals suffering from environmental dilemmas”可知,一些最及时、最具创意的回应来自那些直接遭受环境困境的当地人。alongside“与……并排”;offshore“离岸”;underneath“在下面”;firsthand“直接地”。
四 书面表达 >>
[2025浙江绍兴一模]假定你是校科学社团负责人李华,下月社团将举行“奇思妙想(Blue - sky Thinking)”创新营活动。请你给英国朋友Chris写一封邮件,请他就活动方案提出意见,内容包括:
(1)介绍方案;
(2)征询建议。
注意:写作词数应为80个左右。
答案: 【征徇建议】
时态:以一般现在时和一般将来时为主
人称:以第三人称为主
谋篇布局:第一段:介绍写信目的;第二段:详细介绍活动内容;第三段:寻求建议,期待反馈
【范文赏读】
Dear Chris,
I hope this email finds you well. Aiming to spark students' curiosity and foster their creativity (动词 - ing短语作状语), we are organizing a science camp themed “Blue - sky Thinking” next month. I'm writing to seek your advice on the plan for the camp.
As scheduled, the camp will offer a rich blend of activities. The camp will kick off with a lecture delivered by a renowned scientist, whose remarkable insights are sure to encourage the participants to contribute innovative ideas(定语从句). Following that, AI enthusiasts from the club will also share their original designs to make the camp experience more enjoyable and inspiring.
Given your experience and keen eye for innovation(过去分词短语作状语), we are eager to receive your feedback on the plan. Best wishes!
Yours sincerely,
Li Hua

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭