2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天星教育金考卷一轮复习单元滚动双测卷英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第100页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
C
[2025重庆期中]Stepping into the No. 1 streetcar of Antwerp can be jaw - dropping. Commuters(通勤者) find out that the entire interior of the vehicle has been turned into a garden, with plants hanging from the ceilings and the walls between the windows. Upon entering the train, they are greeted by a staff member who explains the initiative to them. After that, they can take their seats and enjoy the ride amidst the greenery.
The unusual action is part of the Neighbourhood in Bloom initiative by the district council, which aims to inspire residents to try out gardening and participate in making their surroundings greener and healthier. After all, if the 35 - metre - long tube of a streetcar can become an imaginative forest, why can't any other surface that you could think of?
If interested to try out their green thumb, people living in the central district can request free façade(正面) gardens, green garlands and tree sections, according to district alderman Tom Van den Borne.
The streetcar is, in fact, a new edition of the initiative after last year it was considered successful. The result was the creation of more than 200 façade gardens, 170 tree sections and more than 100 green garlands. The entire initiative is giving people a unique chance to turn into urban gardeners and really take a commitment to transforming their neighbourhoods. The district is responsible for creating the gardens, while the residents are responsible for the care and feeding of the garden.
Urban gardens are a boon. Urban areas are often heat islands—places with higher temperatures than surrounding areas due to human infrastructure and activity. Filling cities with trees helps reduce heat island effects by providing shade and returning water from the land to the atmosphere. Access to green spaces leads to improved mental and physical health, safer driving, and greater productivity.
Creating your own urban green space is easy thanks to initiatives like Neighbourhood in Bloom. So, if you have a green thumb, plant a garden and enjoy all the benefits that an urban garden has to offer.
28. What can we know about the No. 1 streetcar?
A. It is a marketing strategy to attract more tourists.
B. It has faced opposition from streetcar commuters.
C. It serves as a demonstration to inspire urban greening.
D. It is a pilot project to test new public transportation designs.
29. What is the public's attitude towards the Neighbourhood in Bloom initiative?
A. Unclear. B. Doubtful.
C. Favorable. D. Intolerant.
30. What does the underlined word “boon” in paragraph 5 mean?
A. Benefit. B. Mission.
C. Dream. D. Luxury.
31. What is the text mainly about?
A. Antwerp's national gardening month.
B. The benefits of urban gardens for health.
C. Antwerp's initiative to green urban areas.
D. A temporary streetcar turned into a forest.
[2025重庆期中]Stepping into the No. 1 streetcar of Antwerp can be jaw - dropping. Commuters(通勤者) find out that the entire interior of the vehicle has been turned into a garden, with plants hanging from the ceilings and the walls between the windows. Upon entering the train, they are greeted by a staff member who explains the initiative to them. After that, they can take their seats and enjoy the ride amidst the greenery.
The unusual action is part of the Neighbourhood in Bloom initiative by the district council, which aims to inspire residents to try out gardening and participate in making their surroundings greener and healthier. After all, if the 35 - metre - long tube of a streetcar can become an imaginative forest, why can't any other surface that you could think of?
If interested to try out their green thumb, people living in the central district can request free façade(正面) gardens, green garlands and tree sections, according to district alderman Tom Van den Borne.
The streetcar is, in fact, a new edition of the initiative after last year it was considered successful. The result was the creation of more than 200 façade gardens, 170 tree sections and more than 100 green garlands. The entire initiative is giving people a unique chance to turn into urban gardeners and really take a commitment to transforming their neighbourhoods. The district is responsible for creating the gardens, while the residents are responsible for the care and feeding of the garden.
Urban gardens are a boon. Urban areas are often heat islands—places with higher temperatures than surrounding areas due to human infrastructure and activity. Filling cities with trees helps reduce heat island effects by providing shade and returning water from the land to the atmosphere. Access to green spaces leads to improved mental and physical health, safer driving, and greater productivity.
Creating your own urban green space is easy thanks to initiatives like Neighbourhood in Bloom. So, if you have a green thumb, plant a garden and enjoy all the benefits that an urban garden has to offer.
28. What can we know about the No. 1 streetcar?
A. It is a marketing strategy to attract more tourists.
B. It has faced opposition from streetcar commuters.
C. It serves as a demonstration to inspire urban greening.
D. It is a pilot project to test new public transportation designs.
29. What is the public's attitude towards the Neighbourhood in Bloom initiative?
A. Unclear. B. Doubtful.
C. Favorable. D. Intolerant.
30. What does the underlined word “boon” in paragraph 5 mean?
A. Benefit. B. Mission.
C. Dream. D. Luxury.
31. What is the text mainly about?
A. Antwerp's national gardening month.
B. The benefits of urban gardens for health.
C. Antwerp's initiative to green urban areas.
D. A temporary streetcar turned into a forest.
答案:
28.C 细节理解题。根据第一段内容和第二段“The unusual action...aims to inspire residents to try out gardening and participate in making their surroundings greener and healthier...that you could think of?"可知,安特卫普的1号有轨电车内已经变成了花园,这一不同寻常的行动旨在激励居民尝试园艺,并参与使他们的环境更绿、更健康的园艺活动。由此可知,安特卫普的1号有轨电车是一个鼓励城市绿化的示范。
29.C 推理判断题。根据第四段“The streetcar is...feeding of the garden”可知,这个有轨电车是继去年被认为是成功的倡议之后的一个新版本。其结果是创造了200多个正面花园,170个树木区和100多个绿色花环。整个活动给了人们一个独特的机会,让他们变成城市园丁,并真正致力于改变他们的社区。结合这一成就可知,公众支持这一倡议。
30.A 词义猜测题。根据第五段的“Filling cities with trees helps reduce heat island effects...improved mental and physical health, safer driving, and greater productivity”可知,此处介绍了城市花园带来的好处:有助于减少热岛效应、改善身心健康、带来更安全的驾驶和更高的生产力。由此可知,城市花园给人们带来了诸多好处,对人们来说城市花园是一种福祉、益处。故画线词意为“非常有用的东西,益处”,故选A项。
31.C 主旨大意题。结合全文可知,文章通过介绍比利时安特卫普市通过将电车变成移动花园的创新方式引出Neighbourhood in Bloom倡议,该倡议鼓励市民参与园艺活动,以此美化城市。
29.C 推理判断题。根据第四段“The streetcar is...feeding of the garden”可知,这个有轨电车是继去年被认为是成功的倡议之后的一个新版本。其结果是创造了200多个正面花园,170个树木区和100多个绿色花环。整个活动给了人们一个独特的机会,让他们变成城市园丁,并真正致力于改变他们的社区。结合这一成就可知,公众支持这一倡议。
30.A 词义猜测题。根据第五段的“Filling cities with trees helps reduce heat island effects...improved mental and physical health, safer driving, and greater productivity”可知,此处介绍了城市花园带来的好处:有助于减少热岛效应、改善身心健康、带来更安全的驾驶和更高的生产力。由此可知,城市花园给人们带来了诸多好处,对人们来说城市花园是一种福祉、益处。故画线词意为“非常有用的东西,益处”,故选A项。
31.C 主旨大意题。结合全文可知,文章通过介绍比利时安特卫普市通过将电车变成移动花园的创新方式引出Neighbourhood in Bloom倡议,该倡议鼓励市民参与园艺活动,以此美化城市。
查看更多完整答案,请扫码查看