2025年5年中考3年模拟英语北京专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟英语北京专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟英语北京专版》

例 [2022北京节选]Working Out through Online Videos
Physical exercise is good for our mind, body and spirit. Today, working out through online videos is becoming very popular. Since the Internet is widely used, it’s very easy for us to do so. That means we can work out anytime anywhere.
... Another friend of mine, Michael, told me that workout videos let him feel so comfortable. “I have a fear of working out at the gym(健身房), because I don’t like being watched by others. Working out at home makes working out much more enjoyable,” he said.
...
“Without being with someone in person, you will be less willing(愿意的) to work out to your best. Working out at the gym allows you to have advice in real time and get pushed harder,” my sister said to me. “Well, if you really want to have a try, first, choose proper programs or videos. That’s very important. And then ask your friends for advice. Their experiences can give you a good insight into what you can expect. Anyway, don’t be addicted (沉迷的) to it. You should try different ways to work out to be healthy.”
At her suggestions, I finally followed an online workout program with personalized help that is held for three months. After the first period of training, I felt it very practical and helpful when I put in the right amount of work along with a strong will. ...
1.Which way to work out is becoming very popular today?
2.Why does Michael dislike working out at the gym?
3.What is the problem of working out without someone else in person?
4.How did the writer feel about his first period of training?
答案: 题1答案
Working out through online videos.
(问题和对应句都是“主系表”结构,原句的主语对应问题的疑问词组which way,可直接作为回答)
题2答案
Because he doesn't like being watched by others.
(问题的疑问词是why,回答应是because引导的句子;问题与原文人称不同,回答需要作相应调整)
题3答案
People will be less willing to work out to their best.
(原文对应句是直接引语,回答时要进行人称转换)
题4答案
Very practical and helpful.
(问题的疑问词是how,谓语动词是feel,直接回答原文对应句中表示感受的内容)
例 [2022北京改编]Working Out through Online Videos
Physical exercise is good for our mind, body and spirit. Today, working out through online videos is becoming very popular. Since the Internet is widely used, it’s very easy for us to do so. That means we can work out anytime anywhere.
... Another friend of mine, Michael, told me that workout videos let him feel so comfortable. “I have a fear of working out at the gym(健身房), because I don’t like being watched by others. Working out at home makes working out much more enjoyable,” he said.
...
“Without being with someone in person, you will be less willing(愿意的) to work out to your best. Working out at the gym allows you to have advice in real time and get pushed harder,” my sister said to me. ...
... Compared with going to the gym, using online videos to work out is a much cheaper and time - saving choice. But it can be difficult sometimes when I’m too lazy or too busy to stick to it.
1.Would you like to follow online videos to work out? Why or why not? (please give two reasons)
2.What do you think of working out through online videos? Why? (please give two reasons)
答案: 题1答案 **答法1**:Yes. ①Because it allows me to work out anytime anywhere ②without being watched by others at the gym. ③Besides, working out through online videos is much cheaper and time - saving. **答法2**:No. ①Because I will be less willing to work out to my best ②and I won't get advice in real time or get pushed harder. ③Sometimes I can be too lazy or too busy to stick to it.
题2答案 I think it is (not) a good idea. (原因同上)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭