第42页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
[2023北京C篇节选]Another effective solution is starting programs to reduce(减少) food waste. Stores and buyers can try their best to be creative in food waste reduction. For example, (C选项对应原文) stores can provide customers with instructions telling them how to make full use of food. Buyers can try not fixing their eyes only on food of the best quality(质量). (B选项对应原文) Sometimes, the food of non-top quality is also good enough to eat, or can be bought and then used to make delicious dishes.
(D选项对应原文) One of the hardest solutions to achieve is for each and every one to buy and prepare food with a plan of their own so that less food is wasted. Challenging as it is, the use of meal plans in preparing food can play an important role in ending food waste in the family.
(A选项对应原文) Food recycling is one of the known solutions. Efforts are now already in progress. Food that is not safe for humans to eat is recycled into other products such as animal feeds and clothing. Yet, there is still a long way to go and much for improvement in this area.
问:What can we learn from the passage?
A. Food recycling has been hugely successful.
B. Buyers should give up non-top quality food.
C. Stores should train people to make delicious dishes.
D. Meal plans in the family are hard to put into practice.
解题步骤:
Step 1 画出选项关键词,根据关键词找到ABCD四个选项对应的原文内容。
Step 2 比对选项及其对应的原文内容,判断选项正误。
A选项对应的原文提到“食物回收的相关工作已经在进行中”,并没有说已经取得了巨大成功,故A项错误;
B选项对应原文是说“有时非顶级食品也很好吃,也能用来做美食”,而不是说应该放弃,故B项错误;
C选项对应原文是说“商店应该为顾客提供指导,告诉人们如何充分利用食物”,而不是“培训人们做美食”,故C项错误;
D选项对应原文提到“最难以实现的解决方法之一是按计划购买和准备食物”,与该选项意思相符,故D项正确。
(D选项对应原文) One of the hardest solutions to achieve is for each and every one to buy and prepare food with a plan of their own so that less food is wasted. Challenging as it is, the use of meal plans in preparing food can play an important role in ending food waste in the family.
(A选项对应原文) Food recycling is one of the known solutions. Efforts are now already in progress. Food that is not safe for humans to eat is recycled into other products such as animal feeds and clothing. Yet, there is still a long way to go and much for improvement in this area.
问:What can we learn from the passage?
A. Food recycling has been hugely successful.
B. Buyers should give up non-top quality food.
C. Stores should train people to make delicious dishes.
D. Meal plans in the family are hard to put into practice.
解题步骤:
Step 1 画出选项关键词,根据关键词找到ABCD四个选项对应的原文内容。
Step 2 比对选项及其对应的原文内容,判断选项正误。
A选项对应的原文提到“食物回收的相关工作已经在进行中”,并没有说已经取得了巨大成功,故A项错误;
B选项对应原文是说“有时非顶级食品也很好吃,也能用来做美食”,而不是说应该放弃,故B项错误;
C选项对应原文是说“商店应该为顾客提供指导,告诉人们如何充分利用食物”,而不是“培训人们做美食”,故C项错误;
D选项对应原文提到“最难以实现的解决方法之一是按计划购买和准备食物”,与该选项意思相符,故D项正确。
答案:
查看更多完整答案,请扫码查看