2025年广东英语高分突破复现式周周练九年级英语全一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年广东英语高分突破复现式周周练九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年广东英语高分突破复现式周周练九年级英语全一册人教版》

Like most people, you usually start work with the hope of being as quick as possible. Yet, as the time goes on, you find your task list grows. What you set out to achieve in the beginning seems to get pushed to the side.
Many of us don't have a process to prioritize(按重要性排列)tasks and always feel like we're playing catch - up. We fail to decide what's the most important task. But we can get ahead of the task or stay on top of time limit with some simple methods to set priorities and make a plan to manage our workload.
Here's a simple way to prioritize our daily tasks and focus on the work that matters most. Of all the things we now have the energy for, do the thing we're normally least likely to do.
Doing something we seldom do is energizing. You do a behavior like washing your windows that you never do. Getting our body moving gives us energy and can improve our focus.
Unfamiliar behaviors often provide more chances to help us grow than familiar ones. When I write for a new publication, it's with a new editor. I get different feedback. I need to change my style to match the style of that publication, so I develop my skills.
Priorities are great. Knowing our priorities reduces stress, helps us focus and can also improve productivity and time management. But remember to be realistic about how much work we can actually do each day. When we prioritize our work properly, we're sure to have a good day.
( ) 1. People usually start work ______.
A. with the hope of playing catch - up
B. to find their task list grows
C. with the hope of being as quick as possible
D. to push the goals that were set out in the beginning to the side
( ) 2. What does the underlined word “likely” in this passage mean?
A. Expected. B. Polite. C. Proud. D. Suitable.
( ) 3. What does the author think of getting our body moving?
A. It helps to develop our writing skills.
B. It gives us different feedback to change the style.
C. It provides more chances to help us grow.
D. It gives us energy and can improve our focus.
( ) 4. Which of the following is NOT the advantages of knowing priorities?
A. It helps us focus on the task we do.
B. It tells us how much work we can do.
C. It can improve time management.
D. Knowing our priorities reduces stress.
( ) 5. What is the main purpose of the passage?
A. To introduce a simple way of prioritizing our daily tasks.
B. To help people know what things people are unlikely to do.
C. To share some familiar and unfamiliar behaviors with us.
D. To tell us to push the goals that were set out in the beginning to the side.
答案: 1. C 细节理解题。根据第一段一句“Like most people, you usually start work with the hope of being as quick as possible.”可知答案选 C。
2. A 词义猜测题。画线单词在文中第三段最后一句。根据第四段第一句“Doing something we seldom do is energizing.”可知,做一些我们很少做的事就会让人充满活力,因而可推知画线单词所在句的句意是“做我们通常最不可能做的事情”。所以 likely 的意思是“可能的;被预料的”。
3. D 细节理解题。根据第四段最后一句“Getting our body moving gives us energy and can improve our focus.”可知选 D。
4. B 细节理解题。从最后一段第二句“Knowing our priorities reduces stress, helps us focus and can also improve productivity and time management.”可知,A、C、D 项均有提到,唯独 B 项未提及。故本题选 B。
5. A 推理判断题。根据第三段“Here's a simple way to prioritize our daily tasks and focus on the work that matters most.”可知,本文的写作目的是向读者介绍一种可以优先处理我们日常任务的方法。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭