第131页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
主题:应用在农业中的高科技 词数:252 难度:★★★☆☆ 限时:6 min 正确率:___/5
High - tech farming
Being a farmer is a lot of work. You spend all the day outdoors. Luckily, smart technology is making its way down to the farm. Drones (无人机), driverless tractors (无人驾驶拖拉机) and apps—how are these technologies changing one of the world's oldest jobs? Let's take a look.
• Drones
When we talk about drones, we may think of shooting fancy videos. However, these eyes in the sky can also help farmers to watch their crops, find pests and make sure that water is being used well. Drones can also help humans do lots of physical work.
• Driverless tractors
The driverless car is an exciting new technology. The same technology can help farmers plant and harvest (收割)! Smart Ag is a US company that produces driverless tractors. The tractors have sensors, radar and GPS. There are now driverless tractors that can work in fields around the clock.
• The irrigation (灌溉) app
One of the most important jobs of a farmer is to make sure that plants get water. A new smartphone app called Smart Irrigation can help. The app uses GPS technology to tell farmers when to water their crops. It connects with the closest weather station to learn about the local rainfall, and then estimates (估计) how much water the plants need each day. It's not just for farmers. People at home can also use it to decide when to water their garden.
( ) 1. How many kinds of high - tech farming are mentioned (提及) in this passage?
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
( ) 2. Drones can help farmers do the following things EXCEPT ________.
A. watching their crops B. finding pets
C. making sure water is being used well D. finding pests
( ) 3. According to the passage, what do driverless tractors have?
A. Sensors, radar and GPS. B. VR, GPS and AI.
C. AI, sensors and radar. D. Sensors, radar and VR.
( ) 4. The irrigation app is to ________.
A. connect the plants with the weather station
B. estimate the local rainfall from the weather station
C. tell farmers how to water their garden
D. tell farmers when to water their crops
( ) 5. Where can we probably read this passage?
A. From a science fiction. B. From a science magazine.
C. From a guide book. D. From a picture book.
High - tech farming
Being a farmer is a lot of work. You spend all the day outdoors. Luckily, smart technology is making its way down to the farm. Drones (无人机), driverless tractors (无人驾驶拖拉机) and apps—how are these technologies changing one of the world's oldest jobs? Let's take a look.
• Drones
When we talk about drones, we may think of shooting fancy videos. However, these eyes in the sky can also help farmers to watch their crops, find pests and make sure that water is being used well. Drones can also help humans do lots of physical work.
• Driverless tractors
The driverless car is an exciting new technology. The same technology can help farmers plant and harvest (收割)! Smart Ag is a US company that produces driverless tractors. The tractors have sensors, radar and GPS. There are now driverless tractors that can work in fields around the clock.
• The irrigation (灌溉) app
One of the most important jobs of a farmer is to make sure that plants get water. A new smartphone app called Smart Irrigation can help. The app uses GPS technology to tell farmers when to water their crops. It connects with the closest weather station to learn about the local rainfall, and then estimates (估计) how much water the plants need each day. It's not just for farmers. People at home can also use it to decide when to water their garden.
( ) 1. How many kinds of high - tech farming are mentioned (提及) in this passage?
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
( ) 2. Drones can help farmers do the following things EXCEPT ________.
A. watching their crops B. finding pets
C. making sure water is being used well D. finding pests
( ) 3. According to the passage, what do driverless tractors have?
A. Sensors, radar and GPS. B. VR, GPS and AI.
C. AI, sensors and radar. D. Sensors, radar and VR.
( ) 4. The irrigation app is to ________.
A. connect the plants with the weather station
B. estimate the local rainfall from the weather station
C. tell farmers how to water their garden
D. tell farmers when to water their crops
( ) 5. Where can we probably read this passage?
A. From a science fiction. B. From a science magazine.
C. From a guide book. D. From a picture book.
答案:
1. C 细节理解题。根据文章三个小标题,Drones 无人机;Driverless tractors 无人驾驶拖拉机;The irrigation app 灌溉应用程序;可知文章提到了三种农业高新技术。故选 C。
2. B 细节理解题。根据第二段第二行“help farmers to watch their crops, find pests and make sure that water is being used well.”可知,只有 B 未提及,故选 B。
3. A 细节理解题。根据第三段第二行“The tractors have sensors, radar and GPS.”可知选 A。
4. D 细节理解题。根据第四段第二行“The app uses GPS technology to tell farmers when to water their crops.”可知,本题选 D。
5. B 推理判断题。a science fiction 科幻小说;a science magazine 科学杂志;a guide book 旅游指南;a picture book 绘本。通过阅读文章可知,本文主要介绍高新技术农业,最有可能出现在科学杂志里,故选 B。
2. B 细节理解题。根据第二段第二行“help farmers to watch their crops, find pests and make sure that water is being used well.”可知,只有 B 未提及,故选 B。
3. A 细节理解题。根据第三段第二行“The tractors have sensors, radar and GPS.”可知选 A。
4. D 细节理解题。根据第四段第二行“The app uses GPS technology to tell farmers when to water their crops.”可知,本题选 D。
5. B 推理判断题。a science fiction 科幻小说;a science magazine 科学杂志;a guide book 旅游指南;a picture book 绘本。通过阅读文章可知,本文主要介绍高新技术农业,最有可能出现在科学杂志里,故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看