第1页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
主题:神奇的“水花消失术” 词数:214 难度:★★★☆☆ 限时:7min 正确率:___/5
Quan Hongchan is a Chinese diver who has won national and Olympic championships. She was born in 2007, in the rural village of Maihe. Quan began diving (跳水) when she was seven years old. She joined the diving team of Guangdong Province in 2018.
Quan has taken part in two Olympics and has got good grades. For example, at the 2020 Summer Olympics, she won the gold medal in the individual 10 - metre platform event. At the 2024 Summer Olympics, Quan won the gold medal in the individual 10 - metre platform event again and, alongside her teammate Chen Yuxi, also won gold in the 10 - metre synchronized diving (双人跳水).
Quan's dives have been notable for scoring a perfect 10 and producing minimal water splash (水花). A new Chinese phrase was created to describe her performance—“water splash disappearance technique”.
It's easy to overlook that Quan is still on the brink of adulthood, just half a year before her 18th birthday. When she won her third Olympic gold on Tuesday, her second in Paris, Quan attended the press conference, wearing a pair of novelty glasses. She might not be the first Chinese diver to take the sport by storm, but she is definitely the first to have Olympic gold around her neck and Olympic rings over her eyes.
( ) 1. When did Quan join the diving team of Guangdong Province?
A. At the age of 7. B. At the age of 11.
C. At the age of 14. D. At the age of 18.
( ) 2. 新考法 写作手法题 How does the writer develop Paragraph 2?
A. By listing numbers. B. By giving examples.
C. By telling stories. D. By asking questions.
( ) 3. From Paragraph 3, we can know that Quan's performance is ____________.
A. boring B. relaxing
C. embarrassing D. excellent
( ) 4. How many Olympic gold medals has Quan got totally so far?
A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.
( ) 5. What is the best title for the passage?
A. A Good Diver—Quan Hongchan B. The 2024 Summer Olympics
C. The Best Teammate—Chen Yuxi D. The Ways of Producing Minimal Splash
Quan Hongchan is a Chinese diver who has won national and Olympic championships. She was born in 2007, in the rural village of Maihe. Quan began diving (跳水) when she was seven years old. She joined the diving team of Guangdong Province in 2018.
Quan has taken part in two Olympics and has got good grades. For example, at the 2020 Summer Olympics, she won the gold medal in the individual 10 - metre platform event. At the 2024 Summer Olympics, Quan won the gold medal in the individual 10 - metre platform event again and, alongside her teammate Chen Yuxi, also won gold in the 10 - metre synchronized diving (双人跳水).
Quan's dives have been notable for scoring a perfect 10 and producing minimal water splash (水花). A new Chinese phrase was created to describe her performance—“water splash disappearance technique”.
It's easy to overlook that Quan is still on the brink of adulthood, just half a year before her 18th birthday. When she won her third Olympic gold on Tuesday, her second in Paris, Quan attended the press conference, wearing a pair of novelty glasses. She might not be the first Chinese diver to take the sport by storm, but she is definitely the first to have Olympic gold around her neck and Olympic rings over her eyes.
( ) 1. When did Quan join the diving team of Guangdong Province?
A. At the age of 7. B. At the age of 11.
C. At the age of 14. D. At the age of 18.
( ) 2. 新考法 写作手法题 How does the writer develop Paragraph 2?
A. By listing numbers. B. By giving examples.
C. By telling stories. D. By asking questions.
( ) 3. From Paragraph 3, we can know that Quan's performance is ____________.
A. boring B. relaxing
C. embarrassing D. excellent
( ) 4. How many Olympic gold medals has Quan got totally so far?
A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.
( ) 5. What is the best title for the passage?
A. A Good Diver—Quan Hongchan B. The 2024 Summer Olympics
C. The Best Teammate—Chen Yuxi D. The Ways of Producing Minimal Splash
答案:
1.B细节理解题。根据第一段“ born in 2007”和“ She joined the
diving team of Guangdong Province in 2018.”可知全红婵在11
岁的时候进入广东省队。故选B。
2.B推理判断题。根据第二段“ For example ...”可知作者列举
了两届奥运会一东京奥运会和巴黎奥运会,由此可推知,作
者通过举例来展开第二段。故选B。
3.D推理判断题。根据第三段“ scoring a perfect 10”和“ water
splash disappearance technique ”可知,全红婵的表演非常优秀。
故选D
4.B细节理解题。根据最后一段第二句中“ When she won her
third Olympic gold on Tuesday ”可知,到目前为止全红婵一共获
得了三枚奥运金牌。故选B。
5.A主旨大意题。通读全文可知,文章介绍了会“水花消失
术”的跳水冠军−全红婵。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看