第99页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
主题:发展友谊的建议 词数:256 难度:★★★★☆ 限时:7 min 正确率:______/5
Having friends may keep you healthier and help you deal with stress. We often hear some famous sentences in poems like “A bosom friend afar brings a distant land near.” It is really touching. Some studies show that people with close friends have a greater ability to fight illness than those people who are alone. But how to develop friendship? Here is some advice for you.
Make friendship a priority. Find the time to be with friends even if it means letting the dishes unwashed for a while. When you can't get together, use the phone to keep in touch.
Open up to close friends. Keeping a deep friendship requires “heartfelt” intimacy (亲密). Don't be afraid to show your inner fear and disappointment. Listen to your friends when they have problems, but offer advice only when they want. Help raise friends' self - esteem (自尊) when they are sad about a bad grade, or other such events.
Have different activities for different friends, such as going to the movies or joining a soccer club.
Take part in group activities. They are good chances to meet others with similar interests.
Don't wait for a friend to ask for help. When a friend has the flu, offer to go to the drugstore or help them with the lessons they missed during the time when they asked for leave.
Never take a friendship for granted (理所当然). Friendship needs care and patience. Become a joiner. Consider more for your friends.
Talk to strangers. Conversations starting in museums, libraries, or bookstores can lead to firm friendship.
( ) 1. 跨学科知识 Which is the correct translation of the underlined sentence in the passage?
A. 海内存知己,天涯若比邻。 B. 枯藤老树昏鸦,小桥流水人家。
C. 学海无涯苦作舟,书山有路勤为径。 D. 问渠那得清如许,为有源头活水来。
( ) 2. What does the underlined word “priority” in the second paragraph mean?
A. A thing you need to deal with first. B. A thing that is the least important.
C. A thing that is interesting. D. A thing that is different.
( ) 3. According to the passage, you'd better offer advice to your friends ______.
A. at any moment B. only when they are happy
C. only when they want it D. only when you are sad
( ) 4. To develop friendship, what shouldn't you do according to the passage?
A. Make friendship a priority. B. Open up to close friends.
C. Never take a friendship for granted. D. Take a friendship for granted.
( ) 5. Where can you read this passage?
A. In a science magazine. B. In a travel magazine.
C. In a school newspaper. D. In a sports newspaper.
Having friends may keep you healthier and help you deal with stress. We often hear some famous sentences in poems like “A bosom friend afar brings a distant land near.” It is really touching. Some studies show that people with close friends have a greater ability to fight illness than those people who are alone. But how to develop friendship? Here is some advice for you.
Make friendship a priority. Find the time to be with friends even if it means letting the dishes unwashed for a while. When you can't get together, use the phone to keep in touch.
Open up to close friends. Keeping a deep friendship requires “heartfelt” intimacy (亲密). Don't be afraid to show your inner fear and disappointment. Listen to your friends when they have problems, but offer advice only when they want. Help raise friends' self - esteem (自尊) when they are sad about a bad grade, or other such events.
Have different activities for different friends, such as going to the movies or joining a soccer club.
Take part in group activities. They are good chances to meet others with similar interests.
Don't wait for a friend to ask for help. When a friend has the flu, offer to go to the drugstore or help them with the lessons they missed during the time when they asked for leave.
Never take a friendship for granted (理所当然). Friendship needs care and patience. Become a joiner. Consider more for your friends.
Talk to strangers. Conversations starting in museums, libraries, or bookstores can lead to firm friendship.
( ) 1. 跨学科知识 Which is the correct translation of the underlined sentence in the passage?
A. 海内存知己,天涯若比邻。 B. 枯藤老树昏鸦,小桥流水人家。
C. 学海无涯苦作舟,书山有路勤为径。 D. 问渠那得清如许,为有源头活水来。
( ) 2. What does the underlined word “priority” in the second paragraph mean?
A. A thing you need to deal with first. B. A thing that is the least important.
C. A thing that is interesting. D. A thing that is different.
( ) 3. According to the passage, you'd better offer advice to your friends ______.
A. at any moment B. only when they are happy
C. only when they want it D. only when you are sad
( ) 4. To develop friendship, what shouldn't you do according to the passage?
A. Make friendship a priority. B. Open up to close friends.
C. Never take a friendship for granted. D. Take a friendship for granted.
( ) 5. Where can you read this passage?
A. In a science magazine. B. In a travel magazine.
C. In a school newspaper. D. In a sports newspaper.
答案:
1. A 推理判断题。根据上文提到的“friends”以及画线句中所提到的“friend”可知该诗句和友情有关,故“海内存知己,天涯若比邻”符合题意。
2. A 词义猜测题。从后文“Find the time to be with friends even if it means letting the dishes unwashed for a while.”可知,即使是不洗碗,也要抽时间和朋友待在一起,所以可推断 priority 指的是“优先”,即首先要做的事,故答案选 A。
3. C 细节理解题。根据第三段中的“Listen to your friends when they have problems, but offer advice only when they want.”可知答案选 C。
4. D 细节理解题。根据倒数第二段中的“Never take a friendship for granted.”可知答案选 D。
5. C 推理判断题。本文讲述的是如何发展友谊,文中提到学生社团,学生课程等细节,故出处应该是学校的报纸,答案选 C。
2. A 词义猜测题。从后文“Find the time to be with friends even if it means letting the dishes unwashed for a while.”可知,即使是不洗碗,也要抽时间和朋友待在一起,所以可推断 priority 指的是“优先”,即首先要做的事,故答案选 A。
3. C 细节理解题。根据第三段中的“Listen to your friends when they have problems, but offer advice only when they want.”可知答案选 C。
4. D 细节理解题。根据倒数第二段中的“Never take a friendship for granted.”可知答案选 D。
5. C 推理判断题。本文讲述的是如何发展友谊,文中提到学生社团,学生课程等细节,故出处应该是学校的报纸,答案选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看