2025年广东英语高分突破复现式周周练九年级英语全一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年广东英语高分突破复现式周周练九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年广东英语高分突破复现式周周练九年级英语全一册人教版》

主题:如何对抗焦虑 词数:266 难度:★★★☆☆ 限时:6 min 正确率:____/5
①Everyone feels anxious (焦虑的) sometimes. It often causes the heart to beat faster. Many people have rapid breathing when they're anxious. They might even notice parts of their body shaking.
②There are some steps anyone can take to manage anxiety. When you're anxious, try taking a few slow and deep breaths. Doing yoga (瑜伽) or Tai Chi might also help.
③A good way to fight anxiety is to ▲. What's going well in your life? What's your happiest memory? What's one small good thing that happened today? Thinking of these things when you feel anxious can help you feel better.
④Spending some time outside is another great way to fight anxiety if you're someone who feels at peace in nature. Many people find that going on nature walks helps them feel calm. You could try riding a bike or visiting a local park.
⑤Another way to reduce anxiety is to spend time with people you love. Watch a movie or play a board game with your family. Talk to friends on the phone or online. It may surprise you how much this can help you!
⑥It's also important to talk about how you're feeling with someone you trust, like a parent or a teacher. This can help you understand its cause and learn to manage it. You can also write down your thoughts or draw a picture to express your feelings.
⑦Have you ever felt anxious? Next time you experience this feeling, try these ways of calming yourself down. It may take some time to find out what works best for you.
( ) 1. What can we know according to Paragraph 1?
A. Anxiety is caused by physical illness.
B. Everyone experiences anxiety at some point.
C. Only a small number of people experience anxiety.
D. Anxiety is only experienced by those with some physical problems.
( ) 2. 内容还原题 Which of the following can be put in “ ▲ ” in Paragraph 3?
A. cook a delicious dinner B. watch a great movie alone
C. make plans with your friend D. think of the good things in life
( ) 3. What does the underlined word “this” in Paragraph 5 refer to?
A. Spending some time outside. B. Doing yoga or Tai Chi.
C. Taking a few slow and deep breaths. D. Spending time with people you love.
( ) 4. 新考法 文章结构题 Which of the following best shows the structure of the passage?
A. ①/②/③④⑤⑥⑦ B. ①/②③④⑤/⑥/⑦
C. ①②/③④/⑤⑥⑦ D. ①②/③④⑤/⑥⑦
( ) 5. What's the purpose of the passage?
A. To explain what causes anxiety.
B. To introduce scientists' studies on anxiety.
C. To provide advice on dealing with anxiety.
D. To show the relationship between anxiety and health.
答案: 1.B 细节理解题。根据“Everyone feels anxious(焦虑的) sometimes.”可知,每个人都会有感到焦虑的时候。故选B。2.D 推理判断题。根据“What’s going well in your life? What’s your happiest memory? What’s one small good thing that happened today? Thinking of these things when you feel anxious can help you feel better.”可知,本段主要讲述了回忆生活中美好的事情能帮助你战胜焦虑。故选D。3.D 代词指代题。根据“Another way to reduce anxiety is to spend time with people you love.”可知,本段主要讲述了和你爱的人一起共度时光是另外一种可以减轻焦虑的方式。所以this指代“和你爱的人一起共度时光”。故选D。4.B 文章结构题。结合每段内容可知,文章是总分总结构,第一段提出了每个人都会有焦虑的时候;第二、三、四、五、六段介绍了处理焦虑的方法;最后一段总结全文,指出下次感到焦虑的时候可以试试以上方法。所以文章结构为:总 - 分 - 分 - 分 - 分 - 分 - 总。故选B。5.C 推理判断题。根据“There are some steps anyone can take to manage anxiety.”及结合文章内容可知,本文针对焦虑的问题给出了一些方法,故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭