第51页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
主题:老牌国货“翻红” 词数:240 难度:★★★☆☆ 限时:7min 正确率:______/5
Bee & Flower was once a well - known hair care brand in China. Many brands like this have stepped off the stage because young people don't know about them. But recently, some old Chinese brands have made a comeback. It's a good start, but there's more to it.
Many Chinese brands took their chance by selling products through livestreaming (直播). They also helped sell each other's products. For example, hosts of sports brand Erke washed their hair with Bee & Flower shampoo on September 13, 2023.
Liu Xing, from Beijing, said she bought the hair care products after learning about their quality and the brand's history last week. “The packaging (包装) of these products may not be as nice as those of big brands, and the companies may not be able to pay for the expensive ads, but the quality of the products and their prices surprised me. I wish I'd known about these old Chinese brands earlier,” Liu said.
▲ Why? For one thing, they think that the products of these Chinese brands are good to use and don't cost much. Also, it makes buyers feel proud. They can help these old brands “come back to life” by buying these products.
However, livestreaming events should only be a start. How can brands keep alive? The answer is good products with good prices. The brands should turn people's trust into a reason to make their products better.
( ) 1. What does the underlined phrase “made a comeback” in Paragraph 1 mean?
A. Come back from abroad. B. Given a reply.
C. Set up a new company. D. Become popular again.
( ) 2. What gave Bee & Flower a chance to sell their products?
A. The development of online shopping. B. Its good - looking packaging.
C. Help from foreign brands. D. Its expensive ads.
( ) 3. What can we know from Paragraph 2 and Paragraph 3?
A. Bee & Flower is always a well - known hair care brand.
B. Liu Xing thinks that China has good products with good prices.
C. The packaging of Erke's products is better than other big brands.
D. Many Chinese brands only sell their own products through livestreaming.
( ) 4. 内容还原题 Which of the following can be put in “ ▲ ” in Paragraph 4?
A. Companies can't pay for the ads.
B. Users don't like the Chinese brands.
C. Many people can't stop buying these products.
D. Young people don't trust foreign brands anymore.
( ) 5. The writer thinks the most important thing for old brands is to ____________.
A. change ways of selling B. have good quality
C. make fantastic ads D. make products cheaper
Bee & Flower was once a well - known hair care brand in China. Many brands like this have stepped off the stage because young people don't know about them. But recently, some old Chinese brands have made a comeback. It's a good start, but there's more to it.
Many Chinese brands took their chance by selling products through livestreaming (直播). They also helped sell each other's products. For example, hosts of sports brand Erke washed their hair with Bee & Flower shampoo on September 13, 2023.
Liu Xing, from Beijing, said she bought the hair care products after learning about their quality and the brand's history last week. “The packaging (包装) of these products may not be as nice as those of big brands, and the companies may not be able to pay for the expensive ads, but the quality of the products and their prices surprised me. I wish I'd known about these old Chinese brands earlier,” Liu said.
▲ Why? For one thing, they think that the products of these Chinese brands are good to use and don't cost much. Also, it makes buyers feel proud. They can help these old brands “come back to life” by buying these products.
However, livestreaming events should only be a start. How can brands keep alive? The answer is good products with good prices. The brands should turn people's trust into a reason to make their products better.
( ) 1. What does the underlined phrase “made a comeback” in Paragraph 1 mean?
A. Come back from abroad. B. Given a reply.
C. Set up a new company. D. Become popular again.
( ) 2. What gave Bee & Flower a chance to sell their products?
A. The development of online shopping. B. Its good - looking packaging.
C. Help from foreign brands. D. Its expensive ads.
( ) 3. What can we know from Paragraph 2 and Paragraph 3?
A. Bee & Flower is always a well - known hair care brand.
B. Liu Xing thinks that China has good products with good prices.
C. The packaging of Erke's products is better than other big brands.
D. Many Chinese brands only sell their own products through livestreaming.
( ) 4. 内容还原题 Which of the following can be put in “ ▲ ” in Paragraph 4?
A. Companies can't pay for the ads.
B. Users don't like the Chinese brands.
C. Many people can't stop buying these products.
D. Young people don't trust foreign brands anymore.
( ) 5. The writer thinks the most important thing for old brands is to ____________.
A. change ways of selling B. have good quality
C. make fantastic ads D. make products cheaper
答案:
1. D 词义猜测题。根据上下文语境可知,之前不少国内老品牌消失,但它们通过直播带货重新进入公众视野,故此处表示“重新变得流行”,故选 D。 2. A 推理判断题。根据第二段“Many Chinese brands took their chance by selling products through livestreaming.”可知,直播给了很多中国品牌售卖产品的机会,而直播也是得益于网购的发展,故选 A。 3. B 推理判断题。根据第三段“the quality of the products and their prices surprised me”可知,刘星认为中国有物美价廉的产品。故选 B。 4. C 推理判断题。后文提到,人们认为这些中国品牌的产品很好用,而且价格不高,且他们可以通过购买这些产品来帮助这些老品牌“复活”。此处表示人们一直购买这些产品的原因。故选 C。 5. B 细节理解题。根据文章最后一段可知,作者认为品牌方应该提供优质且价格合理的产品。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看