第46页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
主题:流动摊位是把双刃剑 词数:241 难度:★★★☆☆ 限时:7min 正确率: /5
Some people have another job after getting off work. When night falls, trunks (后备箱) of private cars are turned into mobile stalls (摊位) on the street. They sell everything from drinks to clothes at good prices. Lots of customers would like to buy something each time they pass by. This is the trunk market which has become popular in many cities.
Those who sell things at the stalls are mostly young people. Many young stallholders say they set up the stalls out of interest. They think they might make some money after work. And they find the lively market brings them a feeling of satisfaction. “Every time I work at my stall, I get to talk with nice passers - by. It feels great to meet new friends,” said a stallholder.
But young people can't expect to make a lot of money from the business because the number would fluctuate. For example, a coffee stall may sell 60 cups of coffee on a good day, but less than 10 cups on another day. And the weather can also affect the sales.
What's more, some people worry about its development. As the food sold there is mostly fast food, no one knows for sure if the food is safe. And each time the market closes, ▲. It is bad for the environment. Besides, people living nearby may find it noisy.
Thankfully, some areas are already taking action to make the market go further.
( ) 1. What can we know about the trunk market?
A. It opens all day long.
B. Its stalls can be moved easily.
C. Its stalls sell things at high prices.
D. It first appeared in the countryside.
( ) 2. Paragraph 2 is mainly about ____________.
A. what young stallholders think of the trunk market
B. when young stallholders come to the trunk market
C. what young people enjoy doing after work
D. how young people make new friends
( ) 3. What does the underlined word “fluctuate” probably mean in Paragraph 3?
A. Fall heavily.
B. Grow slowly.
C. Change a lot.
D. Develop quickly.
( ) 4. 内容还原题 Which of the following can be put in “ ▲ ” in Paragraph 4?
A. the street is so quiet and clean as usual
B. we can see everything is in great order
C. rubbish can be seen everywhere on the street
D. there are not so many people
( ) 5. What is the best title for the passage?
A. Popular Trunk Markets
B. The Development of Night Markets
C. A New Way to Make Friends
D. China's Most Popular Market
Some people have another job after getting off work. When night falls, trunks (后备箱) of private cars are turned into mobile stalls (摊位) on the street. They sell everything from drinks to clothes at good prices. Lots of customers would like to buy something each time they pass by. This is the trunk market which has become popular in many cities.
Those who sell things at the stalls are mostly young people. Many young stallholders say they set up the stalls out of interest. They think they might make some money after work. And they find the lively market brings them a feeling of satisfaction. “Every time I work at my stall, I get to talk with nice passers - by. It feels great to meet new friends,” said a stallholder.
But young people can't expect to make a lot of money from the business because the number would fluctuate. For example, a coffee stall may sell 60 cups of coffee on a good day, but less than 10 cups on another day. And the weather can also affect the sales.
What's more, some people worry about its development. As the food sold there is mostly fast food, no one knows for sure if the food is safe. And each time the market closes, ▲. It is bad for the environment. Besides, people living nearby may find it noisy.
Thankfully, some areas are already taking action to make the market go further.
( ) 1. What can we know about the trunk market?
A. It opens all day long.
B. Its stalls can be moved easily.
C. Its stalls sell things at high prices.
D. It first appeared in the countryside.
( ) 2. Paragraph 2 is mainly about ____________.
A. what young stallholders think of the trunk market
B. when young stallholders come to the trunk market
C. what young people enjoy doing after work
D. how young people make new friends
( ) 3. What does the underlined word “fluctuate” probably mean in Paragraph 3?
A. Fall heavily.
B. Grow slowly.
C. Change a lot.
D. Develop quickly.
( ) 4. 内容还原题 Which of the following can be put in “ ▲ ” in Paragraph 4?
A. the street is so quiet and clean as usual
B. we can see everything is in great order
C. rubbish can be seen everywhere on the street
D. there are not so many people
( ) 5. What is the best title for the passage?
A. Popular Trunk Markets
B. The Development of Night Markets
C. A New Way to Make Friends
D. China's Most Popular Market
答案:
1. B 细节理解题。根据第一段“When night falls, trunks (后备箱) of private cars are turned into mobile stalls (摊位) on the street.”可知后备箱的摊位可以很容易地移动。故选 B。
2. A 段落大意题。根据第二段“They think they might make some money after work. And they find the lively market brings them a feeling of satisfaction.”可知他们认为他们可以在工作后赚点钱。而且他们发现这个有活力的市场给他们带来了满足感。可知,此段讲述了年轻摊主对流动摊位的看法。故选 A。
3. C 词义猜测题。根据第三段“For example, a coffee stall may sell 60 cups of coffee on a good day, but less than 10 cups on another day.”可知,年轻人不能指望从当中赚很多钱,因为数字波动很大。故选 C。
4. C 推理判断题。根据第四段“It is bad for the environment.”可知,前面所讲述的事情对环境不好。由此可推知,此处讲街上到处都是垃圾。故选 C。
5. A 主旨大意题。通读全文可知,文章讲述了流动摊位在年轻人当中很受欢迎。故选 A。
2. A 段落大意题。根据第二段“They think they might make some money after work. And they find the lively market brings them a feeling of satisfaction.”可知他们认为他们可以在工作后赚点钱。而且他们发现这个有活力的市场给他们带来了满足感。可知,此段讲述了年轻摊主对流动摊位的看法。故选 A。
3. C 词义猜测题。根据第三段“For example, a coffee stall may sell 60 cups of coffee on a good day, but less than 10 cups on another day.”可知,年轻人不能指望从当中赚很多钱,因为数字波动很大。故选 C。
4. C 推理判断题。根据第四段“It is bad for the environment.”可知,前面所讲述的事情对环境不好。由此可推知,此处讲街上到处都是垃圾。故选 C。
5. A 主旨大意题。通读全文可知,文章讲述了流动摊位在年轻人当中很受欢迎。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看