第6页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
“Isn't he Grandpa ‘Nice’?” Some of you may ask after seeing the picture.
Yes, you are right. Michael Rosen has become world - famous for his “Nice” meme (表情包). But the man makes his living as a writer. He has written more than 200 books for children and adults.
Rosen was born on May 7, 1946 in England. He was interested in reading and writing at a young age. Rosen learned how to act and direct plays in an acting club at school. In 1969, he finished his first play, Backbone. 28 years later, he wrote his most famous book We're Going on a Bear Hunt. Sad Book, another best - seller, is about his sadness after his son Eddie died at the age of 18.
In October 2023, Rosen was given the PEN Pinter Prize. Amber, one of the most famous writers in England, said Rosen has great power. “He can write about unlucky things in life in an amusing (逗人发笑的) way. He is a ‘role model’ not just for children but also for adults,” she said. Rosen was happy to get the prize, but he said he was happier when he was writing. “Writing is like decorating a lovely room. You can create many different characters and things there,” he said.
Rosen describes the sad things in his life as “corners”. There is an English saying, “I have turned the corner.” It means we got over something and we are moving on to the next thing. In real life, there is always a “next thing”. And we should never give up on ourselves.

( ) 1. What is Rosen famous for?
A. His job. B. His meme. C. His writing. D. His teaching.
( ) 2. 新考法 细节排序题 Which is the right order according to Paragraph 2?
a. Rosen learned how to act.
b. Rosen finished his first play.
c. Rosen wrote We're Going on a Bear Hunt.
d. Rosen was interested in writing and reading.
A. d→a→b→c B. d→a→c→b C. a→d→b→c D. a→b→d→c
( ) 3. What is Rosen's “great power”?
A. Living in a lovely room. B. Meeting different people.
C. Winning the PEN Pinter Prize. D. Talking about bad luck with funny words.
( ) 4. 新考法 句意猜测题 What does the underlined sentence mean in Paragraph 4?
A. There is no hope in the future. B. Nothing exciting comes next.
C. A new beginning is always waiting. D. Life stops giving us something new.
( ) 5. Which can be the best title for the passage?
A. Famous, but Not Happy B. “Nice”, but Not Always
C. Sad Book, the Best - Seller D. Rosen's Life, from Painter to Writer
Yes, you are right. Michael Rosen has become world - famous for his “Nice” meme (表情包). But the man makes his living as a writer. He has written more than 200 books for children and adults.
Rosen was born on May 7, 1946 in England. He was interested in reading and writing at a young age. Rosen learned how to act and direct plays in an acting club at school. In 1969, he finished his first play, Backbone. 28 years later, he wrote his most famous book We're Going on a Bear Hunt. Sad Book, another best - seller, is about his sadness after his son Eddie died at the age of 18.
In October 2023, Rosen was given the PEN Pinter Prize. Amber, one of the most famous writers in England, said Rosen has great power. “He can write about unlucky things in life in an amusing (逗人发笑的) way. He is a ‘role model’ not just for children but also for adults,” she said. Rosen was happy to get the prize, but he said he was happier when he was writing. “Writing is like decorating a lovely room. You can create many different characters and things there,” he said.
Rosen describes the sad things in his life as “corners”. There is an English saying, “I have turned the corner.” It means we got over something and we are moving on to the next thing. In real life, there is always a “next thing”. And we should never give up on ourselves.
( ) 1. What is Rosen famous for?
A. His job. B. His meme. C. His writing. D. His teaching.
( ) 2. 新考法 细节排序题 Which is the right order according to Paragraph 2?
a. Rosen learned how to act.
b. Rosen finished his first play.
c. Rosen wrote We're Going on a Bear Hunt.
d. Rosen was interested in writing and reading.
A. d→a→b→c B. d→a→c→b C. a→d→b→c D. a→b→d→c
( ) 3. What is Rosen's “great power”?
A. Living in a lovely room. B. Meeting different people.
C. Winning the PEN Pinter Prize. D. Talking about bad luck with funny words.
( ) 4. 新考法 句意猜测题 What does the underlined sentence mean in Paragraph 4?
A. There is no hope in the future. B. Nothing exciting comes next.
C. A new beginning is always waiting. D. Life stops giving us something new.
( ) 5. Which can be the best title for the passage?
A. Famous, but Not Happy B. “Nice”, but Not Always
C. Sad Book, the Best - Seller D. Rosen's Life, from Painter to Writer
答案:
1. B 细节理解题。根据文章第一段“Michael Rosen has become world - famous for his 'Nice' meme”可知,罗森是因为他那个经典的“Nice”表情包出名,故选 B。
2. A 细节排序题。根据文章第二段可知顺序为 d→a→b→c,故选 A。
3. D 细节理解题。根据文章第三段“Rosen has great power.”和“He can write about unlucky things in life in an amusing (逗人发笑的) way.”可知,他的超能力是用有趣的话谈论不幸的事情,故选 D。
4. C 推理判断题。结合画线句的前后句可知,人生中,一直都有“下一件事”在等着我们,而每件新的事情都是一个新的开始。故选 C。
5. B 主旨大意题。文章主要讲述“Nice”表情包的来源迈克尔·罗森拥有用有趣的话叙写不幸之事的能力及其对人生不幸之事的态度。选项 B 符合主题,故选 B。
2. A 细节排序题。根据文章第二段可知顺序为 d→a→b→c,故选 A。
3. D 细节理解题。根据文章第三段“Rosen has great power.”和“He can write about unlucky things in life in an amusing (逗人发笑的) way.”可知,他的超能力是用有趣的话谈论不幸的事情,故选 D。
4. C 推理判断题。结合画线句的前后句可知,人生中,一直都有“下一件事”在等着我们,而每件新的事情都是一个新的开始。故选 C。
5. B 主旨大意题。文章主要讲述“Nice”表情包的来源迈克尔·罗森拥有用有趣的话叙写不幸之事的能力及其对人生不幸之事的态度。选项 B 符合主题,故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看