2025年广东英语高分突破复现式周周练九年级英语全一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年广东英语高分突破复现式周周练九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年广东英语高分突破复现式周周练九年级英语全一册人教版》

主题:角色扮演 词数:246 难度:★★★☆ 限时:7min 正确率:___/5
I'm sure most of you have heard of cosplayers. These people dress as characters from movies, TV shows or comic books. However, there is a lot more to a good cosplayer than what people see! Some cosplayers buy their costumes (服装), while others make them at home. Making a costume takes a lot of time and skills. You have to be a designer, an artist and so on. This is only the basics!
Computers are important to cosplayers. Many cosplayers write code (代码) for their costumes to light up, make sounds or operate electronically. Cosplayers with light - up costumes are also computer programmers!
When I was making a pair of wings, the structure of the wing frame defied the laws of gravity (重力) and demanded scientific numbers from mathematic equations (公式). I pulled out a physics textbook and started my wings project. When I finished, I handed in my cosplay costume at school as a research project. Sometimes, a cosplayer is also a researcher, physicist (物理学家) and engineer!
Even for the cosplayers that don't make their costumes, a lot of skills go into a good cosplay. Every cosplayer is a make - up artist and a hairstylist.
So please be kind to cosplayers—you never know what else they can do! If you like someone's costume, be sure to let him or her know. He or she probably has spent a lot of time and money on it.
( ) 1. Cosplayers dress as characters from many ways EXCEPT ________.
A. comic books B. TV shows C. films D. speeches
( ) 2. Which of the following is NOT true according to the passage?
A. Making a costume is easy.
B. Computers are important to cosplayers.
C. The structure of the wing frame defied the laws of gravity.
D. Sometimes, a cosplayer is also a physicist, researcher and engineer.
( ) 3. What does the underlined word “defied” mean in English?
A. Found. B. Fought against. C. Followed. D. Checked.
( ) 4. You should be kind to cosplayers because ________.
A. you never know what else they can do
B. you are surprised at their strange costumes
C. you will spend money buying their costumes
D. you can learn how to be an engineer from them
( ) 5. What is the writer's attitude toward cosplayers?
A. Hate. B. Dislike. C. Ignore. D. Respect.
答案: 1. D 细节理解题。根据第一段第二句“These people dress as characters from movies, TV shows or comic books.”可知答案。
2. A 细节理解题。根据第一段第五句“Making a costume takes a lot of time and skills.”可知答案。
3. B 词义猜测题。单词所在的句子意思:当我在制作一对翅膀时,翅膀的结构框架违背万有引力定律,要求进行科学数据的数学方程计算。所以 defied 的意思是“违反,相违背”,与 fought against 意思相同。
4. A 细节理解题。根据最后一段第一句“So please be kind to cosplayers—you never know what else they can do!”可知答案。
5. D 推理判断题。根据文章内容,可以看出作者十分赞赏这些角色扮演玩家,因为他们需要多方面的能力。
根据上下文,猜测词义。
( ) 1. The young man was so bashful that he did not speak to the pretty girl.
A. afraid B. shocked C. shy D. surprised
( ) 2. If he thinks he can invite me out, he is all wet. I don't like to be with him.
A. drunk B. happy C. sweating D. mistaken
答案: 1. C 2. D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭