第94页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
主题:火车上的乞讨者 词数:255 难度:★★★☆☆ 限时:6min 正确率: /5
One day, Professor Brian and I went to the railway station to see someone off. He was a friend of Professor Brian's and a relative of my family's.
After seeing him off, Professor Brian and I walked out of the railway station when we saw a crazy man coming up to us and standing in our way. We were stopped. His clothes were ragged and his hair was untidy. Thinking he might be a beggar (乞讨者), I pulled out a dollar and handed it to him. He looked at me, eyes widely open, with a little anger. Then he turned his eyes to Professor Brian and said carefully, “This old gentleman, I can see that you are a wise man. Could you tell me the story of Alexander the Great?”
Then, I tried to push him away, but Professor Brian stopped me and led him to a corner of the building. It took him about ten minutes to tell the story from the birth to the death of Alexander the Great. The “beggar” listened to the professor with all his interest. Before leaving, he held Professor Brian's hands, with tears running down his face, “Thank you. I asked a lot of people, but only you told me!” I saw Professor Brian give his hand a few hard shakes too.
On the way back, I asked Professor Brian. “Is he a mad man?” The professor was silent for a moment, and then said, “Perhaps he is, but first of all, he is a human being.”
( ) 1. Why did the writer and Professor Brian go to the railway station?
A. Because they planned to leave the city.
B. Because they wanted to go to the school nearby.
C. Because they were going to see the writer's relative off.
D. Because they were asked to tell the story of Alexander the Great to students.
( ) 2. What does the underlined word “ragged” in Paragraph 2 mean?
A. Tidy and beautiful. B. Lovely and bright.
C. Old and untidy. D. Old but soft.
( ) 3. How did the man feel after listening to the story?
A. Angry. B. Moved. C. Sad. D. Proud.
( ) 4. 新考法 写作逻辑题 How does the writer organize the text?
A. In the order of time. B. In the order of space.
C. In the order of opinions. D. In the order of persons.
( ) 5. What does the text mainly talk about?
A. How to tell a good story. B. Showing respect to everyone.
C. Being careful with beggars. D. How to deal with beggars.
One day, Professor Brian and I went to the railway station to see someone off. He was a friend of Professor Brian's and a relative of my family's.
After seeing him off, Professor Brian and I walked out of the railway station when we saw a crazy man coming up to us and standing in our way. We were stopped. His clothes were ragged and his hair was untidy. Thinking he might be a beggar (乞讨者), I pulled out a dollar and handed it to him. He looked at me, eyes widely open, with a little anger. Then he turned his eyes to Professor Brian and said carefully, “This old gentleman, I can see that you are a wise man. Could you tell me the story of Alexander the Great?”
Then, I tried to push him away, but Professor Brian stopped me and led him to a corner of the building. It took him about ten minutes to tell the story from the birth to the death of Alexander the Great. The “beggar” listened to the professor with all his interest. Before leaving, he held Professor Brian's hands, with tears running down his face, “Thank you. I asked a lot of people, but only you told me!” I saw Professor Brian give his hand a few hard shakes too.
On the way back, I asked Professor Brian. “Is he a mad man?” The professor was silent for a moment, and then said, “Perhaps he is, but first of all, he is a human being.”
( ) 1. Why did the writer and Professor Brian go to the railway station?
A. Because they planned to leave the city.
B. Because they wanted to go to the school nearby.
C. Because they were going to see the writer's relative off.
D. Because they were asked to tell the story of Alexander the Great to students.
( ) 2. What does the underlined word “ragged” in Paragraph 2 mean?
A. Tidy and beautiful. B. Lovely and bright.
C. Old and untidy. D. Old but soft.
( ) 3. How did the man feel after listening to the story?
A. Angry. B. Moved. C. Sad. D. Proud.
( ) 4. 新考法 写作逻辑题 How does the writer organize the text?
A. In the order of time. B. In the order of space.
C. In the order of opinions. D. In the order of persons.
( ) 5. What does the text mainly talk about?
A. How to tell a good story. B. Showing respect to everyone.
C. Being careful with beggars. D. How to deal with beggars.
答案:
1. C 细节理解题。根据第一段可知,作者与布莱恩教授是去火车站送人。故选 C。
2. C 词义猜测题。根据下文的“and his hair was untidy”和作者猜想对方是一名乞讨者可知,此处表示“衣衫褴褛的”,故选 C。
3. B 细节理解题。根据第三段“with tears running down his face”可知,听完故事后,那个男人泪流满面,说明他很感动。故选 B。
4. A 推理判断题。根据每段的时间关键词“One day”、“After seeing him off”、“Then”和“On the way back”可知,作者是以时间顺序来写文章。故选 A。
5. B 主旨大意题。文章通过讲述作者的亲身经历告诉我们不要以貌取人,要学会尊重他人。故选 B。
2. C 词义猜测题。根据下文的“and his hair was untidy”和作者猜想对方是一名乞讨者可知,此处表示“衣衫褴褛的”,故选 C。
3. B 细节理解题。根据第三段“with tears running down his face”可知,听完故事后,那个男人泪流满面,说明他很感动。故选 B。
4. A 推理判断题。根据每段的时间关键词“One day”、“After seeing him off”、“Then”和“On the way back”可知,作者是以时间顺序来写文章。故选 A。
5. B 主旨大意题。文章通过讲述作者的亲身经历告诉我们不要以貌取人,要学会尊重他人。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看