第133页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
主题:月球种植探索 词数:250 难度:★★★★★ 限时:7min 正确率:___/5
①As humans set their sights on deep space exploration, the moon becomes a stepping stone, with countries hoping to build lunar bases (月球基地) to support such tasks. To solve the “lunch” problem, scientists have been exploring the possibility of growing plants on the moon.
②A new study by Chinese scientists has found that bacteria (细菌) in soil from Earth could offer a solution. Researchers from China Agricultural University tested five kinds of bacteria on a material that simulated (模拟) lunar soil. Within a period of 10 to 21 days, three of the bacteria kinds had doubled their amount of phosphorus (磷) content, a key part for plant growth. They then grew model plants in the lunar soil including these three bacteria kinds. They observed that the plants grew taller after six days of growth compared with those grown without the bacteria. The plants also had heavier and wider leaves after 24 days of growth.
③ “The study results are significant for future long - term stays on the moon,” the study's lead researcher said. Earth bacteria may help astronauts make better use of lunar resources, such as creating lunar greenhouses.
④During the Shenzhou XI mission, astronauts managed to grow lettuce, from planting to harvest. In the later tasks, the “space farmers” have successfully grown wheat and rice.
⑤The most recent visitors to China's space station, the Shenzhou XVII astronauts, are now growing lettuce, green onion and cherry tomato. These “space gardens” not only provide astronauts with food but also more oxygen and water.
( ) 1. Why are scientists doing research according to the passage?
A. To build bases on the moon. B. To explore how to grow plants on the moon.
C. To explore the deep space. D. To support tasks on the moon.
( ) 2. What can we learn from Paragraph 2?
A. Bacteria in Earth soil helped grow plants on the moon.
B. Researchers tested three kinds of bacteria on a material.
C. Researchers grew model plants in Earth soil.
D. The model plants in the lunar soil with three bacteria kinds grew worse.
( ) 3. 跨学科知识 Which is the tendency (趋势) of the amount of phosphorus content in three of the bacteria kinds?

( ) 4. What does the underlined word “significant” in Paragraph 3 probably mean?
A. Responsible. B. Believable. C. Harmful. D. Important.
( ) 5. 新考法 文章结构题 Which is the right structure of the passage?

①As humans set their sights on deep space exploration, the moon becomes a stepping stone, with countries hoping to build lunar bases (月球基地) to support such tasks. To solve the “lunch” problem, scientists have been exploring the possibility of growing plants on the moon.
②A new study by Chinese scientists has found that bacteria (细菌) in soil from Earth could offer a solution. Researchers from China Agricultural University tested five kinds of bacteria on a material that simulated (模拟) lunar soil. Within a period of 10 to 21 days, three of the bacteria kinds had doubled their amount of phosphorus (磷) content, a key part for plant growth. They then grew model plants in the lunar soil including these three bacteria kinds. They observed that the plants grew taller after six days of growth compared with those grown without the bacteria. The plants also had heavier and wider leaves after 24 days of growth.
③ “The study results are significant for future long - term stays on the moon,” the study's lead researcher said. Earth bacteria may help astronauts make better use of lunar resources, such as creating lunar greenhouses.
④During the Shenzhou XI mission, astronauts managed to grow lettuce, from planting to harvest. In the later tasks, the “space farmers” have successfully grown wheat and rice.
⑤The most recent visitors to China's space station, the Shenzhou XVII astronauts, are now growing lettuce, green onion and cherry tomato. These “space gardens” not only provide astronauts with food but also more oxygen and water.
( ) 1. Why are scientists doing research according to the passage?
A. To build bases on the moon. B. To explore how to grow plants on the moon.
C. To explore the deep space. D. To support tasks on the moon.
( ) 2. What can we learn from Paragraph 2?
A. Bacteria in Earth soil helped grow plants on the moon.
B. Researchers tested three kinds of bacteria on a material.
C. Researchers grew model plants in Earth soil.
D. The model plants in the lunar soil with three bacteria kinds grew worse.
( ) 3. 跨学科知识 Which is the tendency (趋势) of the amount of phosphorus content in three of the bacteria kinds?
( ) 4. What does the underlined word “significant” in Paragraph 3 probably mean?
A. Responsible. B. Believable. C. Harmful. D. Important.
( ) 5. 新考法 文章结构题 Which is the right structure of the passage?
答案:
1.B 细节理解题。文章第一段“To solve the ‘lunch’ problem, scientists have been exploring the possibility of growing plants on the moon.”为了解决午餐问题,科学家们一直在探索在月球上种植植物的可能性。故选B。
2.A 细节理解题。从第二段第一句“A new study by Chinese scientists has found that bacteria in soil from Earth could offer a solution.”可知中国科学家已经发现地球土壤中的细菌可以帮助在月球上种植植物。故选A。
3.A 推理判断题。根据“Within a period of 10 to 21 days, three of the bacteria kinds had doubled their amount of phosphorus content,”可知,磷含量在10 - 21天增长了一倍。故选A。
4.D 词义猜测题。通读第三段可知这项研究结果对未来长时间待在月球非常重要。与D选项Important“重要的”意思相近,Responsible负责的,Believable令人相信的,Harmful有害的。故选D。
5.B 文章结构题。通读全文可知,本文的结构如下:
第一段引出话题,科学家探索月球种植植物的可能;
第二至五段分别介绍了目前中国的一项新研究及其结果,目前中国在月球种植的情况。故选B。
2.A 细节理解题。从第二段第一句“A new study by Chinese scientists has found that bacteria in soil from Earth could offer a solution.”可知中国科学家已经发现地球土壤中的细菌可以帮助在月球上种植植物。故选A。
3.A 推理判断题。根据“Within a period of 10 to 21 days, three of the bacteria kinds had doubled their amount of phosphorus content,”可知,磷含量在10 - 21天增长了一倍。故选A。
4.D 词义猜测题。通读第三段可知这项研究结果对未来长时间待在月球非常重要。与D选项Important“重要的”意思相近,Responsible负责的,Believable令人相信的,Harmful有害的。故选D。
5.B 文章结构题。通读全文可知,本文的结构如下:
第一段引出话题,科学家探索月球种植植物的可能;
第二至五段分别介绍了目前中国的一项新研究及其结果,目前中国在月球种植的情况。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看