第39页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
In 2023, a primary school in Jiangxi Province made a decision. It would no longer prepare meals in its own canteen. Instead, it would serve its students pre - made food (预制菜). The decision quickly caused a discussion across the country. Many parents said that they were worried about food safety. Some of them even sent home - made meals to school at lunchtime every day.
Later in September, the Ministry of Education (教育部) made a statement. It warned against introducing pre - made food to schools for the moment. That's mainly because there are not yet any national standards for such food.
The market for pre - made food has developed quickly over the past few years. In 2022, there were more than 60,000 companies in China. And the number is still growing. By 2026, the market will reach more than 1,000 billion yuan.
What has made pre - made food so popular? It has great advantages. It's quick and convenient to prepare. It also has a long shelf life. However, parents' worries are not without reason. Pre - made food may be accepted every now and then, but few people eat it every day. Naturally, they don't want their children to do so, either.
In fact, pre - made food is all prepared by central kitchens. The problem is how to make sure that these companies follow all the rules when they cook and store food. For now, the pre - made food still has a long way to go.
( ) 1. Why did some parents send home - made food to school according to Paragraph 1?
A. The school didn't offer meals to students.
B. Their children loved home - made food.
C. They were worried about the pre - made food in school.
D. They had lots of time to make food themselves.
( ) 2. What do we know about pre - made food from Paragraph 2 to Paragraph 3?
A. It already has some standards.
B. It is introduced to many schools.
C. It is popular with people.
D. Its market will become larger.
( ) 3. 新考法 写作手法题 How does the writer develop Paragraph 3?
A. By listing numbers.
B. By giving examples.
C. By telling a story.
D. By comparing some facts.
( ) 4. 新考法 句意猜测题 What does the underlined sentence mean in Paragraph 4?
A. It can be stored for long.
B. It can be sold to many places.
C. It can make people live longer.
D. It has a long preparation time.
( ) 5. Which can be the best title for the passage?
A. The History of Pre - Made Food
B. Standards Needed for Pre - Made Food
C. Pre - Made Food's Future
D. The Quality of Pre - Made Food
Later in September, the Ministry of Education (教育部) made a statement. It warned against introducing pre - made food to schools for the moment. That's mainly because there are not yet any national standards for such food.
The market for pre - made food has developed quickly over the past few years. In 2022, there were more than 60,000 companies in China. And the number is still growing. By 2026, the market will reach more than 1,000 billion yuan.
What has made pre - made food so popular? It has great advantages. It's quick and convenient to prepare. It also has a long shelf life. However, parents' worries are not without reason. Pre - made food may be accepted every now and then, but few people eat it every day. Naturally, they don't want their children to do so, either.
In fact, pre - made food is all prepared by central kitchens. The problem is how to make sure that these companies follow all the rules when they cook and store food. For now, the pre - made food still has a long way to go.
( ) 1. Why did some parents send home - made food to school according to Paragraph 1?
A. The school didn't offer meals to students.
B. Their children loved home - made food.
C. They were worried about the pre - made food in school.
D. They had lots of time to make food themselves.
( ) 2. What do we know about pre - made food from Paragraph 2 to Paragraph 3?
A. It already has some standards.
B. It is introduced to many schools.
C. It is popular with people.
D. Its market will become larger.
( ) 3. 新考法 写作手法题 How does the writer develop Paragraph 3?
A. By listing numbers.
B. By giving examples.
C. By telling a story.
D. By comparing some facts.
( ) 4. 新考法 句意猜测题 What does the underlined sentence mean in Paragraph 4?
A. It can be stored for long.
B. It can be sold to many places.
C. It can make people live longer.
D. It has a long preparation time.
( ) 5. Which can be the best title for the passage?
A. The History of Pre - Made Food
B. Standards Needed for Pre - Made Food
C. Pre - Made Food's Future
D. The Quality of Pre - Made Food
答案:
1. C 细节理解题。根据第一段“Many parents said that they were worried about food safety.”可知,很多父母担心预制菜的安全,故选 C。2. D 细节推理题。根据第三段“By 2026, the market will reach more than 1,000 billion yuan.”可知,预制菜的市场会变得更大,故选 D。3. A 推理判断题。第三段多处列举数字说明预制菜的市场发展前景,故选 A。4. A 推理判断题。根据“shelf”一词“架子”可推知,预制菜在货架上的时间长,即它们能够被保存更长时间,不易过期。故选 A。5. B 主旨大意题。通读全文可知,预制菜虽然发展前景好,但是目前仍没有相关标准能确保预制菜的安全性。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看