第71页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
主题:74岁导游员陈少勤 词数:263 难度:★★★★☆ 限时:7 min 正确率:___/5
Always ____________ in Your Life
Chen Shaoqin amazes the public by working as a tour guide in her seventies. At the age of 74, Chen Shaoqin from Beijing has shown the world how life should be lived.
With only a middle school education, Chen began studying English at the age of 40 and passed Gaokao, turning herself from a factory worker to an office lady in an international trade company. Chen continued to learn after she retired (退休), studying art and finally becoming an art guide at the age of 67. Until now, she has guided visitors at the UCCA Center for Modern Art for 3,500 hours in total! Chen's hard work and love for learning have influenced many people. She said that she must continue to learn because she is not a closed-minded person.
Chen has guided many shows over the years, including those of famous artists like Zeng Fanzhi, Xu Bing, Qiu Zhijie and Pablo Picasso. She believes that every tour is a beautiful journey and a new chance to learn and move forward.
Chen's time and efforts spent on learning and her ability to mix different subjects have made her an excellent guide. Chen Shaoqin is very pleased with her life full of color. After turning 74, she believes that though one's life is short, it can be lengthened through learning.
One is never too old to learn. Chen is a best example for those who love life. Anyone can find their love and then learn, grow and share with others.
( ) 1. When did Chen start learning English?
A. When she was quite young. B. In her early seventies.
C. When she was middle - aged. D. Shortly after she retired.
( ) 2. 新考法 细节排序题 What is the right order of Chen Shaoqin's experiences?
①She retired. ②She became an art guide. ③She worked in a factory.
④She passed Gaokao. ⑤She worked in an international trade company.
A. ⑤①②③④ B. ④⑤③①② C. ③④⑤①② D. ③④⑤②①
( ) 3. 新考法 句意猜测题 The underlined part in Paragraph 4 tries to tell us, “________”.
A. If one continues to learn, he or she can live a longer life.
B. If one continues to learn, he or she can live a wealthy life.
C. Learning makes it possible for one to enjoy a successful life.
D. Learning makes it possible for one to enjoy a more colorful life.
( ) 4. 新考法 人物性格题 Which of the following can best describe Chen Shaoqin?
A. Clever and generous. B. Humorous and helpful.
C. Honest and organized. D. Hard - working and open - minded.
( ) 5. 新考法 标题补充题 Which can be put into “________” in the title?
A. Stay Healthy B. Keep Learning C. Play Games D. Teach Others
Always ____________ in Your Life
Chen Shaoqin amazes the public by working as a tour guide in her seventies. At the age of 74, Chen Shaoqin from Beijing has shown the world how life should be lived.
With only a middle school education, Chen began studying English at the age of 40 and passed Gaokao, turning herself from a factory worker to an office lady in an international trade company. Chen continued to learn after she retired (退休), studying art and finally becoming an art guide at the age of 67. Until now, she has guided visitors at the UCCA Center for Modern Art for 3,500 hours in total! Chen's hard work and love for learning have influenced many people. She said that she must continue to learn because she is not a closed-minded person.
Chen has guided many shows over the years, including those of famous artists like Zeng Fanzhi, Xu Bing, Qiu Zhijie and Pablo Picasso. She believes that every tour is a beautiful journey and a new chance to learn and move forward.
Chen's time and efforts spent on learning and her ability to mix different subjects have made her an excellent guide. Chen Shaoqin is very pleased with her life full of color. After turning 74, she believes that though one's life is short, it can be lengthened through learning.
One is never too old to learn. Chen is a best example for those who love life. Anyone can find their love and then learn, grow and share with others.
( ) 1. When did Chen start learning English?
A. When she was quite young. B. In her early seventies.
C. When she was middle - aged. D. Shortly after she retired.
( ) 2. 新考法 细节排序题 What is the right order of Chen Shaoqin's experiences?
①She retired. ②She became an art guide. ③She worked in a factory.
④She passed Gaokao. ⑤She worked in an international trade company.
A. ⑤①②③④ B. ④⑤③①② C. ③④⑤①② D. ③④⑤②①
( ) 3. 新考法 句意猜测题 The underlined part in Paragraph 4 tries to tell us, “________”.
A. If one continues to learn, he or she can live a longer life.
B. If one continues to learn, he or she can live a wealthy life.
C. Learning makes it possible for one to enjoy a successful life.
D. Learning makes it possible for one to enjoy a more colorful life.
( ) 4. 新考法 人物性格题 Which of the following can best describe Chen Shaoqin?
A. Clever and generous. B. Humorous and helpful.
C. Honest and organized. D. Hard - working and open - minded.
( ) 5. 新考法 标题补充题 Which can be put into “________” in the title?
A. Stay Healthy B. Keep Learning C. Play Games D. Teach Others
答案:
1.C 细节理解题。根据第二段“Chen began studying English at the age of 40”可知,陈少勤是在中年的时候才开始学习英语。故选C。2.C 细节排序题。根据第二段内容可知顺序应为③④⑤①②,故选C。3.D 推理判断题。文中句子原意为“74岁后,她相信生命虽然短暂,但可以通过学习来延长”,此处可根据上一句“Chen Shaoqin is very pleased with her life full of color.”推知答案选D。4.D 推理判断题。结合文章中“Chen’s hard work and love for learning”和“she is not a closed - minded person”可知,陈少勤是一个刻苦且思想开明的人。故选D。5.B 推理判断题。根据最后一段“One is never too old to learn.”可知,文章通过描写陈少勤的经历告诉我们应活到老学到老,因此在人生中需要保持学习。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看