第119页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
主题:双层巴士 词数:208 难度:★★☆☆☆ 限时:5 min 正确率:___/5
It's time for a trip in Guangzhou on the city's sightseeing buses!
Good news! Six double - decker (双层的) sightseeing buses have been put into use! Come and enjoy your unforgettable journey with your family!
● They are all painted in orange. It means wishes for "good luck".
● They are environmental - friendly.
The buses are 10.6 meters long, 2.55 meters wide and 4.2 meters high. The shortest distance (距离) from the bus to the ground is only 15 centimeters, so it won't be difficult for the old and children to get on the bus.
There is a tour guide on each bus. The guide shows tourists the places of interest on the route (线路) of the bus.
The route: Pearl River Swimming Pool→ Sun Yat - sen University → Canton Tower→ Yuejiang→ Pazhou→ Huangpu Village
The route is 11.7 kilometers long and has nineteen bus stops. On the route, you can change to subway Line APM, Line 3, Line 4 and Line 8.
Working hours: 7:00 a. m. to 9:00 p. m. (every thirty minutes)
Ticket: Three yuan for each person
Attention: Children can get on the second floor of the bus only when an adult is by their side.
( ) 1. How many bus stops are there in the route?
A. 9. B. 15. C. 19. D. 11.
( ) 2. If Mike wants to take the bus with his sister Jenny, he has to pay ________.
A. 3 yuan B. 6 yuan C. 7 yuan D. 4 yuan
( ) 3. According to the bus route, you can change to the following subway lines EXCEPT ________.
A. Line 8 B. Line 3 C. Line APM D. Line 11
( ) 4. How can children get on the second floor of the bus?
A. Only by themselves. B. With the accompany of their parents.
C. Without being with anyone. D. After asking the driver for permission.
( ) 5. What can we know from the passage?
A. People can take the last bus at 8 p. m.
B. The buses are friendly to the environment.
C. There are more than one guide on each sightseeing bus.
D. People can go to Guangzhou University by taking the bus.

It's time for a trip in Guangzhou on the city's sightseeing buses!
Good news! Six double - decker (双层的) sightseeing buses have been put into use! Come and enjoy your unforgettable journey with your family!
● They are all painted in orange. It means wishes for "good luck".
● They are environmental - friendly.
The buses are 10.6 meters long, 2.55 meters wide and 4.2 meters high. The shortest distance (距离) from the bus to the ground is only 15 centimeters, so it won't be difficult for the old and children to get on the bus.
There is a tour guide on each bus. The guide shows tourists the places of interest on the route (线路) of the bus.
The route: Pearl River Swimming Pool→ Sun Yat - sen University → Canton Tower→ Yuejiang→ Pazhou→ Huangpu Village
The route is 11.7 kilometers long and has nineteen bus stops. On the route, you can change to subway Line APM, Line 3, Line 4 and Line 8.
Working hours: 7:00 a. m. to 9:00 p. m. (every thirty minutes)
Ticket: Three yuan for each person
Attention: Children can get on the second floor of the bus only when an adult is by their side.
( ) 1. How many bus stops are there in the route?
A. 9. B. 15. C. 19. D. 11.
( ) 2. If Mike wants to take the bus with his sister Jenny, he has to pay ________.
A. 3 yuan B. 6 yuan C. 7 yuan D. 4 yuan
( ) 3. According to the bus route, you can change to the following subway lines EXCEPT ________.
A. Line 8 B. Line 3 C. Line APM D. Line 11
( ) 4. How can children get on the second floor of the bus?
A. Only by themselves. B. With the accompany of their parents.
C. Without being with anyone. D. After asking the driver for permission.
( ) 5. What can we know from the passage?
A. People can take the last bus at 8 p. m.
B. The buses are friendly to the environment.
C. There are more than one guide on each sightseeing bus.
D. People can go to Guangzhou University by taking the bus.
答案:
1.C 细节理解题。根据“The route is 11.7 kilometers long and has nineteen bus stops.”可知答案选C。
2.B 细节理解题。根据票价信息“Ticket: Three yuan for each person”可知二人票价为6元,故答案选B。
3.D 细节理解题。根据“On the route, you can change to subway Line APM, Line 3, Line 4 and Line 8.”可知答案选D。
4.B 细节理解题。根据“Attention: Children can get on the second floor of the bus only when an adult is by their side.”可知答案选B。
5.B 细节理解题。根据“Working hours: 7:00 a. m. to 9:00 p. m.”可知A项错误;根据“There is a tour guide on each bus.”可知C项错误;根据“The route: Pearl River Swimming Pool→Sun Yat - sen University→Canton Tower→Yuejiang→Pazhou→Huangpu Village”可知D项错误,故答案选B。
2.B 细节理解题。根据票价信息“Ticket: Three yuan for each person”可知二人票价为6元,故答案选B。
3.D 细节理解题。根据“On the route, you can change to subway Line APM, Line 3, Line 4 and Line 8.”可知答案选D。
4.B 细节理解题。根据“Attention: Children can get on the second floor of the bus only when an adult is by their side.”可知答案选B。
5.B 细节理解题。根据“Working hours: 7:00 a. m. to 9:00 p. m.”可知A项错误;根据“There is a tour guide on each bus.”可知C项错误;根据“The route: Pearl River Swimming Pool→Sun Yat - sen University→Canton Tower→Yuejiang→Pazhou→Huangpu Village”可知D项错误,故答案选B。
根据提示写出该话题常用的作文金句。
1. 你是时候做出改变了。(it's time for...)
______________________________
2. 从我家到学校只有几百米远,因此我通常步行上学。(from...to...)
______________________________
1. 你是时候做出改变了。(it's time for...)
______________________________
2. 从我家到学校只有几百米远,因此我通常步行上学。(from...to...)
______________________________
答案:
It's time for you to make a change.
@@It's only hundreds of metres from my home to school, so I usually go to school on foot.
@@It's only hundreds of metres from my home to school, so I usually go to school on foot.
查看更多完整答案,请扫码查看