第97页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
主题:人际交往 词数:210 难度:★★★☆☆ 限时:6 min 正确率:___/5
Different countries have different customs. So if you want to get on well with friends from different countries, it's important for you to learn about local customs.
When you hear Western people say “Drop in anytime” or “Come and see me soon”, you should know that it doesn't mean you are welcome to come over to their houses at any time. It's wise to make a phone call before visiting someone.
Never accept an invitation if you don't have a plan to go. You can refuse an invitation by saying, “Thank you for inviting me, but I'm sorry that I'm not available that day.” If you are unable to come after accepting the invitation, be sure to tell the host in advance (提前) that you will not be there.
If you accept an invitation to a party or a dinner, it is polite to bring small presents with you, such as bottles of drinks, flowers or chocolate. Sometimes Western people may take you out to have dinner in a restaurant. But it doesn't mean that he is going to pay the bill (账单) for the meal. He might want a separate bill. That means each person pays his own bill.
( ) 1. What do Western people mean when they say “Drop in anytime” or “Come and see me soon”?
A. They want you to visit them at any time.
B. They don't want you to visit them.
C. You have to make a phone call before the visit.
D. You need to write them a letter and wait for their reply.
( ) 2. What should you bring as a gift if you accept an invitation to a party or a dinner?
A. A smart phone. B. A bottle of wine. C. A computer. D. A golden watch.
( ) 3. What does the underlined word “separate” in Paragraph 4 mean?
A. More. B. Divided. C. All. D. Double.
( ) 4. Which of the following is NOT true according to the passage?
A. You don't need to tell your friend if you will not be there.
B. Western people don't only have dinner at home with their friends.
C. Every country has its own special customs.
D. You can accept an invitation only if you are available.
( ) 5. What is the passage mainly about?
A. What kind of gifts you need when visiting Western people.
B. The introduction to some customs in Western countries.
C. How to get an invitation from Western people.
D. How to get on well with Western people.
Different countries have different customs. So if you want to get on well with friends from different countries, it's important for you to learn about local customs.
When you hear Western people say “Drop in anytime” or “Come and see me soon”, you should know that it doesn't mean you are welcome to come over to their houses at any time. It's wise to make a phone call before visiting someone.
Never accept an invitation if you don't have a plan to go. You can refuse an invitation by saying, “Thank you for inviting me, but I'm sorry that I'm not available that day.” If you are unable to come after accepting the invitation, be sure to tell the host in advance (提前) that you will not be there.
If you accept an invitation to a party or a dinner, it is polite to bring small presents with you, such as bottles of drinks, flowers or chocolate. Sometimes Western people may take you out to have dinner in a restaurant. But it doesn't mean that he is going to pay the bill (账单) for the meal. He might want a separate bill. That means each person pays his own bill.
( ) 1. What do Western people mean when they say “Drop in anytime” or “Come and see me soon”?
A. They want you to visit them at any time.
B. They don't want you to visit them.
C. You have to make a phone call before the visit.
D. You need to write them a letter and wait for their reply.
( ) 2. What should you bring as a gift if you accept an invitation to a party or a dinner?
A. A smart phone. B. A bottle of wine. C. A computer. D. A golden watch.
( ) 3. What does the underlined word “separate” in Paragraph 4 mean?
A. More. B. Divided. C. All. D. Double.
( ) 4. Which of the following is NOT true according to the passage?
A. You don't need to tell your friend if you will not be there.
B. Western people don't only have dinner at home with their friends.
C. Every country has its own special customs.
D. You can accept an invitation only if you are available.
( ) 5. What is the passage mainly about?
A. What kind of gifts you need when visiting Western people.
B. The introduction to some customs in Western countries.
C. How to get an invitation from Western people.
D. How to get on well with Western people.
答案:
1. C 细节理解题。根据第二段“When you hear Western people say ‘Drop in anytime’ or ‘Come and see me soon’...It's wise to make a phone call before visiting someone.”可知选 C。
2. B 细节理解题。根据第四段“If you accept an invitation to a party or a dinner, it is polite to bring small presents with you, such as bottles of drinks, flowers or chocolate.”可知选 B。
3. B 词义猜测题。根据下文“That means each person pays his own bill.”可知,这里是指买单 AA 制,故选 B。
4. A 推理判断题。根据第三段“If you are unable to come after accepting the invitation, be sure to tell the host in advance that you will not be there.”可知 A 项错误。
5. B 主旨大意题。全文为总分结构,根据第一段“Different countries have different customs.”可知本文主要介绍不同国家的不同习俗,故选 B。
2. B 细节理解题。根据第四段“If you accept an invitation to a party or a dinner, it is polite to bring small presents with you, such as bottles of drinks, flowers or chocolate.”可知选 B。
3. B 词义猜测题。根据下文“That means each person pays his own bill.”可知,这里是指买单 AA 制,故选 B。
4. A 推理判断题。根据第三段“If you are unable to come after accepting the invitation, be sure to tell the host in advance that you will not be there.”可知 A 项错误。
5. B 主旨大意题。全文为总分结构,根据第一段“Different countries have different customs.”可知本文主要介绍不同国家的不同习俗,故选 B。
根据提示写出该话题常用的作文金句。
1. 我和我的姐姐相处得不好。(get on well with...)
______________________________
2. 谢谢你来看望我。(thank you for doing...)
______________________________
1. 我和我的姐姐相处得不好。(get on well with...)
______________________________
2. 谢谢你来看望我。(thank you for doing...)
______________________________
答案:
1. I don't get on well with my sister.
2. Thank you for visiting me.
2. Thank you for visiting me.
查看更多完整答案,请扫码查看