第62页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
It was about 10 years ago, on a gray winter day. My clothes got wet because of the rain. So I felt chilly. I was walking to visit my dad. I knocked on his door and stepped into his house. Dad was making Nana's special sauce.
When I was growing up, Nana would make us an Italian feast every Sunday after church. She would slowly cook her spaghetti sauce for hours, adding olive oil, salt, sugar, pepper, and garlic (大蒜). Then she would put in potatoes, chicken, meatballs and sometimes even steak. When it was ready, we would mix it in the spaghetti, serve it on plates, and sprinkle (撒上) cheese on top. It always left our bellies full, our hearts happy and our house smelling yummy.
I sat down when Dad made me a plate. We talked about those old times and laughed over the memories, both good and bad. And I noticed something, too. I didn't feel cold anymore. My heart was warm, and my spirit was light.
Dad and Nana have been gone for years now. I still miss them both every single day. Although I know how to make Nana's special sauce, I don't cook it often. No matter how hard I try, I can never get it quite right. Maybe it was just the love with which they cooked it that made it so delicious. Either way, this winter, I am going to make it again. I need its warmth. I need its goodness.
( ) 1. What does the underlined word “chilly” mean in Paragraph 1?
A. Warm. B. Cold. C. Scared. D. Happy.
( ) 2. When would Nana make the family an Italian feast?
A. Every Tuesday after church. B. Every Monday after church.
C. Every Sunday after church. D. Every Sunday after school.
( ) 3. How did the author feel after having the meal cooked by his dad?
A. Bored and tired. B. Fun and energetic.
C. Sad and upset. D. Warm and moved.
( ) 4. What made the sauce taste better according to the author?
A. The care and love put into it.
B. Dad and Nana.
C. The special recipe.
D. The olive oil, salt, sugar, pepper, and garlic.
( ) 5. Which of the following statements is TRUE?
A. The author doesn't know how to make the special sauce.
B. Both the author's father and grandmother know how to make the special sauce.
C. The special sauce is made for a soup.
D. The author will stop making the sauce because he is not good at it.
When I was growing up, Nana would make us an Italian feast every Sunday after church. She would slowly cook her spaghetti sauce for hours, adding olive oil, salt, sugar, pepper, and garlic (大蒜). Then she would put in potatoes, chicken, meatballs and sometimes even steak. When it was ready, we would mix it in the spaghetti, serve it on plates, and sprinkle (撒上) cheese on top. It always left our bellies full, our hearts happy and our house smelling yummy.
I sat down when Dad made me a plate. We talked about those old times and laughed over the memories, both good and bad. And I noticed something, too. I didn't feel cold anymore. My heart was warm, and my spirit was light.
Dad and Nana have been gone for years now. I still miss them both every single day. Although I know how to make Nana's special sauce, I don't cook it often. No matter how hard I try, I can never get it quite right. Maybe it was just the love with which they cooked it that made it so delicious. Either way, this winter, I am going to make it again. I need its warmth. I need its goodness.
( ) 1. What does the underlined word “chilly” mean in Paragraph 1?
A. Warm. B. Cold. C. Scared. D. Happy.
( ) 2. When would Nana make the family an Italian feast?
A. Every Tuesday after church. B. Every Monday after church.
C. Every Sunday after church. D. Every Sunday after school.
( ) 3. How did the author feel after having the meal cooked by his dad?
A. Bored and tired. B. Fun and energetic.
C. Sad and upset. D. Warm and moved.
( ) 4. What made the sauce taste better according to the author?
A. The care and love put into it.
B. Dad and Nana.
C. The special recipe.
D. The olive oil, salt, sugar, pepper, and garlic.
( ) 5. Which of the following statements is TRUE?
A. The author doesn't know how to make the special sauce.
B. Both the author's father and grandmother know how to make the special sauce.
C. The special sauce is made for a soup.
D. The author will stop making the sauce because he is not good at it.
答案:
1. B 词义猜测题。根据第一段“My clothes got wet because of the rain.”可知,衣服打湿了,我觉得冷,故答案选 B。
2. C 细节理解题。根据第二段第一句“When I was growing up, Nana would make us an Italian feast every Sunday after church.”可知答案选 C。
3. D 细节理解题。根据第三段最后一句“My heart was warm, and my spirit was light.”可知答案选 D。
4. A 细节理解题。根据第四段第五句“Maybe it was just the love with which they cooked it that made it so delicious.”可知答案选 A。
5. B 细节理解题。根据最后一段第三句“Although I know how to make Nana's special sauce, I don't cook it often.”可知 A 项错误;根据第一段结尾句“Dad was making Nana's special source.”以及第二段前两句“...Nana would make us...spaghetti sauce...”可知 B 项正确;根据第二段第四句“When it was ready, we would mix it in the spaghetti”可知 C 项错误;根据最后一段倒数第三句“Either way, this winter, I am going to make it again.”可知 D 项错误。
2. C 细节理解题。根据第二段第一句“When I was growing up, Nana would make us an Italian feast every Sunday after church.”可知答案选 C。
3. D 细节理解题。根据第三段最后一句“My heart was warm, and my spirit was light.”可知答案选 D。
4. A 细节理解题。根据第四段第五句“Maybe it was just the love with which they cooked it that made it so delicious.”可知答案选 A。
5. B 细节理解题。根据最后一段第三句“Although I know how to make Nana's special sauce, I don't cook it often.”可知 A 项错误;根据第一段结尾句“Dad was making Nana's special source.”以及第二段前两句“...Nana would make us...spaghetti sauce...”可知 B 项正确;根据第二段第四句“When it was ready, we would mix it in the spaghetti”可知 C 项错误;根据最后一段倒数第三句“Either way, this winter, I am going to make it again.”可知 D 项错误。
1. 李老师是我遇见过的最有趣的老师之一。(one of...)
______________________________
______________________________
答案:
Mr./Mrs./Miss/Ms. Li is one of the most interesting teachers I have ever met.
2. 帮助父母分担家务、学会独立对我们来说非常重要。(It is important for...)
______________________________
______________________________
答案:
It is very important for us to help (our) parents with housework and learn to be independent.
查看更多完整答案,请扫码查看