2025年广东英语高分突破复现式周周练九年级英语全一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年广东英语高分突破复现式周周练九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年广东英语高分突破复现式周周练九年级英语全一册人教版》

主题:劳动教育 词数:246 难度:★★★★☆ 限时:7 min 正确率:___/5
①Do you do any chores at home? Do you take any labor courses at school? They can not only make you form good habits but also help you develop some life skills. But how can we get proper practice? Here are some suggestions for you.
②Do chores at home. It's not so difficult for you to do chores at home. Cooking, doing dishes and taking rubbish out are good choices for you. Many students think doing chores is a waste of time. But actually, it is important because it can provide you with basic skills. These skills will enable you to live independently and confidently.
③Take labor courses at school. Labor education will be included in the courses of middle schools and primary schools in China. And in this way, schools will offer many kinds of labor courses to students. Students can choose courses to learn how to do chores. It is really good for students' full development.
④Join clubs. There must be all kinds of clubs for you. For example, you can join the cooking club, paper - cutting club or clothes - making club. By joining the clubs, you can develop your interests.
⑤ ▲ If you are the winner in cake - making, paper - cutting or clothes - making competitions, your parents will be proud of you. And these kinds of competitions will make your school life colorful and meaningful. Through these competitions, you may find more fun in doing housework.
⑥It's really important to take labor education both at school and at home.
( ) 1. 新考法 开篇方式题 The writer begins the passage by __________.
A. telling a story
B. asking questions
C. giving examples
D. showing numbers
( ) 2. What do students think of doing chores?
A. Time - wasting.
B. Interesting.
C. Tiring.
D. Relaxing.
( ) 3. 内容还原题 Which of the following can be put in “ ▲ ” in Paragraph 5?
A. Join in competitions.
B. Do chores at school.
C. Make your parents proud.
D. Study hard.
( ) 4. 新考法 文章结构题 What's the correct structure of the passage?
A. ①/②③④⑤/⑥
B. ①/②③④⑤⑥
C. ①/②/③④⑤⑥
D. ①②/③④/⑤⑥
( ) 5. The writer wrote the passage to __________.
A. call on us to do some chores at home
B. tell us the importance of doing chores
C. offer us advice on developing life skills
D. tell us how to communicate with parents
答案: B 推理判断题。根据“Do you do any chores at home? Do you take any labor courses at school?”可知,作者通过询问问题开启本文。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭