2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版》

高考趋势性主题 五育并举·
(2025·湖北省鄂州市教科研协作体联考) Is there a right or wrong way on how to view art? Whether we admit it or not, we've all had that moment of uncertainty while viewing art. However, that you're not an expert doesn't mean you can't understand art. 1.

Determine the basics. When you first see an artwork, identify some basic information about it. Try to determine its medium (材料). If it's a painting, see if you can figure out the type of paint used. 2.
These observations can build a foundation for better understanding.
3. ______ Artists are masters of drawing attention. They usually have a plan for how your vision should move across the artwork. Taking note of what you notice first is a useful way to begin your experience. For example, it is said that Renaissance artists would refer to their paintings as "machines". Their intention was to allow viewers to move their eyes smoothly through the work of art with clarity (清晰) and balance.
Do some homework. You don't need a background in art to appreciate it, but having some knowledge doesn't hurt, either. If a work of art catches your attention, do a little research, read an exhibition's catalogue (目录) or speak to the art team. 4.

Feel the artwork. 5.
Is the artwork artful or dramatic? How does it affect your feelings? Do you feel sad, happy or angry? These questions require immediate reactions. They can be subjective, but they are worth considering, because art is about the artist communicating and expressing ideas.
A. Notice your eye movements.
B. Spend some time with artists.
C. All these can deepen your appreciation.
D. Recognize your feelings as you first view the art.
E. You can also identify the artist and when it was created.
F. Try these tips next time you're viewing art, and they might help you.
G. You'd be surprised by the knowledge you can acquire when interpreting art.
答案: 1. F 根据下文提供的建议可知,此空应是引出下文讲述的一些建议和技巧来帮助欣赏和理解艺术作品,F选项中的these tips指的是下文讲述的建议和技巧,符合语境。
2. E 根据空前以及空后的内容可知,此空讲述的内容应与观察艺术作品去理解艺术作品相关,E选项讲述的内容与空前内容一致,且与空后的These observations所指的内容相关,符合语境。
3. A 分析语篇可知,此处应为本段的小标题。根据空后的“Artists are masters of drawing attention. They usually have a plan for how your vision should move across the artwork.”可知,本段讲述的内容应与视觉内容相关,A选项讲述的内容可以概括本段的主题,适合作为本段小标题。
4. C 根据空前内容可知,欣赏艺术前有一些艺术背景,对感兴趣的艺术品做一点相关的研究,有助于提高欣赏能力,C选项中的All these对上文内容进行了总结,符合语境。
5. D 根据本段小标题及空后内容可知,空后讲述的内容均与欣赏艺术品时的个人感受相关,D选项中的your feelings为解题的关键,该选项引出下文,符合语境。
学习体验
Many people can get stuck and annoyed when they fail to achieve their goals. The first thing to get past obstacles (障碍) to goals is to identify them clearly. 1.
F
Go through them one by one, checking them according to the steps below.
Check your assumptions. Many assumptions that make a situation seem impossible are just limitations placed by yourself. Always stop to check if the assumptions are based on fact. Some of the most common assumptions are—I don't have enough time; it has always been done this way. 2.
E

Brainstorm. Your brain is a solution - producing machine. 3.
D
It can be as simple as writing down all the ideas that come into your head. The best time to engage in brainstorming is just before bed.
Consider possible alternatives. 4.
C
Thinking about the bigger picture of why you want to achieve your goal can be helpful here. If your ultimate goal is to get your idea out into the world, then you may need to give yourself more options than—I want it to be published at a top publishing house.
5.
A
Since looking at a problem from your own point of view is the biggest obstacle to seeking a solution to the problem, asking someone who has more experience than you do can provide you with valuable data for finding new solutions.
A. Ask someone else.
B. Manage your time.
C. Getting locked into one way of doing something can limit your options.
D. One way to jump - start this process is to engage in free - flowing brainstorming.
E. Don't be afraid to challenge these ideas before letting them be a game - stopper.
F. Make a list of obstacles, sort out what feels like real obstacles and start with those.
G. Resources such as time, thoughts and action are available to everyone, but they are limited.
答案: 1. F 设空处承上启下。上文指出克服障碍的第一步就是明确地识别这些障碍,设空处承接上文,指出识别这些障碍的方法,F项符合语境。F项中的obstacles与上文中的obstacles是原词复现,下文中的them指代F项中的obstacles。
2. E 设空处位于段末,起到总结上文的作用。根据本段内容可知,本段主要介绍我们的很多假想都是自身强加的障碍,为了减少成功的阻力,我们需要辨别哪些是真实的障碍,不被假想蒙蔽,E项符合语境。E项中的these ideas指代上文中的Some of the most common assumptions。
3. D 设空处承上启下。上文指出大脑就像一台生产解决方案的机器,设空处在此基础上进一步说明如何启动这个生产过程,下文又对此做了更具体的解释,故D项符合语境。下文的It指代D项中的free-flowing brainstorming。
4. C 设空处位于段首,起到引出话题的作用。根据小标题及本段内容可知,本段主要说明要灵活思考实现目标的其他方法,C项符合语境。C项中的options与小标题中的alternatives是同义复现,C项中的Getting locked into one way of doing something与下文中的Thinking about the bigger picture是反义同现关系。
5. A 设空处为本段小标题,起总结全段主旨的作用。根据本段内容可知,本段指出要向经验更丰富的人寻求建议,A项符合语境。A项“Ask someone else.”与下文中的asking someone相呼应。
人与自然——人与环境
(2025·湖南省名校联考) Making yourself interesting at a gathering is not a hard job, as is suggested by Jessica Hagy, writer of How to Be Interesting.
1.
A
, if you are in a new place or visiting someone's home for the first time. The main thing is to come with a curious mind and try new things, like new foods and talking to new people.
Almost everyone likes to talk about his or her own lives. If you start a conversation with a question like "What is your job?", it's very likely to create an awkward silence. 2.
B
, it might lead to stories like "I came here in my old car." or "I met funny people on the bus." This way, the conversation can go in many directions.
3.
E
? If you can't take away their drink, maybe you can find a way to take away their chance to talk a lot. If you are the host, you could ask them to help you in the kitchen and move them to a different place. 4.
G
.
And what about when there's no talking at a gathering? When there's a quiet moment, the best way to get people talking again is by saying something nice about the host. 5.
F
. It is advisable to say, "This food is really good, and I want to know how you made it."
Thus, being interesting at a gathering is not that difficult.
A. The first step is to go exploring
B. If you ask "How did you come here?"
C. How do you know the person who invited us
D. Be ready to talk to people you know quite well
E. What about those who drink too much or talk too much
F. He or she is the person who is feeling that awkwardness the most
G. Or change the subject to something they don't have much to say about
答案: 1. A 根据后文“if you are in a new place or visiting someone’s home for the first time . . . like new foods and talking to new people.”可知,本段为第一个建议,且后文主要建议去拜访别人的家,即建议外出探索新事物,故A选项符合语境。
2. B 根据后文内容可知,后文主要列举了关于如何来的回答,即本句与乘坐交通工具有关,故B选项符合语境。
3. E 根据后文内容可知,后文提到拿走对方的酒或者多说话的机会,即本句与遇到喝酒太多、说话太多的人有关,故E选项符合语境。
4. G 根据上文内容可知,上文介绍了如何转移那些说太多话的人的注意力,下文没有给出内容,但是结合上下文语境,本空需要补充一个继续转移其注意力的方法,故G选项符合语境。
5. F 根据上下文内容可知,上文描述了让聚会继续下去的一个方法,下文建议是夸赞主人的食物好吃。由此可知,当聚会陷入安静时,主人是感到最尴尬的那个人,故F选项符合语境。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭