2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第42页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
二、七选五
(2025·福建省部分优质高中联考改编) When meeting someone for the first time, who won’t know you habitually frown if you’re concentrating, you will be misunderstood. 1.
Ignore the context 2.
Find meaning in a single gesture People often try to evaluate your state of mind by monitoring your body language. But they take more notice of any single sign that indicates you’re in a bad mood and not to be approached. 3.
Evaluate you through bias(偏见) A neighbor likes me from the moment we met. Before long, I know it’s because I resemble her favorite aunt. That’s how bias can work—the so-called “halo effect”. But bias can also work against you. What if you remind people of someone they dislike? In that case, their original response to you won’t be a good one. 4.
Compare your behavior with their culture Most cultures’ values are absorbed unconsciously at an early age. Such values affect how people think and act, and more importantly, the criteria by which people judge others. 5.
Therefore, there are many mistakes people make when reading your body language. Understanding them, and trying not to make the same mistakes, will help you display your nonverbal ability.
A. Nonverbal signals are very common in our daily life.
B. They will even look for your behavior that can confirm this bias.
C. What they didn’t realize was that, for this individual, it was a normal behavior.
D. In fact, people easily make mistakes reading and reacting to others’ body language.
E. What’s proper and correct in one culture may be ineffective or even rude in another.
F. Besides, they often assign more meaning to negative messages than to positive ones.
G. Context includes locations, relationships, time, experience, and even room temperature.
(2025·福建省部分优质高中联考改编) When meeting someone for the first time, who won’t know you habitually frown if you’re concentrating, you will be misunderstood. 1.
D
Here are four more.Ignore the context 2.
G
Depending on the context, the same nonverbal signals can take on totally different meanings. People can’t really understand someone’s nonverbal message unless they understand the circumstances behind it. If you yawn in a staff meeting because you were up early for an international business call, let people know why you’re tired.Find meaning in a single gesture People often try to evaluate your state of mind by monitoring your body language. But they take more notice of any single sign that indicates you’re in a bad mood and not to be approached. 3.
F
So when you are standing with your arms folded for your comfort, others may judge you to be resistant and unapproachable.Evaluate you through bias(偏见) A neighbor likes me from the moment we met. Before long, I know it’s because I resemble her favorite aunt. That’s how bias can work—the so-called “halo effect”. But bias can also work against you. What if you remind people of someone they dislike? In that case, their original response to you won’t be a good one. 4.
B
Compare your behavior with their culture Most cultures’ values are absorbed unconsciously at an early age. Such values affect how people think and act, and more importantly, the criteria by which people judge others. 5.
E
For instance, people’s greetings, hand gestures, etc. vary with cultures.Therefore, there are many mistakes people make when reading your body language. Understanding them, and trying not to make the same mistakes, will help you display your nonverbal ability.
A. Nonverbal signals are very common in our daily life.
B. They will even look for your behavior that can confirm this bias.
C. What they didn’t realize was that, for this individual, it was a normal behavior.
D. In fact, people easily make mistakes reading and reacting to others’ body language.
E. What’s proper and correct in one culture may be ineffective or even rude in another.
F. Besides, they often assign more meaning to negative messages than to positive ones.
G. Context includes locations, relationships, time, experience, and even room temperature.
答案:
[语篇解读] 本文是一篇说明文,介绍了人们可能会对别人的肢体语言产生误解的几种常见的情况,并分析了原因。
1.D 上文通过具体的例子解释了人们很容易对他人的肢体语言产生误解,设空处应对该现象进行概括。D选项“事实上,人们很容易对他人的肢体语言做出错误的解读和反应。”承接前文,符合语境。
2.G 根据下文可知,此处强调的是,不同的背景会对肢体语言产生极大的影响,即背景的不同导致同样的肢体语言可能会有完全不同的含义。G选项对“背景”进行了解释,指出其包含的具体内容,符合语境。
3.F 根据上文“But they take more notice of...be approached.”以及后一句可知,此处指出当你为了舒适而交叉双臂站立时,别人可能会认为你是抗拒和不可接近的,空处应该强调人们之所以会做出该判断的原因,F选项引起下文,符合语境。
4.B 根据上文“But bias can also...good one.”可知,此处指出一些不好的偏见会让他人对自己的最初印象不好。B选项是对上文的进一步说明,指出偏见不仅让他人对你的印象不好,他人还会在此基础上去寻找你的行为来印证这种偏见,符合语境。
5.E 根据前文“Most cultures’values...judge others.”可知,此处强调了无意识吸收的文化价值观所产生的影响。E选项指出在一种文化中正确的行为在另一种文化中可能是无效的甚至是粗鲁的,符合语境。
1.D 上文通过具体的例子解释了人们很容易对他人的肢体语言产生误解,设空处应对该现象进行概括。D选项“事实上,人们很容易对他人的肢体语言做出错误的解读和反应。”承接前文,符合语境。
2.G 根据下文可知,此处强调的是,不同的背景会对肢体语言产生极大的影响,即背景的不同导致同样的肢体语言可能会有完全不同的含义。G选项对“背景”进行了解释,指出其包含的具体内容,符合语境。
3.F 根据上文“But they take more notice of...be approached.”以及后一句可知,此处指出当你为了舒适而交叉双臂站立时,别人可能会认为你是抗拒和不可接近的,空处应该强调人们之所以会做出该判断的原因,F选项引起下文,符合语境。
4.B 根据上文“But bias can also...good one.”可知,此处指出一些不好的偏见会让他人对自己的最初印象不好。B选项是对上文的进一步说明,指出偏见不仅让他人对你的印象不好,他人还会在此基础上去寻找你的行为来印证这种偏见,符合语境。
5.E 根据前文“Most cultures’values...judge others.”可知,此处强调了无意识吸收的文化价值观所产生的影响。E选项指出在一种文化中正确的行为在另一种文化中可能是无效的甚至是粗鲁的,符合语境。
查看更多完整答案,请扫码查看