2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第69页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
(2025·广东省珠海市金砖四校期中联考)Many people confuse hard - working people with workaholics(工作狂). How could a person tell that he or she is a workaholic? A workaholic works long hours, at the expense of personal relationships and health. When not working, they're thinking about work. Work influences their mood: When work is going well, they're up; when work is going less well, they're down.
Working, or simply being busy, can be a hard habit to break. When workaholics aren't busy working— or doing something to promote their work— they feel anxious and guilty. They hang onto jobs for dear life and do everything they can to make sure they're essential.
There is a link between health problems and workaholism. Just because work itself is a respectable pursuit doesn't mean that an addiction to it is any less damaging than other sorts of addictions. A number of studies show that workaholism has been associated with a wide range of health problems, such as anxiety and heart disease.
Besides health problems, being a workaholic brings other negative effects as well. A study published in the American Journal of Family Therapy found that working too much negatively influenced an employee's marriage. This isn't surprising, since if you're married to your work, it can be difficult to be married to anything, or anyone else. There have also been studies looking at the influence of workaholic parents on their children and the news isn't good. Adult children of workaholic fathers experienced more depression and anxiety and a weaker sense of self.
However, there are also many positive aspects to working hard and to the increasing devotion to one's career. Hard work can bring great rewards. For many, it's how they develop feelings of self - worth, confidence and purpose. If you have a workaholic in your life, you might point out the things he or she is missing out on while at work, whether it's a child's soccer game, a good book, or a yoga class. Seek to understand why the person feels the need to work so much and support him or her in finding a solution.
1. What can we infer about workaholics?
A. They put work in the first place.
B. They usually have life outside work.
C. They only get pleasure from work.
D. They win respect from their workmates.
2. What are Paragraphs 3 and 4 mainly about?
A. Bad influences of workaholism.
B. Reasons for being workaholics.
C. How people deal with their addictions.
D. How hard - working people differ from workaholics.
3. What can we do to help workaholics in life?
A. Force them to join family activities.
B. Reward them for their hard work.
C. Help them find self - worth and confidence.
D. Try to understand and support them.
4. What is the author's attitude towards working hard?
A. Doubtful.
B. Objective.
C. Negative.
D. Curious.
Working, or simply being busy, can be a hard habit to break. When workaholics aren't busy working— or doing something to promote their work— they feel anxious and guilty. They hang onto jobs for dear life and do everything they can to make sure they're essential.
There is a link between health problems and workaholism. Just because work itself is a respectable pursuit doesn't mean that an addiction to it is any less damaging than other sorts of addictions. A number of studies show that workaholism has been associated with a wide range of health problems, such as anxiety and heart disease.
Besides health problems, being a workaholic brings other negative effects as well. A study published in the American Journal of Family Therapy found that working too much negatively influenced an employee's marriage. This isn't surprising, since if you're married to your work, it can be difficult to be married to anything, or anyone else. There have also been studies looking at the influence of workaholic parents on their children and the news isn't good. Adult children of workaholic fathers experienced more depression and anxiety and a weaker sense of self.
However, there are also many positive aspects to working hard and to the increasing devotion to one's career. Hard work can bring great rewards. For many, it's how they develop feelings of self - worth, confidence and purpose. If you have a workaholic in your life, you might point out the things he or she is missing out on while at work, whether it's a child's soccer game, a good book, or a yoga class. Seek to understand why the person feels the need to work so much and support him or her in finding a solution.
1. What can we infer about workaholics?
A. They put work in the first place.
B. They usually have life outside work.
C. They only get pleasure from work.
D. They win respect from their workmates.
2. What are Paragraphs 3 and 4 mainly about?
A. Bad influences of workaholism.
B. Reasons for being workaholics.
C. How people deal with their addictions.
D. How hard - working people differ from workaholics.
3. What can we do to help workaholics in life?
A. Force them to join family activities.
B. Reward them for their hard work.
C. Help them find self - worth and confidence.
D. Try to understand and support them.
4. What is the author's attitude towards working hard?
A. Doubtful.
B. Objective.
C. Negative.
D. Curious.
答案:
Passage E[语篇解读] 本文是一篇说明文。文章通过多方面的分析说明了工作狂的特点、沉迷工作的不利影响、努力工作的积极意义以及对待工作狂我们应持何种态度。
1. A 推理判断题。由文章第一段的“A workaholic works long hours,at the expense of personal relationships and health... they’re down.”可知,工作狂把工作放在第一位。
2. A 段落大意题。根据第三段和第四段中的health problems、addiction、damaging和negative effects等关键词可知,这两段主要讲工作狂的一些负面影响。
3. D 细节理解题。根据最后一段中“Seek to understand why the person feels the need to work so much and support him or her in finding a solution.”可知,对待工作狂,我们要试着去理解和支持他们。
4. B 推理判断题。通读全文可知,作者在客观地分析沉迷工作会带来的负面影响和努力工作的积极意义。
1. A 推理判断题。由文章第一段的“A workaholic works long hours,at the expense of personal relationships and health... they’re down.”可知,工作狂把工作放在第一位。
2. A 段落大意题。根据第三段和第四段中的health problems、addiction、damaging和negative effects等关键词可知,这两段主要讲工作狂的一些负面影响。
3. D 细节理解题。根据最后一段中“Seek to understand why the person feels the need to work so much and support him or her in finding a solution.”可知,对待工作狂,我们要试着去理解和支持他们。
4. B 推理判断题。通读全文可知,作者在客观地分析沉迷工作会带来的负面影响和努力工作的积极意义。
查看更多完整答案,请扫码查看