2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第58页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
六、完形填空
(2025·江苏省盐城市五校联考)I was heading home after giving my colleague a lift. I took a 1 as the snowstorm was approaching.
Then the snow started and was coming down 2. Within minutes I was in a whiteout. The windows were 3 and getting covered with snow, so I slowed down and rolled down my driver's side window, thinking I could better 4 the road edge and keep to a straight line. But really, I had no 5 where I was. I stopped and kept the car running to stay 6. I called 911. The operator told me to wait things out for the night.
The call left me in 7. I told myself to breathe. Suddenly, an idea occurred to me. I 8 my location online and explained what I was 9, wishing for anyone to come to my rescue. Soon enough, people started chiming in on my post. I got a 10 from someone who was going to put me in touch with people nearby. I had never been more 11.
Then I saw a big 12 in the dark. He had walked about 500 metres to get me, 13 the wind and snow each step of the way. "You'll be OK. Follow me." He turned around and started to trudge through the snow, sure of the 14. I drove slowly behind him. When we reached his house, I burst into tears of 15.
1. A. look
B. turn
C. shortcut
D. hand
2. A. slowly
B. happily
C. lightly
D. fast
3. A. frozen
B. closed
C. locked
D. broken
4. A. mark
B. cover
C. follow
D. remember
5. A. plan
B. problem
C. doubt
D. idea
6. A. warm
B. calm
C. awake
D. still
7. A. confusion
B. anxiety
C. embarrassment
D. enthusiasm
8. A. posted
B. found
C. confirmed
D. checked
9. A. looking at
B. carrying out
C. searching for
D. going through
10. A. tip
B. message
C. like
D. comment
11. A. opposed
B. amazed
C. convinced
D. relieved
12. A. policeman
B. figure
C. shadow
D. creature
13. A. checking
B. avoiding
C. fighting
D. reporting
14. A. goal
B. direction
C. depth
D. danger
15. A. gratitude
B. love
C. hope
D. pride
(2025·江苏省盐城市五校联考)I was heading home after giving my colleague a lift. I took a 1 as the snowstorm was approaching.
Then the snow started and was coming down 2. Within minutes I was in a whiteout. The windows were 3 and getting covered with snow, so I slowed down and rolled down my driver's side window, thinking I could better 4 the road edge and keep to a straight line. But really, I had no 5 where I was. I stopped and kept the car running to stay 6. I called 911. The operator told me to wait things out for the night.
The call left me in 7. I told myself to breathe. Suddenly, an idea occurred to me. I 8 my location online and explained what I was 9, wishing for anyone to come to my rescue. Soon enough, people started chiming in on my post. I got a 10 from someone who was going to put me in touch with people nearby. I had never been more 11.
Then I saw a big 12 in the dark. He had walked about 500 metres to get me, 13 the wind and snow each step of the way. "You'll be OK. Follow me." He turned around and started to trudge through the snow, sure of the 14. I drove slowly behind him. When we reached his house, I burst into tears of 15.
1. A. look
B. turn
C. shortcut
D. hand
2. A. slowly
B. happily
C. lightly
D. fast
3. A. frozen
B. closed
C. locked
D. broken
4. A. mark
B. cover
C. follow
D. remember
5. A. plan
B. problem
C. doubt
D. idea
6. A. warm
B. calm
C. awake
D. still
7. A. confusion
B. anxiety
C. embarrassment
D. enthusiasm
8. A. posted
B. found
C. confirmed
D. checked
9. A. looking at
B. carrying out
C. searching for
D. going through
10. A. tip
B. message
C. like
D. comment
11. A. opposed
B. amazed
C. convinced
D. relieved
12. A. policeman
B. figure
C. shadow
D. creature
13. A. checking
B. avoiding
C. fighting
D. reporting
14. A. goal
B. direction
C. depth
D. danger
15. A. gratitude
B. love
C. hope
D. pride
答案:
六、[语篇解读] 本文是一篇记叙文,描述了作者在一场突如其来的暴风雪中迷路并被困在车中,随后通过社交媒体发出求救信号,最终得到一位陌生人在恶劣天气中的救援的经历。
1. C 根据下文as the snowstorm was approaching可知,暴风雪要来,为了尽快回家,选择抄近路。
2. D 根据下文“Within minutes I was in a whiteout.”可知,很快就白茫茫一片了,说明雪下得快。
3. A 根据下文getting covered with snow可知,车窗覆盖着雪,被冻住了。
4. C 根据下文the road edge and keep to a straight line可知,在看不清路的情况下,沿着路边走比较安全。
5. D 根据下文where I was可知,暴风雪中看不清路,不知道自己的位置。have no idea表示“不知道”。
6. A 根据上文“Within minutes I was in a whiteout.”可知,停下来让发动机继续运转是为了保持温暖,在暴风雪中保持温暖很重要。
7. B 根据上文“The operator told me to wait things out for the night.”可知,作者被告知救援人员不能及时赶到,作者不知道该怎么办,所以陷入焦虑。
8. A 根据下文my location online可知,是作者把位置发布到了网上。
9. D 根据上文explained what I was及下文wishing for anyone to come to my rescue可知,解释自己所处的困境,即正在经历的事情。
10. B 根据上文my location online and explained what I was及下文from someone who was going to put me in touch with people nearby可知,在网上发布信息后收到的应该是消息。
11. D 根据上文someone who was going to put me in touch with people nearby可知,有人来帮忙,所以感到宽慰。
12. B 根据上文Then I saw a big及下文in the dark可知,黑暗中看到的不确定是什么人,是先看到了身影。
13. C 根据下文the wind and snow each step of the way可知,在暴风雪中行走很艰难,是与风雪作斗争。
14. B 根据上文“started to trudge through the snow,sure of the”可知,带路的人要确定方向。
15. A 根据上文“I drove slowly behind him. When we reached his house”可知,作者是在暴风雪的夜晚得到了别人的帮助,此时到达他家,留下了感激的泪水。
1. C 根据下文as the snowstorm was approaching可知,暴风雪要来,为了尽快回家,选择抄近路。
2. D 根据下文“Within minutes I was in a whiteout.”可知,很快就白茫茫一片了,说明雪下得快。
3. A 根据下文getting covered with snow可知,车窗覆盖着雪,被冻住了。
4. C 根据下文the road edge and keep to a straight line可知,在看不清路的情况下,沿着路边走比较安全。
5. D 根据下文where I was可知,暴风雪中看不清路,不知道自己的位置。have no idea表示“不知道”。
6. A 根据上文“Within minutes I was in a whiteout.”可知,停下来让发动机继续运转是为了保持温暖,在暴风雪中保持温暖很重要。
7. B 根据上文“The operator told me to wait things out for the night.”可知,作者被告知救援人员不能及时赶到,作者不知道该怎么办,所以陷入焦虑。
8. A 根据下文my location online可知,是作者把位置发布到了网上。
9. D 根据上文explained what I was及下文wishing for anyone to come to my rescue可知,解释自己所处的困境,即正在经历的事情。
10. B 根据上文my location online and explained what I was及下文from someone who was going to put me in touch with people nearby可知,在网上发布信息后收到的应该是消息。
11. D 根据上文someone who was going to put me in touch with people nearby可知,有人来帮忙,所以感到宽慰。
12. B 根据上文Then I saw a big及下文in the dark可知,黑暗中看到的不确定是什么人,是先看到了身影。
13. C 根据下文the wind and snow each step of the way可知,在暴风雪中行走很艰难,是与风雪作斗争。
14. B 根据上文“started to trudge through the snow,sure of the”可知,带路的人要确定方向。
15. A 根据上文“I drove slowly behind him. When we reached his house”可知,作者是在暴风雪的夜晚得到了别人的帮助,此时到达他家,留下了感激的泪水。
查看更多完整答案,请扫码查看