2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第47页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
六、微语篇语法填空
Chinese artist Wu Guanzhong is known for his paintings by 1.
Chinese artist Wu Guanzhong is known for his paintings by 1.
using
(use)oils and the more traditional Chinese method—ink. According to Wu Guanzhong,he enjoyed 2.combining
(combine)Western principles of art with the Chinese spirit,and he devoted himself to 3.seeking
(seek)a point at which the two could meet. To him,the important value of an artwork was 4.to reflect
(reflect)the art within the life of Chinese people and to express love and responsibility for his motherland. He remained interested in 5.exploring
(explore)ways of expression,with his style 6.developing
(develop)throughout his career. His works are now inspiring artists not only in China but across the world.
答案:
六、1. using 2. combining 3. seeking 4. to reflect 5. exploring 6. developing
七、阅读理解
For years,investigators and body language experts have claimed that body language,changes in voice and micro-expressions can tell us all we need to know when someone is telling a lie. However,such signs are open to misinterpretation and using them is now believed to be a little better than relying on random(随机的)chance. The main problem of the traditional approach is the huge variety of human behaviour;there is quite simply no comprehensive dictionary of body language. Researchers have found that reliable cues(暗示)just don’t exist.
So,what new methods are available to spot a liar and help us reach a judgement on someone?Redirect the focus away from mannerisms to the things that they actually say,carefully detecting the right pressure points that can make a liar’s front come tumbling down(崩溃). The beauty of this is that it’s so simple that it’s something we can all do in our daily lives. One method that you can try at home is to start a conversation by asking people how honest they are. Simply getting people to tell you that they tell the truth makes them more truthful and honest further down the line. Amazingly,research participants found themselves wanting to be seen as honest,thus making them more cooperative(配合的),while those that were powerful liars had difficulty maintaining the pretence after this and became easier to spot when placed under careful examination. With a careful use of tactical(策略性的)questions and an observant mind that pays close attention to the content of a person’s replies,experts in a university study were able to detect liars with the accuracy of more than 90%!
So perhaps it’s time for all of us to remember that we don’t need to be Sherlock Holmes to read people correctly. Forget about being a super detective with a photographic eye and use our common sense and careful questions to consider things in context. The eyes may be the window to the soul,but it is the mind that reveals the truth.
1. What is the problem of using body language to spot a liar?
A. It is fairly unreliable.
B. It faces difficulty in finding cues.
C. It requires a guidebook to body language.
D. It usually leads to poor interpersonal relationships.
2. What can we learn about the new method of lie detection?
A. It is unhelpful in spotting powerful liars.
B. It has been mainly used in criminal investigations.
C. It can be learned by ordinary people with practice.
D. It requires the interviewer to ask unexpected questions.
3. What led to experts’ success in detecting liars according to Paragraph 2?
A. Traditional methods.
B. Advanced equipment.
C. A dictionary of body language.
D. Careful analysis of a person’s words.
4. What is the message conveyed in the text?
A. Spotting a lie is easier than you think.
B. An intelligent mind helps achieve success.
C. Body language plays a big part in detecting a liar.
D. Communication skills are key to good relationships.
For years,investigators and body language experts have claimed that body language,changes in voice and micro-expressions can tell us all we need to know when someone is telling a lie. However,such signs are open to misinterpretation and using them is now believed to be a little better than relying on random(随机的)chance. The main problem of the traditional approach is the huge variety of human behaviour;there is quite simply no comprehensive dictionary of body language. Researchers have found that reliable cues(暗示)just don’t exist.
So,what new methods are available to spot a liar and help us reach a judgement on someone?Redirect the focus away from mannerisms to the things that they actually say,carefully detecting the right pressure points that can make a liar’s front come tumbling down(崩溃). The beauty of this is that it’s so simple that it’s something we can all do in our daily lives. One method that you can try at home is to start a conversation by asking people how honest they are. Simply getting people to tell you that they tell the truth makes them more truthful and honest further down the line. Amazingly,research participants found themselves wanting to be seen as honest,thus making them more cooperative(配合的),while those that were powerful liars had difficulty maintaining the pretence after this and became easier to spot when placed under careful examination. With a careful use of tactical(策略性的)questions and an observant mind that pays close attention to the content of a person’s replies,experts in a university study were able to detect liars with the accuracy of more than 90%!
So perhaps it’s time for all of us to remember that we don’t need to be Sherlock Holmes to read people correctly. Forget about being a super detective with a photographic eye and use our common sense and careful questions to consider things in context. The eyes may be the window to the soul,but it is the mind that reveals the truth.
1. What is the problem of using body language to spot a liar?
A. It is fairly unreliable.
B. It faces difficulty in finding cues.
C. It requires a guidebook to body language.
D. It usually leads to poor interpersonal relationships.
2. What can we learn about the new method of lie detection?
A. It is unhelpful in spotting powerful liars.
B. It has been mainly used in criminal investigations.
C. It can be learned by ordinary people with practice.
D. It requires the interviewer to ask unexpected questions.
3. What led to experts’ success in detecting liars according to Paragraph 2?
A. Traditional methods.
B. Advanced equipment.
C. A dictionary of body language.
D. Careful analysis of a person’s words.
4. What is the message conveyed in the text?
A. Spotting a lie is easier than you think.
B. An intelligent mind helps achieve success.
C. Body language plays a big part in detecting a liar.
D. Communication skills are key to good relationships.
答案:
七、[语篇解读]本文是一篇说明文。一直以来调查人员和肢体语言专家宣称的通过目标对象的肢体语言、话音的改变及微表情来断定其是否说谎的方法并不一定准确。研究显示,靠策略性的对话能更准确地识别出说谎者。
1. A 推理判断题。根据第一段中的“However, such signs ... just don't exist.”可知,通过肢体语言来断定一个人是否说谎的方法是不可靠的。
2. C 推理判断题。根据第二段中的“The beauty of this is that it’s so simple ... One method that you can try at home ...”可知,这种新方法可以被普通人通过实践习得。
3. D 细节理解题。根据第二段中的“With a careful use of tactical ... experts in a university study were able to detect liars with the accuracy of more than 90%!”可知,专家通过对受试者答语的仔细分析来发现说谎者的准确率超过90%。
4. A 主旨大意题。根据最后一段中的“we don’t need to be Sherlock Holmes ... use our common sense and careful questions to consider things in context”可知,测谎比我们原本想得容易。即使我们不是像Sherlock Holmes那样的侦探,也可以运用我们的常识和谨慎的问题将前后事件联系起来,从而得出真相。
1. A 推理判断题。根据第一段中的“However, such signs ... just don't exist.”可知,通过肢体语言来断定一个人是否说谎的方法是不可靠的。
2. C 推理判断题。根据第二段中的“The beauty of this is that it’s so simple ... One method that you can try at home ...”可知,这种新方法可以被普通人通过实践习得。
3. D 细节理解题。根据第二段中的“With a careful use of tactical ... experts in a university study were able to detect liars with the accuracy of more than 90%!”可知,专家通过对受试者答语的仔细分析来发现说谎者的准确率超过90%。
4. A 主旨大意题。根据最后一段中的“we don’t need to be Sherlock Holmes ... use our common sense and careful questions to consider things in context”可知,测谎比我们原本想得容易。即使我们不是像Sherlock Holmes那样的侦探,也可以运用我们的常识和谨慎的问题将前后事件联系起来,从而得出真相。
查看更多完整答案,请扫码查看