2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版》

二、
Play is part of a parent-child friendship
Play is a crucial element of friendship with children. With babies and very young children, we parents play with them, engaging in back-and-forth activities like hide-and-seek and tower building. 1.
A
They pull us into play, and we feel pleasure.
But delight hits a setback when our child learns how to say “no”. From this point onward—into adolescence—we focus on getting a child to behave. 2.
C
It’s parenting belief, not specifically defined, but often translated into “because I said so”.
While parents must help children learn to meet adult demands, when we limit our parenting focus to “command and control”, we can crowd out “delight”. 3.
D
If we can leave space for child-driven activities—without adult demands—we can return to delight. These interactions expand our relationship and help our child learn self-regulation and communication. It’s not the same as peer friendship, but we are being a friend.
4.
G
The key is following your child’s lead. As they get older and they are deep into other things, friendly play might include teaching you to play their favorite video game or sharing videos that interest them. Your child won’t want you to be their primary friend in these spaces, but being curious and kind is a way to be a friend and a parent. You will be an uncool friend who will never fully get it, but you will be a friend.
5.
B
Especially as they get older, they will set more limits on it. But if you make a habit of friendly play with your child, that space will always be there between you, and it will vastly expand your parenting toolbox.
A. They often start the game, and we join in.
B. Kids won’t always want you to play with them.
C. We are told in many ways to be the parent, not the friend.
D. Highlighting our role as taskmasters limits our parenting tools.
E. It can be a powerful tool for developing parent-child relationships.
F. This looks different from babyhood to youth but it’s always essential.
G. Friendly play with children can range from building blocks to hide-and-seek.
答案: 二、[语篇解读] 本文是一篇说明文。文章主要介绍了玩耍是亲子友谊的一部分,以及怎样才能够更好地和孩子们一起玩耍。
1. A 根据上文可知,父母会和孩子一起玩游戏;根据下文“They pull us into play, and we feel pleasure.”可知,孩子把父母拉进游戏。A项“他们经常开始游戏,我们也加入进来。”承上启下,符合语境。
2. C 根据上文“From this point ... to behave.”可知,在孩子成长过程中,父母把重点放在让孩子守规矩上;下文说明作为父母的责任。由此可知,空处应该承接上文,继续描写父母让孩子守规矩的表现,C项“我们在很多方面都被告知要做家长,而不是朋友。”承接上文内容,符合语境。
3. D 根据上文可知,父母把教育的重点限制在“命令和控制”上时,就会排挤掉“快乐”,空处承接上文,继续描述这样做的坏处,D项“强调我们作为‘监工’的角色会限制我们的育儿工具。”符合语境。
4. G 根据下文可知,本段介绍亲子间友好的玩耍;下文给出例子。由此可知,空格处应为类似的游戏。G项“和孩子们友好的玩耍可以从搭积木到捉迷藏。”符合上下文语境。
5. B 根据下文“Especially as they get older, they will set more limits on it.”可知,随着孩子们年龄的增长,和他们在一起玩的时候可能会有些障碍,这说明孩子并不总是喜欢和父母在一起玩。B项“孩子们并不总是希望你和他们一起玩。”承接上文,符合语境。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭