2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版》

(2025·湖北省部分高中联考协作体期中联考改编)In Japan, companies use taste sensors to monitor the quality of products. These devices measure the strength of the five basic tastes—salty, sweet, sour, bitter, umami(鲜味的)—and give each a numerical value. It struck me that if taste could be quantified, perhaps it could also be recreated. I made foods, such as pizza and fries, into liquid, measured how they were rated, and then made 10 liquid samples that each represented an aspect of the taste. When copying the taste of food, it's like following a recipe; I combined the 10 liquid samples to reflect the taste sensor's measurements of the liquefied(液化) dish.
Taste the TV (TTTV), released in 2021, looks like a television screen— but you can lick it. Once the viewer selects a dish from the screen menu, an image of the food will appear, and above the screen a device containing my liquid flavour samples in air cans will spray the liquid in a combination that creates the taste of the chosen food. They can enjoy the taste of pizza without even biting into a slice.
My invention was received pretty well globally. I would love this technology to become an important part in households worldwide, like any other home appliance. It could broaden our cooking horizons, and help people with food allergies enjoy certain dishes through these regenerated(再生的) flavours, without any negative reactions. Users could access a library of flavours— like movies on streaming platforms.
I'm thankful that my work in this field is getting recognised. I'm excited about what's next, and I think this is just the beginning for tele - taste media. Perhaps in 10 years' time we could implant a device, allowing people to experience any taste they could dream of at any moment.
1. What's the author's purpose in mentioning taste sensors used by Japanese companies?
A. To introduce the progress of Japan.
B. To tell the function of taste sensors.
C. To show the source of his inspiration.
D. To display the tools of the technology.
2. What can we learn about Taste the TV in Paragraph 2?
A. It can make food with chosen flavours.
B. It can be bitten to enjoy the taste of pizza.
C. It can create the taste of the chosen food.
D. It can be eaten or licked by hungry people.
3. What is the author's attitude towards his work?
A. Doubtful.
B. Cautious.
C. Negative.
D. Hopeful.
4. What's the main idea of this passage?
A. New tastes could be created.
B. The invention of TTTV.
C. Development of the food industry.
D. How to broaden our cooking horizons.
答案: Passage F[语篇解读] 这是一篇说明文。文章介绍了作者的一种利用味觉传感器技术复制食物味道的创新发明,并展望了其在未来家庭中的潜在应用前景。
1. C 推理判断题。根据第一段中“It struck me that if taste could be quantified,perhaps it could also be recreated.”可知,作者提及味觉传感器是为了表明自己的灵感来源。
2. C 细节理解题。根据第二段中“Once the viewer selects a dish... creates the taste of the chosen food.”可知,Taste the TV可以创造出所选食物的味道。
3. D 推理判断题。根据第三段中“My invention was received pretty well globally. I would love... any other home appliance.”以及第四段中“I’m excited...”可知,作者对自己的作品充满希望。
4. B 主旨大意题。根据第一段中“In Japan,companies use taste sensors to monitor the quality of products.”以及第二段中“Taste the TV(TTTV),released in 2021,looks like a television screen—but you can lick it.”可归纳出,本文主要内容为介绍作者的创新发明——TTTV。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭