第7页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
四、阅读短文,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
My name is Jack and I am a middle school student. My best friend is Bob, and let me introduce him to you.
We have a lot 1 common. That’s why we are best friends. We both enjoy 2 (study), so we always study together. He always wears a pair of 3 (glass). In my mind, he is clever and hard-working. He helps me a lot with my schoolwork. 4 something worries me, I always go to 5 (he). He keeps 6 (do) sports to have a stronger body like me. Sometimes it is really cold outside, but he never gives up. We believe the best way to relax is through exercise. When I feel down, he is always ready 7 (listen) to me. As his best friend, I should help him too. Good friends don’t have to be 8 same, but the most important thing is that your friend should be 9 (care) and friendly.
A good friend is like the sunshine in winter. I’m sure we 10 (be) friends for life.
1.
6.
My name is Jack and I am a middle school student. My best friend is Bob, and let me introduce him to you.
We have a lot 1 common. That’s why we are best friends. We both enjoy 2 (study), so we always study together. He always wears a pair of 3 (glass). In my mind, he is clever and hard-working. He helps me a lot with my schoolwork. 4 something worries me, I always go to 5 (he). He keeps 6 (do) sports to have a stronger body like me. Sometimes it is really cold outside, but he never gives up. We believe the best way to relax is through exercise. When I feel down, he is always ready 7 (listen) to me. As his best friend, I should help him too. Good friends don’t have to be 8 same, but the most important thing is that your friend should be 9 (care) and friendly.
A good friend is like the sunshine in winter. I’m sure we 10 (be) friends for life.
1.
in
2. studying
3. glasses
4. When
5. him
6.
doing
7. to listen
8. the
9. caring
10. will be
答案:
1. in 2. studying 3. glasses 4. When 5. him 6. doing 7. to listen 8. the 9. caring 10. will be
五、热点素材阅读理解。
You’re walking down the street, thinking about your own business when a stranger passes by. He doesn’t say anything at all, but he gives you a smile. In a moment and almost unwillingly, you’re doing the same thing. You just can’t help it and you catch his smile. For some unknown reason, when we see someone smile, we just can’t stop ourselves doing the same thing.
In honour of World Smile Day, it’s time for us to answer this question. Is smiling contagious (有感染力的)?
Well, a study in the journal Trends in Cognitive Sciences gives the answer “yes”. As part of the research, social psychologists(心理学家) look into why we often copy(模仿) people’s facial expressions when we talk to them.
Interestingly, one of the conclusions(结论) is that we “try on” the emotions(感情) of others when we are talking with them. For example, when a friend tells us some good news happily, we may unconsciously(无意识地) show the same emotion through our smile. In doing so, we are feeling and understanding his or her joy.
So the reason we smile back when someone smiles at us is that we want to feel the same way as that person. However, not everyone can do this. During the research, the psychologists find people with some diseases can’t copy others’ facial expressions. They know someone is smiling but they cannot smile back.
(
A. The reason for smiling back.
B. An opinion on smiling back.
C. The result of smiling back.
D. An example of smiling back.
(
A. Because we want to talk with the person.
B. Because we are feeling the person’s joy.
C. Because we want the person to understand us.
D. Because we want to show we are clever.
(
A. They can’t feel happy when others smile at them.
B. They smile too much and can’t stop it.
C. They can’t copy others’ smiles.
D. They never smile and they are unhappy.
(
A. Why is smiling contagious?
B. What’s World Smile Day?
C. Why should we smile?
D. Do you know how to smile?
You’re walking down the street, thinking about your own business when a stranger passes by. He doesn’t say anything at all, but he gives you a smile. In a moment and almost unwillingly, you’re doing the same thing. You just can’t help it and you catch his smile. For some unknown reason, when we see someone smile, we just can’t stop ourselves doing the same thing.
In honour of World Smile Day, it’s time for us to answer this question. Is smiling contagious (有感染力的)?
Well, a study in the journal Trends in Cognitive Sciences gives the answer “yes”. As part of the research, social psychologists(心理学家) look into why we often copy(模仿) people’s facial expressions when we talk to them.
Interestingly, one of the conclusions(结论) is that we “try on” the emotions(感情) of others when we are talking with them. For example, when a friend tells us some good news happily, we may unconsciously(无意识地) show the same emotion through our smile. In doing so, we are feeling and understanding his or her joy.
So the reason we smile back when someone smiles at us is that we want to feel the same way as that person. However, not everyone can do this. During the research, the psychologists find people with some diseases can’t copy others’ facial expressions. They know someone is smiling but they cannot smile back.
(
D
)1. What does the first paragraph mainly tell us?A. The reason for smiling back.
B. An opinion on smiling back.
C. The result of smiling back.
D. An example of smiling back.
(
B
)2. Why do we smile back when we see someone else smile?A. Because we want to talk with the person.
B. Because we are feeling the person’s joy.
C. Because we want the person to understand us.
D. Because we want to show we are clever.
(
C
)3. What problems do people with some diseases have?A. They can’t feel happy when others smile at them.
B. They smile too much and can’t stop it.
C. They can’t copy others’ smiles.
D. They never smile and they are unhappy.
(
A
)4. Which could be the best title for this passage?A. Why is smiling contagious?
B. What’s World Smile Day?
C. Why should we smile?
D. Do you know how to smile?
答案:
1.D 【点拨】根据第一段中的“You're walking down the street,thinking about your own business when a stranger passes by. He doesn't say anything at all,but he gives you a smile.”可知,第一段通过举例子说明别人微笑时我们也会回以微笑的这种行为。故选 D。
2.B 【点拨】根据最后一段中的“So the reason we smile back when someone smiles at us is that we want to feel the same way as that person.”可知,我们看见别人微笑时会回以微笑是因为我们也在感受那个人的快乐。故选 B。
3.C 【点拨】根据最后一段中的“During the research,the psychologists find people with some diseases can't copy others' facial expressions. They know someone is smiling but they cannot smile back.”可知,一些患有疾病的人无法回以微笑。故选 C。
4.A 【点拨】短文介绍了当别人对你微笑时,我们会同样回以微笑,原因是我们想感受微笑的人的情绪。这是在讨论微笑的感染力。故选 A。
2.B 【点拨】根据最后一段中的“So the reason we smile back when someone smiles at us is that we want to feel the same way as that person.”可知,我们看见别人微笑时会回以微笑是因为我们也在感受那个人的快乐。故选 B。
3.C 【点拨】根据最后一段中的“During the research,the psychologists find people with some diseases can't copy others' facial expressions. They know someone is smiling but they cannot smile back.”可知,一些患有疾病的人无法回以微笑。故选 C。
4.A 【点拨】短文介绍了当别人对你微笑时,我们会同样回以微笑,原因是我们想感受微笑的人的情绪。这是在讨论微笑的感染力。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看