第35页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
四、阅读短文,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。(2025·江苏宿迁经济开发区调研)
I have a lot of wonderful school life memories. Last month, some of my classmates and I ____1____(take)part in a cheerleading(啦啦队活动)competition at our school art festival.
The autumn in Beijing was comfortable. It was a ____2____(love)time to play in the playground after class. But we couldn't. We spent a lot of time ____3____(practise). If ever we wanted to give up, we would say, "We will win ____4____ achieve(实现)our dream!" If one of us didn't know what to do, we would help ____5____(she). When we were tired, we would take care ____6____ each other. After several weeks' practice, we could do much ____7____(well)than before!
On 12 November, ____8____ competition started. Before going on stage, we practised one more time. "Let's welcome girls from Class 20, Grade 8," the host said. The music started. And we followed it. We ____9____(real)enjoyed our show.
Finally, hard work brought us success. We came ____10____(one)! We will always remember this moment!
1.
6.
I have a lot of wonderful school life memories. Last month, some of my classmates and I ____1____(take)part in a cheerleading(啦啦队活动)competition at our school art festival.
The autumn in Beijing was comfortable. It was a ____2____(love)time to play in the playground after class. But we couldn't. We spent a lot of time ____3____(practise). If ever we wanted to give up, we would say, "We will win ____4____ achieve(实现)our dream!" If one of us didn't know what to do, we would help ____5____(she). When we were tired, we would take care ____6____ each other. After several weeks' practice, we could do much ____7____(well)than before!
On 12 November, ____8____ competition started. Before going on stage, we practised one more time. "Let's welcome girls from Class 20, Grade 8," the host said. The music started. And we followed it. We ____9____(real)enjoyed our show.
Finally, hard work brought us success. We came ____10____(one)! We will always remember this moment!
1.
took
2. lovely
3. practising
4. and
5. her
6.
of
7. better
8. the
9. really
10. first
答案:
1. took 2. lovely 3. practising 4. and 5. her 6. of 7. better 8. the 9. really 10. first
五、热点素材 阅读理解。
You want to live a happier life? Try laughing for no reason. That's how many people start their day at Laughter Yoga(瑜伽)Clubs around the world, and many doctors now think that having a good laugh might be one of the best ways to stay healthy.
The first Laughter Yoga Club was started in Mumbai, India, in 1995 by Dr Madan Kataria. "Young children laugh about 300 times a day. Adults laugh between 7 and 15 times a day," says Dr Kataria. "Everyone is naturally good at laughing. We want people to feel happy with their lives."
A study at the UCLA School of Medicine in California shows that laughter reduces stress(减缓压力)and is very good for the heart. Laughter Yoga is used in many hospitals for the illness treatment and it is also practised in schools, factories and old people's homes.
So what is Laughter Yoga? I went to my nearest Laughter Yoga Club to find out. I was quite nervous about it. I didn't like the idea of laughing with others. First, our laughter teacher told us to clap our hands and say, "Ho ho ho, ha ha ha." He said our bodies can't tell the difference between fake laughter and real laughter, so they both work. After ten minutes, everybody in the room was laughing for real! We did different kinds of laughter exercises and finally I was surprised by how relaxed I felt.
So if you're sad about something, just start laughing. As Dr Kataria says, "When you laugh, you change, and when you change, the world around you changes."
(
A. Eating healthy food.
B. Having a good laugh.
C. Exercising regularly.
D. Sleeping for 8 hours a day.
(
A. Laughter Yoga Club.
B. The study.
C. The illness treatment.
D. Laughter Yoga.
(
a. Nervous. b. Surprised. c. Sad. d. Relaxed.
A. abc
B. abd
C. acd
D. bcd
(
A. To ask us to join Laughter Yoga Club.
B. To advise us to laugh for a happier life.
C. To show us different ways of laughing.
D. To tell us the man behind Laughter Yoga Club.
You want to live a happier life? Try laughing for no reason. That's how many people start their day at Laughter Yoga(瑜伽)Clubs around the world, and many doctors now think that having a good laugh might be one of the best ways to stay healthy.
The first Laughter Yoga Club was started in Mumbai, India, in 1995 by Dr Madan Kataria. "Young children laugh about 300 times a day. Adults laugh between 7 and 15 times a day," says Dr Kataria. "Everyone is naturally good at laughing. We want people to feel happy with their lives."
A study at the UCLA School of Medicine in California shows that laughter reduces stress(减缓压力)and is very good for the heart. Laughter Yoga is used in many hospitals for the illness treatment and it is also practised in schools, factories and old people's homes.
So what is Laughter Yoga? I went to my nearest Laughter Yoga Club to find out. I was quite nervous about it. I didn't like the idea of laughing with others. First, our laughter teacher told us to clap our hands and say, "Ho ho ho, ha ha ha." He said our bodies can't tell the difference between fake laughter and real laughter, so they both work. After ten minutes, everybody in the room was laughing for real! We did different kinds of laughter exercises and finally I was surprised by how relaxed I felt.
So if you're sad about something, just start laughing. As Dr Kataria says, "When you laugh, you change, and when you change, the world around you changes."
(
B
)1. What is one of the best ways to stay healthy according to many doctors?A. Eating healthy food.
B. Having a good laugh.
C. Exercising regularly.
D. Sleeping for 8 hours a day.
(
D
)2. What does the underlined "it" in Paragraph 3 refer to(指代)?A. Laughter Yoga Club.
B. The study.
C. The illness treatment.
D. Laughter Yoga.
(
B
)3. How did the writer feel in his Laughter Yoga Club experience?a. Nervous. b. Surprised. c. Sad. d. Relaxed.
A. abc
B. abd
C. acd
D. bcd
(
B
)4. What's the purpose(目的)of the passage?A. To ask us to join Laughter Yoga Club.
B. To advise us to laugh for a happier life.
C. To show us different ways of laughing.
D. To tell us the man behind Laughter Yoga Club.
答案:
1. B
【点拨】根据第一段中“many doctors now think that having a good laugh might be one of the best ways to stay healthy”可知,许多医生认为开怀大笑可能是保持健康的最好的方法之一。故选B。
2. D
【点拨】根据第三段中“Laughter Yoga is used in many hospitals for the illness treatment and it is also practised in schools,factories and old people's homes.”可知,“it”指的是“Laughter Yoga”。故选D。
3. B
【点拨】根据第四段中“I was quite nervous about it. I didn't like the idea of laughing with others.”可知,作者一开始很紧张;根据“We did different kinds of laughter exercises and finally I was surprised by how relaxed I felt.”可知,作者最后感到很放松和惊讶。故选B。
4. B
【点拨】根据第一段中的“Try laughing for no reason. That's how many people start their day at Laughter Yoga(瑜伽) Clubs around the world,and many doctors now think that having a good laugh might be one of the best ways to stay healthy”和最后一段中的“So if you're sad about something,just start laughing.”可知,文章的目的是建议我们为了更快乐的生活而笑。故选B。
【点拨】根据第一段中“many doctors now think that having a good laugh might be one of the best ways to stay healthy”可知,许多医生认为开怀大笑可能是保持健康的最好的方法之一。故选B。
2. D
【点拨】根据第三段中“Laughter Yoga is used in many hospitals for the illness treatment and it is also practised in schools,factories and old people's homes.”可知,“it”指的是“Laughter Yoga”。故选D。
3. B
【点拨】根据第四段中“I was quite nervous about it. I didn't like the idea of laughing with others.”可知,作者一开始很紧张;根据“We did different kinds of laughter exercises and finally I was surprised by how relaxed I felt.”可知,作者最后感到很放松和惊讶。故选B。
4. B
【点拨】根据第一段中的“Try laughing for no reason. That's how many people start their day at Laughter Yoga(瑜伽) Clubs around the world,and many doctors now think that having a good laugh might be one of the best ways to stay healthy”和最后一段中的“So if you're sad about something,just start laughing.”可知,文章的目的是建议我们为了更快乐的生活而笑。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看