2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版宿迁专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版宿迁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本八年级英语上册译林版宿迁专版》

五、跨学科 阅读理解。
Scientists in Australia have shown that bees seem to understand the idea of zero. This is surprising since bees have very small brains. Only humans and a few animals such as monkeys and some birds have shown that they understand zero. And humans don’t usually understand it until they’re around four years old. But bees are smarter than they look. Scientists already knew that bees could count up to four. They also knew that bees could “talk to” each other. By dancing in some ways, bees could tell other bees how far away the food was and in what direction.
Scientists at RMIT University in Australia came up with a smart way to test whether bees understood the concept(概念) of zero. They prepared some cards with different numbers of shapes on them. First, they had to train the bees by giving them sugar water to make them choose the cards with fewer shapes on them. They put something sour(酸的) under the cards with more shapes on them. Soon the bees knew there was sugar water under the cards with fewer shapes.
After about 40 tests, the bees learned to choose the cards with different numbers of shapes. Then came the interesting part. The scientists put a card with nothing on it. Even though they had never seen it, the trained bees chose the blank(空白的) card. This showed that they knew that zero or “none” meant less than “some”.
Bees’ brains are about 86,000 times smaller than the brains of humans. How are they able to do so much with such a small brain? Scientists want to study more bees to find out more. Many are now trying to create machines that can “think” like bees. By learning how the bees’ brains work, they may be able to use some of those ideas to teach computers and robots some new tricks.
(
D
)1. What can we learn from Paragraph 1?
A. Bees are smarter than monkeys.
B. Most animals can count up to four.
C. Humans can understand zero since birth.
D. Dancing is a form of bees’ communication.
(
D
)2. Why did the scientists use sugar water?
A. To train the bees to choose the cards with more shapes.
B. To check if bees could tell sweetness from sourness.
C. To test if bees understood the meaning of numbers.
D. To encourage the bees to choose the cards with fewer shapes.
(
A
)3. The interesting result of the test was that ____.
A. the bees chose the blank card
B. the bees landed on the sugar water
C. the bees flew towards the sour water
D. the bees chose the cards with some shapes
(
B
)4. The underlined word “tricks” in the last paragraph is closest in meaning to “____”.
A. numbers
B. skills
C. ideas
D. goals
(
C
)5. Which is the best title for the passage?
A. Bees Are in Need of Protection.
B. Bees Are Important to Humans.
C. Bees Know the Meaning of Zero.
D. Bees Have Funny Social Activities.
答案: 1. D
 【点拨】根据“By dancing in some ways,bees could tell other bees how far away food was and in what direction.”可知,蜜蜂能通过跳舞传递信息,因此可推知跳舞是蜜蜂交流的一种形式。故选 D。
2. D
 【点拨】根据“First,they had to train the bees by giving them sugar water to make them choose the cards with fewer shapes on them.”可知,科学家们使用糖水是为了让蜜蜂选择带有更少形状的卡片。故选 D。
3. A
 【点拨】根据“Even though they had never seen it,the trained bees chose the blank(空白的) card.”可知,测试结果是蜜蜂选择了空白的卡片。故选 A。
4. B
 【点拨】number 数字;skill 技巧;idea 主意;goal 进球得分。根据“By learning how the bees' brains work,they may be able to use some of those ideas to teach computers and robots some new tricks.”可知,tricks 指的是技巧。故选 B。
5. C
 【点拨】通读全文可知,科学家们做的测试就是为了知道蜜蜂是否知道零的含义,并且最终发现蜜蜂知道零的含义。故选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭