第135页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
(
A.deadly
B.dead
C.death
D.dying
A
)7. The snake is one of the most ______ creatures in the world. Its bite can kill a person within minutes.A.deadly
B.dead
C.death
D.dying
答案:
A 【点拨】deadly 致命的;dead 死的;death 名词,意为“死亡”;dying 垂死的,即将死亡的。根据句意可知,空处表示“致命的”。故选 A。
(
—I prefer restaurants that can
A.offer; for
B.provide; with
C.make; with
D.provide; for
B
)8. —Cindy, what kind of restaurants do you like?—I prefer restaurants that can
provide
customers with
free Wi-Fi.A.offer; for
B.provide; with
C.make; with
D.provide; for
答案:
B 【点拨】offer sb. sth. / offer sth. to sb. 给某人提供某物;provide sb. with sth. / provide sth. for sb. 为某人提供某物;make...with... 用……做……。故选 B。
四、阅读短文,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
In early November, millions of birds flew across the Yellow River estuary(河口)in Dongying City. With its wonderful climate(气候), the Yellow River estuary is an important stop __1__ these birds on their way to the south.
Dongying has taken action __2__(protect)the wetlands and the wildlife in the area. The government is spending more money on the water in the wetlands and __3__(help)make the air and land better. What's more, the government has built a centre for the area to record and study __4__ information of the weather, water quality, land and the sea. Now people are working hard to protect the __5__(live)place for birds like cranes, black-billed gulls, and oriental white storks.
The government's effort leads to a growing number of wild animals __6__(stay)in the city. Now, we can find 410 kinds of birds in the Yellow River Delta National Nature Reserve, which is often __7__(call)an “international airport(机场)for birds”.
Now Dongying is not only a __8__(wonder)place for different kinds of birds, but also a popular attraction for a great number of __9__(travel)from all around the world. It is a good example to show that the world will be a better place __10__ humans care about and learn to live in peace with wildlife.
1.
6.
In early November, millions of birds flew across the Yellow River estuary(河口)in Dongying City. With its wonderful climate(气候), the Yellow River estuary is an important stop __1__ these birds on their way to the south.
Dongying has taken action __2__(protect)the wetlands and the wildlife in the area. The government is spending more money on the water in the wetlands and __3__(help)make the air and land better. What's more, the government has built a centre for the area to record and study __4__ information of the weather, water quality, land and the sea. Now people are working hard to protect the __5__(live)place for birds like cranes, black-billed gulls, and oriental white storks.
The government's effort leads to a growing number of wild animals __6__(stay)in the city. Now, we can find 410 kinds of birds in the Yellow River Delta National Nature Reserve, which is often __7__(call)an “international airport(机场)for birds”.
Now Dongying is not only a __8__(wonder)place for different kinds of birds, but also a popular attraction for a great number of __9__(travel)from all around the world. It is a good example to show that the world will be a better place __10__ humans care about and learn to live in peace with wildlife.
1.
for
2. to protect
3. helping
4. the
5. living
6.
staying
7. called
8. wonderful
9. travellers
10. if
答案:
1. for 2. to protect 3. helping 4. the 5. living 6. staying 7. called 8. wonderful 9. travellers 10. if
五、阅读理解。(2025·江苏宿迁宿城区新区教学共同体期末)
Yushu, Qinghai Province, is one of the habitats for black-necked cranes. These cranes have very long necks and their necks are black. That's why they are called black-necked cranes. They travel very far every year. They spend about 5 months in the Qinghai-Xizang Plateau(高原).
Starting in March, black-necked cranes will fly back to the Qinghai-Xizang Plateau. There are lakes and marshes(沼泽), perfect for them to live in. Year after year, black-necked cranes may fly to other places, but they always come back to the plateau areas.
Their life is difficult, because they don't have enough food and the weather changes very often. Black-necked cranes have a very small population. They are under first-class state protection in China. Local people treat the birds with love. They are a symbol of good luck there, so they are very popular.
It is not hard to get along with these wild animals. Just give them a little more space, and they can have a bigger chance to thrive(繁荣). People in the area are working very hard to make sure the black-necked cranes live better.
(
A. Because they have long black necks.
B. Because they stand for good luck.
C. Because they fly back to the plateau areas.
D. Because they are under first-class state protection.
(
A. number
B. place
C. size
D. bird
(
A. We can watch the black-necked cranes in Yushu in February.
B. Forests are perfect for the black-necked cranes to live in.
C. It's not hard to get along with black-necked cranes.
D. The weather seldom changes in Yushu, Qinghai Province.
(
A. travel
B. geography
C. sports
D. nature
Yushu, Qinghai Province, is one of the habitats for black-necked cranes. These cranes have very long necks and their necks are black. That's why they are called black-necked cranes. They travel very far every year. They spend about 5 months in the Qinghai-Xizang Plateau(高原).
Starting in March, black-necked cranes will fly back to the Qinghai-Xizang Plateau. There are lakes and marshes(沼泽), perfect for them to live in. Year after year, black-necked cranes may fly to other places, but they always come back to the plateau areas.
Their life is difficult, because they don't have enough food and the weather changes very often. Black-necked cranes have a very small population. They are under first-class state protection in China. Local people treat the birds with love. They are a symbol of good luck there, so they are very popular.
It is not hard to get along with these wild animals. Just give them a little more space, and they can have a bigger chance to thrive(繁荣). People in the area are working very hard to make sure the black-necked cranes live better.
(
B
)1. Why do local people love the birds?A. Because they have long black necks.
B. Because they stand for good luck.
C. Because they fly back to the plateau areas.
D. Because they are under first-class state protection.
(
A
)2. In Paragraph 3, what does the underlined word “population” mean?A. number
B. place
C. size
D. bird
(
C
)3. Which of the following is TRUE?A. We can watch the black-necked cranes in Yushu in February.
B. Forests are perfect for the black-necked cranes to live in.
C. It's not hard to get along with black-necked cranes.
D. The weather seldom changes in Yushu, Qinghai Province.
(
D
)4. We can read this passage in the ______ part of a magazine.A. travel
B. geography
C. sports
D. nature
答案:
1. B 【点拨】根据“Local people treat the birds with love. They are a symbol of good luck there,so they are very popular.”可知,在当地,它们是好运的象征,所以它们很受欢迎。故选 B。
2. A 【点拨】根据“They are under first-class state protection in China.”可知,因为数量少所以在中国是一级保护动物。故选 A。
3. C 【点拨】根据“It is not hard to get along with these wild animals.”可知,与这些野生动物相处并不难。故选 C。
4. D 【点拨】通读全文可知,本文主要介绍了黑颈鹤的生存现状,与自然有关。故选 D。
1. B 【点拨】根据“Local people treat the birds with love. They are a symbol of good luck there,so they are very popular.”可知,在当地,它们是好运的象征,所以它们很受欢迎。故选 B。
2. A 【点拨】根据“They are under first-class state protection in China.”可知,因为数量少所以在中国是一级保护动物。故选 A。
3. C 【点拨】根据“It is not hard to get along with these wild animals.”可知,与这些野生动物相处并不难。故选 C。
4. D 【点拨】通读全文可知,本文主要介绍了黑颈鹤的生存现状,与自然有关。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看