第27页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
(
—The early bird catches the worm. She studies better this term.
A.another
B.the other
C.any other
D.any
B
)7.—Angela usually comes to school earlier than ______ students in our class.—The early bird catches the worm. She studies better this term.
A.another
B.the other
C.any other
D.any
答案:
B 【点拨】the other 其他的,后面可接复数名词;根据句意可知,此处指的是安杰拉比“我们”班其他同学早到学校。故选 B。
(
—______. Wherever I go, there is always a book with me.
A.I totally agree with you
B.You are joking
C.It sounds like fun
D.I don't think so
A
)8.—Reading makes a full man.—______. Wherever I go, there is always a book with me.
A.I totally agree with you
B.You are joking
C.It sounds like fun
D.I don't think so
答案:
A 【点拨】I totally agree with you 我完全同意你的看法;You are joking 你在开玩笑;It sounds like fun 听起来很有趣;I don't think so 我不这么认为。根据句意可知,是同意对方的看法。故选 A。
四、阅读短文,在文中空白处填入 1 个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。(2025·江苏苏州吴江实验初中教育集团调研)
Tina is a thirteen-year-old middle school student. Last year, she went to 1 summer school in France and stayed with a local family, the Truffauts.
At first, things didn't go well 2 she couldn't speak French. Simple things like finding the right bus stop became big problems. The Truffauts helped her a lot and treated her like part of the family. They played 3 (game) and shared traditional food with her. Tina was helpful as well. She did some housework with the family every day. On the weekend, she 4 (join) a community club and did volunteer work. For most of the time, she used body language to communicate. People showed 5 (they) thanks with smiles and she would always smile back. Language was not a problem 6 her any more. The other members 7 (invite) Tina to have parties. Day by day, she made more friends. Tina began 8 (love) her new life. “A smile is a second language we were born to speak. It is also the best gift I have got,” she often said 9 (happy).
Smiles and a helping hand can always make people 10 (close) than a language can.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Tina is a thirteen-year-old middle school student. Last year, she went to 1 summer school in France and stayed with a local family, the Truffauts.
At first, things didn't go well 2 she couldn't speak French. Simple things like finding the right bus stop became big problems. The Truffauts helped her a lot and treated her like part of the family. They played 3 (game) and shared traditional food with her. Tina was helpful as well. She did some housework with the family every day. On the weekend, she 4 (join) a community club and did volunteer work. For most of the time, she used body language to communicate. People showed 5 (they) thanks with smiles and she would always smile back. Language was not a problem 6 her any more. The other members 7 (invite) Tina to have parties. Day by day, she made more friends. Tina began 8 (love) her new life. “A smile is a second language we were born to speak. It is also the best gift I have got,” she often said 9 (happy).
Smiles and a helping hand can always make people 10 (close) than a language can.
1.
a
2.
because
3.
games
4.
joined
5.
their
6.
for
7.
invited
8.
loving/to love
9.
happily
10.
closer
答案:
1. a 2. because 3. games 4. joined 5. their 6. for 7. invited 8. loving/to love 9. happily 10. closer
五、传统文化 阅读理解。
Clubs for Learning Traditional Chinese Culture


(
A. Learn about paper-cutting.
B. Learn to play the erhu.
C. Learn to make jiaozi and zongzi.
D. Read Journey to the West.
(
A. Mr Cai.
B. Miss Ma.
C. Mr Lu.
D. Ms Tao.
(
A. In Room 118.
B. In Room 303.
C. In Room 402.
D. In Room 205.
Clubs for Learning Traditional Chinese Culture
(
B
)1. What can students do in Room 303?A. Learn about paper-cutting.
B. Learn to play the erhu.
C. Learn to make jiaozi and zongzi.
D. Read Journey to the West.
(
A
)2. Who teaches in the Reading Club?A. Mr Cai.
B. Miss Ma.
C. Mr Lu.
D. Ms Tao.
(
A
)3. Where can students learn Chinese food culture?A. In Room 118.
B. In Room 303.
C. In Room 402.
D. In Room 205.
答案:
1. B 【点拨】根据 Chinese Music Club 中“Place:Room 303”以及“learn to play the erhu and pipa”可知,可以学习拉二胡。故选 B。
2. A 【点拨】根据 Reading Club 中“Teacher:Mr Cai”可知,蔡老师是阅读俱乐部的老师。故选 A。
3. A 【点拨】根据 Chinese Food Club 中“Place:Room 118”可知选 A。
2. A 【点拨】根据 Reading Club 中“Teacher:Mr Cai”可知,蔡老师是阅读俱乐部的老师。故选 A。
3. A 【点拨】根据 Chinese Food Club 中“Place:Room 118”可知选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看