第115页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
(
A.goes by
B.runs out
C.takes off
D.turns up
A
)8.As time ______,you'll come to think of English as your friend and love it.A.goes by
B.runs out
C.takes off
D.turns up
答案:
A 【点拨】go by 时间流逝;run out 用完;take off 脱下;turn up 调高。故选 A。
四、阅读短文,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
Our world is full of amazing 1 (thing). Here is one story.
One winter afternoon, a little mouse went out for 2 walk. Suddenly, the mouse saw a hole. He thought it must be his 3 (friend) house, so he went into it. To his surprise, it wasn't a mouse's house, 4 a snake's. Several snakes were sleeping there. When they saw the little mouse, they didn't pay attention to him or try 5 (catch) him. They just went on 6 (sleep). The little mouse was afraid and ran away. 7 getting home, he told his mother what he had seen. His mother said, “Don't 8 (be) afraid. Snakes are our enemies, but they can't catch you now. It's time for 9 (they) winter sleep. During their winter sleep, snakes never harm 10 (other).”
How lucky the mouse was!
1.
6.
Our world is full of amazing 1 (thing). Here is one story.
One winter afternoon, a little mouse went out for 2 walk. Suddenly, the mouse saw a hole. He thought it must be his 3 (friend) house, so he went into it. To his surprise, it wasn't a mouse's house, 4 a snake's. Several snakes were sleeping there. When they saw the little mouse, they didn't pay attention to him or try 5 (catch) him. They just went on 6 (sleep). The little mouse was afraid and ran away. 7 getting home, he told his mother what he had seen. His mother said, “Don't 8 (be) afraid. Snakes are our enemies, but they can't catch you now. It's time for 9 (they) winter sleep. During their winter sleep, snakes never harm 10 (other).”
How lucky the mouse was!
1.
things
2. a
3. friend's
4. but
5. to catch
6.
sleeping
7. After
8. be
9. their
10. others
答案:
1. things 2. a 3. friend's 4. but 5. to catch 6. sleeping 7. After 8. be 9. their 10. others
五、传统文化阅读理解。(2025·江苏泰州靖江期末)
The sugar painting, as the name implies(暗指), is a painting made of sugar. The sugar is for us to taste, and the painting is for us to enjoy.
Since the Warring States Period, people have loved sweets and had different ways of making sugar. In the Tang Dynasty, people greatly improved skills of sugar making. So sugar, the rare thing that once could only enter the imperial family, also went into common people's homes. During the Song and Yuan Dynasties, people became less interested in only tasting sweetness. In the Ming Dynasty, some people created patterns(图案) using molten sugar, and the sugar painting came out.
The sugar painting is different from other kinds of painting. Sugar painters use syrup(糖浆) as the material, a spoon as the “paintbrush”, and a smooth table as the “paper”. To make syrup, they have to make sugar hot before painting. Since syrup will become hard if it cools, the painters have to finish the work very quickly. They move the spoon full of syrup up and down, left and right. Soon a sugar painting is finished.
However, it's a pity that this art is dying recently. The sugar painting that used to be rich in shapes(形状) has become less diverse because of fewer needs. What's worse, only a few old sugar painters are willing to pass on this kind of art.
For most people, painting is a kind of art and difficult to understand. However, the sugar painting has entered people's daily lives. Through it, we may see the spiritual(精神的) support of people across centuries. Now, the art of the sugar painting has been an intangible cultural heritage(非物质文化遗产) in China. So we Chinese should remember, cherish and carry forward the art forever.
(
A. 普通的
B. 热情的
C. 可怜的
D. 特殊的
(
A. Why people were interested in the sugar painting.
B. How the sugar painting came out.
C. What people thought of the sugar painting in the past.
D. How people made sugar in different ways in old days.
(
A. To show their excellent skills.
B. To stop syrup becoming hard.
C. To protect the spoon and the table.
D. To save people's waiting time.
(
A. Hopeful.
B. Angry.
C. Unclear.
D. Worried.
(
A. The history of the sugar painting.
B. Improving the taste of the sugar painting.
C. Learning about the art of the sugar painting.
D. Ways to change the future of the sugar painting.
The sugar painting, as the name implies(暗指), is a painting made of sugar. The sugar is for us to taste, and the painting is for us to enjoy.
Since the Warring States Period, people have loved sweets and had different ways of making sugar. In the Tang Dynasty, people greatly improved skills of sugar making. So sugar, the rare thing that once could only enter the imperial family, also went into common people's homes. During the Song and Yuan Dynasties, people became less interested in only tasting sweetness. In the Ming Dynasty, some people created patterns(图案) using molten sugar, and the sugar painting came out.
The sugar painting is different from other kinds of painting. Sugar painters use syrup(糖浆) as the material, a spoon as the “paintbrush”, and a smooth table as the “paper”. To make syrup, they have to make sugar hot before painting. Since syrup will become hard if it cools, the painters have to finish the work very quickly. They move the spoon full of syrup up and down, left and right. Soon a sugar painting is finished.
However, it's a pity that this art is dying recently. The sugar painting that used to be rich in shapes(形状) has become less diverse because of fewer needs. What's worse, only a few old sugar painters are willing to pass on this kind of art.
For most people, painting is a kind of art and difficult to understand. However, the sugar painting has entered people's daily lives. Through it, we may see the spiritual(精神的) support of people across centuries. Now, the art of the sugar painting has been an intangible cultural heritage(非物质文化遗产) in China. So we Chinese should remember, cherish and carry forward the art forever.
(
A
)1. What does the underlined word “common” in Paragraph 2 probably mean?A. 普通的
B. 热情的
C. 可怜的
D. 特殊的
(
B
)2. What is Paragraph 2 mainly about?A. Why people were interested in the sugar painting.
B. How the sugar painting came out.
C. What people thought of the sugar painting in the past.
D. How people made sugar in different ways in old days.
(
B
)3. Why should sugar painters finish the work very quickly?A. To show their excellent skills.
B. To stop syrup becoming hard.
C. To protect the spoon and the table.
D. To save people's waiting time.
(
D
)4. How might the writer feel about today's sugar painting according to Paragraph 4?A. Hopeful.
B. Angry.
C. Unclear.
D. Worried.
(
C
)5. Which can be the best title for the article?A. The history of the sugar painting.
B. Improving the taste of the sugar painting.
C. Learning about the art of the sugar painting.
D. Ways to change the future of the sugar painting.
答案:
1. A
【点拨】根据"So sugar,the rare thing that once could only enter the imperial family,also went into common people's homes."可知,曾经只供皇室享用的稀有物品——糖也进入了普通百姓的家中。common 普通的。故选 A。
2. B
【点拨】第二段主要讲述了糖画是如何出现的。故选 B。
3. B
【点拨】根据第三段中"Since syrup will become hard if it cools,the painters have to finish the work very quickly."可知,糖画师要快速完成作品以免糖浆变硬。故选 B。
4. D
【点拨】根据"However,it's a pity that this art is dying recently."和"What's worse,only a few old sugar painters are willing to pass on this kind of art."可知,作者对糖画这种艺术形式的未来是感到担忧的。故选 D。
5. C
【点拨】通读全文,尤其是根据第一段内容可知,文章的最佳标题应是"了解糖画艺术"。故选 C。
【点拨】根据"So sugar,the rare thing that once could only enter the imperial family,also went into common people's homes."可知,曾经只供皇室享用的稀有物品——糖也进入了普通百姓的家中。common 普通的。故选 A。
2. B
【点拨】第二段主要讲述了糖画是如何出现的。故选 B。
3. B
【点拨】根据第三段中"Since syrup will become hard if it cools,the painters have to finish the work very quickly."可知,糖画师要快速完成作品以免糖浆变硬。故选 B。
4. D
【点拨】根据"However,it's a pity that this art is dying recently."和"What's worse,only a few old sugar painters are willing to pass on this kind of art."可知,作者对糖画这种艺术形式的未来是感到担忧的。故选 D。
5. C
【点拨】通读全文,尤其是根据第一段内容可知,文章的最佳标题应是"了解糖画艺术"。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看