第81页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
一、完形填空 素养:文化意识 话题:时尚 难度:中 建议用时:6分钟
Most old people like to stay at home. They usually watch TV, plant some flowers or exercise, 1 Allan Bradbury is different. He likes to wear fashion clothes.
Allan Bradbury comes from the UK. He was a worker in the past. Now, he is more than seventy years old. He never 2 running after the fashion. Every month, Allan 3 £160 on some popular clothes, like the 4 with some holes(洞)in them and some colourful shirts. He also buys some pairs of boots.
Allan has two wardrobes(衣柜)at home. He 5 his fashion clothes in them. He 6 a lot of fans. When he walks on the street, his fans will stop 7 and enjoy his feelings of the fashion. They take photos together.
He says he 8 wants to give up his favourite jeans with holes, and he never wants to wear some shirts that many 9 people wear.
“Fashion shows people's personalities(个性). Your clothes are saying 10 you. I don't think that should stop just because you are old,” Allan said.
1 A. and B. so C. or D. but
2 A. finishes B. stops C. enjoys D. loves
3 A. takes B. borrows C. spends D. collects
4 A. socks B. jeans C. hats D. shirts
5 A. wears B. sees C. washes D. puts
6 A. has B. hates C. finds D. needs
7 A. them B. us C. him D. me
8 A. never B. often C. seldom D. always
9 A. old B. young C. fat D. thin
10 A. among B. about C. from D. behind
Most old people like to stay at home. They usually watch TV, plant some flowers or exercise, 1 Allan Bradbury is different. He likes to wear fashion clothes.
Allan Bradbury comes from the UK. He was a worker in the past. Now, he is more than seventy years old. He never 2 running after the fashion. Every month, Allan 3 £160 on some popular clothes, like the 4 with some holes(洞)in them and some colourful shirts. He also buys some pairs of boots.
Allan has two wardrobes(衣柜)at home. He 5 his fashion clothes in them. He 6 a lot of fans. When he walks on the street, his fans will stop 7 and enjoy his feelings of the fashion. They take photos together.
He says he 8 wants to give up his favourite jeans with holes, and he never wants to wear some shirts that many 9 people wear.
“Fashion shows people's personalities(个性). Your clothes are saying 10 you. I don't think that should stop just because you are old,” Allan said.
1 A. and B. so C. or D. but
2 A. finishes B. stops C. enjoys D. loves
3 A. takes B. borrows C. spends D. collects
4 A. socks B. jeans C. hats D. shirts
5 A. wears B. sees C. washes D. puts
6 A. has B. hates C. finds D. needs
7 A. them B. us C. him D. me
8 A. never B. often C. seldom D. always
9 A. old B. young C. fat D. thin
10 A. among B. about C. from D. behind
答案:
1 D 分析空处前后句可知是转折关系,应用连词but。
2 B 根据下文中的"Every month, Allan 3 £160 on some popular clothes"可知,他从不停止追求时尚,表示"停止做某事",应用stop doing sth.。
3 C sb. spend(s) +金钱+ on sth.是固定结构。
4 B 根据上文中的"some popular clothes"和下文中的"some colourful shirts"及"his favourite jeans with holes"可知答案。
5 D 他把他的时尚服装放在这两个衣柜里。表示"放",应用puts。
6 A 他有许多崇拜者。表示"有",应用has。
7 C 当他在街上走时,他的崇拜者们会拦住他,享受他时尚的感受。表示"拦住他"应用him。
8 A 根据后一句中的"and he never wants"可知,此处也用never。
9 A 根据上文可知,他70多岁了,属于老年人了,所以用old。
10 B 你的衣服说的是关于你的情况。表示"关于",应用about。
2 B 根据下文中的"Every month, Allan 3 £160 on some popular clothes"可知,他从不停止追求时尚,表示"停止做某事",应用stop doing sth.。
3 C sb. spend(s) +金钱+ on sth.是固定结构。
4 B 根据上文中的"some popular clothes"和下文中的"some colourful shirts"及"his favourite jeans with holes"可知答案。
5 D 他把他的时尚服装放在这两个衣柜里。表示"放",应用puts。
6 A 他有许多崇拜者。表示"有",应用has。
7 C 当他在街上走时,他的崇拜者们会拦住他,享受他时尚的感受。表示"拦住他"应用him。
8 A 根据后一句中的"and he never wants"可知,此处也用never。
9 A 根据上文可知,他70多岁了,属于老年人了,所以用old。
10 B 你的衣服说的是关于你的情况。表示"关于",应用about。
二、阅读理解 素养:文化意识 话题:多巴胺穿搭 难度:中 建议用时:7分钟
[新素材 [2024 宁波江北区期末] Do you see “dopamine dressing(多巴胺穿搭)” on Douyin or Xiaohongshu? It's one of the most popular fashion styles for 2023. Now, many people take this style to fight back(反击)bad feelings and show themselves.
The meaning of dopamine dressing
A US fashion psychologist(心理学家)Dawn Karen gives the name “dopamine dressing”. Dopamine dressing uses bright colours like pink, yellow and green. Because they bring happy feelings to people.
The science behind colour
Science shows that different colours can make people feel different. For example, bright colours can make people feel happy. The colours like black, white and gray may make people sad.
Getting popular in fashion world
Some fashion brands(品牌)use different colours in different ways. They use the idea of dopamine dressing to their clothes. It says this could bring fun and surprise to the world through fashion.
Tips(小贴士)for dopamine dressing:
If you want to try dopamine dressing but think it's too much, you can try one thing at a time.
* Bags:With black and white clothes, you can use a bright pink or yellow bag.
* Shoes:You can light up your dark clothes with a pair of red shoes.
* Socks:Colourful socks can make you look cute.
1 According to the passage, people take dopamine dressing because ______.
A. bright colours are their favourites
B. they like trying something new
C. they want to surprise the world
D. they want to make themselves happy
2 What does the underlined word “they” in Paragraph 2 refer to?
A. Fashion styles. B. Bright colours.
C. Dark clothes. D. New brands.
3 If Linda wears a dark coat, what can she take to try dopamine dressing?
A. A pink bag. B. A brown hat.
C. White shoes. D. Black socks.
4 Which of the following is TRUE about dopamine dressing according to the passage?
A. Its name comes from a UK fashion psychologist Dawn Karen.
B. People take this dressing to show their bad feelings in daily life.
C. It uses colours like gray, yellow and black to make people feel happy.
D. People can try one bright colour at a time when trying dopamine dressing.
[新素材 [2024 宁波江北区期末] Do you see “dopamine dressing(多巴胺穿搭)” on Douyin or Xiaohongshu? It's one of the most popular fashion styles for 2023. Now, many people take this style to fight back(反击)bad feelings and show themselves.
The meaning of dopamine dressing
A US fashion psychologist(心理学家)Dawn Karen gives the name “dopamine dressing”. Dopamine dressing uses bright colours like pink, yellow and green. Because they bring happy feelings to people.
The science behind colour
Science shows that different colours can make people feel different. For example, bright colours can make people feel happy. The colours like black, white and gray may make people sad.
Getting popular in fashion world
Some fashion brands(品牌)use different colours in different ways. They use the idea of dopamine dressing to their clothes. It says this could bring fun and surprise to the world through fashion.
Tips(小贴士)for dopamine dressing:
If you want to try dopamine dressing but think it's too much, you can try one thing at a time.
* Bags:With black and white clothes, you can use a bright pink or yellow bag.
* Shoes:You can light up your dark clothes with a pair of red shoes.
* Socks:Colourful socks can make you look cute.
1 According to the passage, people take dopamine dressing because ______.
A. bright colours are their favourites
B. they like trying something new
C. they want to surprise the world
D. they want to make themselves happy
2 What does the underlined word “they” in Paragraph 2 refer to?
A. Fashion styles. B. Bright colours.
C. Dark clothes. D. New brands.
3 If Linda wears a dark coat, what can she take to try dopamine dressing?
A. A pink bag. B. A brown hat.
C. White shoes. D. Black socks.
4 Which of the following is TRUE about dopamine dressing according to the passage?
A. Its name comes from a UK fashion psychologist Dawn Karen.
B. People take this dressing to show their bad feelings in daily life.
C. It uses colours like gray, yellow and black to make people feel happy.
D. People can try one bright colour at a time when trying dopamine dressing.
答案:
1 D 细节理解题。根据第一段中"Now, many people take this style to fight back (反击) bad feelings and show themselves"可知,人们进行多巴胺穿搭是因为他们想让自己快乐。故选D。
2 B 代词指代题。根据第二段中"Dopamine dressing uses bright colours like pink, yellow and green. Because they bring happy feelings to people"可知,多巴胺穿搭使用明亮的颜色,因为它们给人们带来快乐的感觉。they指代"明亮的颜色"。
3 A 细节理解题。根据文中"Bags: With black and white clothes, you can use a bright pink or yellow bag"可知,如果琳达穿深色外套,她可以拿一个粉红色的包来尝试多巴胺穿搭。
4 D 推理判断题。根据文中"If you want to try dopamine dressing but think it's too much, you can try one thing at a time"可知,人们在尝试多巴胺穿搭时,可以一次尝试一种亮色。
2 B 代词指代题。根据第二段中"Dopamine dressing uses bright colours like pink, yellow and green. Because they bring happy feelings to people"可知,多巴胺穿搭使用明亮的颜色,因为它们给人们带来快乐的感觉。they指代"明亮的颜色"。
3 A 细节理解题。根据文中"Bags: With black and white clothes, you can use a bright pink or yellow bag"可知,如果琳达穿深色外套,她可以拿一个粉红色的包来尝试多巴胺穿搭。
4 D 推理判断题。根据文中"If you want to try dopamine dressing but think it's too much, you can try one thing at a time"可知,人们在尝试多巴胺穿搭时,可以一次尝试一种亮色。
查看更多完整答案,请扫码查看