第46页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
二、阅读理解
素养:思维品质 话题:学校生活 难度:中 建议用时:7分钟
多模态语篇·信件
Dear Linda,
Thanks for your letter. Do you want to know my school day? I am usually very busy from Monday to Friday. In the morning, I get up at about 6:30. Then I usually have two eggs and some milk for breakfast. After that I go to school. I always take the No. 10 bus to school. At around 7:30, I get to school. The first class begins at 8:00.
We usually have Maths, Science, English and Chinese in the morning. I like Maths very much. It is difficult but useful. I like Thursday afternoons too, because we have Art and Music on Thursday afternoons. I like Art. It is really interesting. My friend Sue likes Music very much and she is good at singing. She thinks it is relaxing. My favourite day is Friday, because I have a PE class on that day. I think PE is interesting. I often play volleyball with my friends. I like my PE teacher too. My PE teacher is Mr Hu. He is very nice. He often plays basketball with us.

my homework after dinner. At about 9:30, I go to bed. What a busy day!
Yours,
Alan
1 Which bus does Alan take to school?
A. No. 6.
B. No. 10.
C. No. 12.
D. No. 15.
2 How long does Alan stay in school on a weekday?
A. About nine hours and a half.
B. About ten hours.
C. About eleven hours.
D. About thirteen hours and a half.
3 What subjects does Alan like?
A. Maths and Music.
B. PE and Music.
C. PE and English.
D. Maths and Art.
4 Why does Sue like Music?
A. Because she thinks it is relaxing.
B. Because the teacher is very nice.
C. Because she thinks it is difficult.
D. Because she thinks it is useful.
5 Why did Alan write this letter to Linda?
A. To tell Linda about his lessons.
B. To tell Linda about his breakfast.
C. To tell Linda about his friend Sue.
D. To tell Linda about his school day.
素养:思维品质 话题:学校生活 难度:中 建议用时:7分钟
多模态语篇·信件
Dear Linda,
Thanks for your letter. Do you want to know my school day? I am usually very busy from Monday to Friday. In the morning, I get up at about 6:30. Then I usually have two eggs and some milk for breakfast. After that I go to school. I always take the No. 10 bus to school. At around 7:30, I get to school. The first class begins at 8:00.
We usually have Maths, Science, English and Chinese in the morning. I like Maths very much. It is difficult but useful. I like Thursday afternoons too, because we have Art and Music on Thursday afternoons. I like Art. It is really interesting. My friend Sue likes Music very much and she is good at singing. She thinks it is relaxing. My favourite day is Friday, because I have a PE class on that day. I think PE is interesting. I often play volleyball with my friends. I like my PE teacher too. My PE teacher is Mr Hu. He is very nice. He often plays basketball with us.
my homework after dinner. At about 9:30, I go to bed. What a busy day!
Yours,
Alan
1 Which bus does Alan take to school?
A. No. 6.
B. No. 10.
C. No. 12.
D. No. 15.
2 How long does Alan stay in school on a weekday?
A. About nine hours and a half.
B. About ten hours.
C. About eleven hours.
D. About thirteen hours and a half.
3 What subjects does Alan like?
A. Maths and Music.
B. PE and Music.
C. PE and English.
D. Maths and Art.
4 Why does Sue like Music?
A. Because she thinks it is relaxing.
B. Because the teacher is very nice.
C. Because she thinks it is difficult.
D. Because she thinks it is useful.
5 Why did Alan write this letter to Linda?
A. To tell Linda about his lessons.
B. To tell Linda about his breakfast.
C. To tell Linda about his friend Sue.
D. To tell Linda about his school day.
答案:
1 B 细节理解题。由文中的“I always take the No. 10 bus to school”可知答案。 2 B 数字计算题。根据“At around 7:30, I get to school”和“At 5:30 in the afternoon, I go home”可算出Alan有大概10个小时待在学校,故选B。 3 D 细节理解题。由文中的“I like Maths very much”和“I like art”可知答案。 4 A 细节理解题。由文中的“My friend Sue likes Music very much and she is good at singing. She thinks it is relaxing”可知答案。 5 D 写作意图题。根据信件内容尤其是“Do you want to know my school day?”可知,Alan给Linda写这封信是为了向她介绍自己的学校生活,故选D。 技巧点拨 推断作者写作文章的意图时,要综合考虑文章的主旨和文章的体裁。
(1)通常情况下,写作意图题和文章主旨密切相关,我们可以通过文章的首尾段和各段的首尾句来抓住文章的主旨,从而推断出作者写作文章的意图。
(2)作者的写作意图还和文章的体裁紧密相关。①议论文通常是要通过论证使读者接受或赞同某一观点;②说明文通常是为读者提出某种建议、劝告或描述某种现象,从而引起读者的注意;③记叙文一般是通过描述具体事件来告诉读者一个故事或者作者对于某件事情的感受和得到的启示;④应用文的目的一般是宣传和介绍某事或某物,从而引起读者的兴趣。
(1)通常情况下,写作意图题和文章主旨密切相关,我们可以通过文章的首尾段和各段的首尾句来抓住文章的主旨,从而推断出作者写作文章的意图。
(2)作者的写作意图还和文章的体裁紧密相关。①议论文通常是要通过论证使读者接受或赞同某一观点;②说明文通常是为读者提出某种建议、劝告或描述某种现象,从而引起读者的注意;③记叙文一般是通过描述具体事件来告诉读者一个故事或者作者对于某件事情的感受和得到的启示;④应用文的目的一般是宣传和介绍某事或某物,从而引起读者的兴趣。
●goes home
1 ______
●has 4 ______ and does homework
17:30
gets to school
around 7:30
about 6:30
8:00
about 21:30
5 ______
●gets up
●has 2 ______
first 3 ______ begins
●usually Maths, Science, English and Chinese in the morning
●Art and Music on Thursday afternoons
●a PE class on Friday
1 ______
●has 4 ______ and does homework
17:30
gets to school
around 7:30
about 6:30
8:00
about 21:30
5 ______
●gets up
●has 2 ______
first 3 ______ begins
●usually Maths, Science, English and Chinese in the morning
●Art and Music on Thursday afternoons
●a PE class on Friday
答案:
1 Alan's school day 2 breakfast 3 class 4 dinner 5 goes to bed
查看更多完整答案,请扫码查看